• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Trabzon-Soçi feribot seferleri için Trabzonlu iş adamları Rusya'dan vize kolaylığı istiyor
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Nisan 2023 - 14:02

Trabzon-Soçi feribot seferleri için Trabzonlu iş adamları Rusya'dan vize kolaylığı istiyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, 1 Mayıs'ta 9 yıl aradan sonra başlaması planlanan Trabzon-Soçi feribot seferlerine ilginin yüksek olduğunu belirterek "Uzun süre sonra açılacak bu hattın daha verimli şekilde çalışabilmesi için Rusya tarafından 2-3 günlük kısa süreli ve 20-30 dolar gibi düşük bütçeli vize beklentimiz bulunuyor" dedi.

Ekonomi
06 Nisan 2023 - 14:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trabzon-Soçi feribot seferleri için Trabzonlu iş adamları Rusya'dan vize kolaylığı istiyor
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, 1 Mayıs'ta 9 yıl aradan sonra başlaması planlanan Trabzon-Soçi feribot seferlerine ilginin yüksek olduğunu belirterek "Uzun süre sonra açılacak bu hattın daha verimli şekilde çalışabilmesi için Rusya tarafından 2-3 günlük kısa süreli ve 20-30 dolar gibi düşük bütçeli vize beklentimiz bulunuyor" dedi.

Trabzon'dan 1992-2008 yılları arasında yoğun olarak yapılan, 2008 yılından sonra getirilen kısıtlama ve 2010 yılından itibaren de deniz yolculuğuna ilginin azalması ile 2014 yılında tamamen kaldırılan Trabzon-Soçi feribot seferlerinin iki ülke arasındaki mevcut ticareti daha da arttırması bekleniyor.

Bu kapsamda TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valerii Timashov'u ziyaret etti. Başkan Çelebi, Soçi'nin Trabzon'un kardeş şehri olduğunu ifade ederek, "İlişkilerimizin eski günlerine dönmesi, ticaretimizin ve kültürel ilişkilerimizin artması için öncelik arada bir ulaşım ağı olmasıydı. Yapılan girişimler sonucunda 1 Mayıs'tan itibaren bir feribotun Trabzon - Soçi arasında çalışması planlandı. Rusya'ya uygulanan ambargo sonrasında Türk mallarına talep çok fazla oldu. Türk iş adamları olarak piyasadaki talebi karşılayabilir, açığı kapatabiliriz. Rusya'da Soçi'nin yanı sıra diğer bölgelerle de ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda bir Türk malları fuarı düzenlenecek önümüzdeki aylarda" dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, feribot seferlerinin başlayacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Umarız devamlılığı olur. Ancak feribot seferlerine talebin daha fazla olması için Rusya Federasyonu'nun vize konularında kolaylık sağlaması gerekiyor. 2 - 3 günlük kısa süreli, hızlı verilen ve 20 - 30 dolar gibi düşük bütçeli vizelerin uygulamaya koyulmasını talep ediyoruz. Bu kolaylık sağlanırsa ticaretin yanı sıra acentelerimiz aracılığıyla turizm de gelişebilir" diye konuştu.

"Made in Türkiye' Rusya'da kalitenin adıdır"

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valerii Timashov ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Rusya ile Türkiye arasında iyi ilişkiler var. Liderlerimiz Sayın Putin ve Sayın Erdoğan sürekli görüşüyor. Trabzonlu iş adamları isterse sadece Soçi ile değil diğer bölgelerle de Moskova'ya kadar iş bağlantıları fırsatları bulunuyor. Türk iş adamlarının Rusya'da kendilerini konforlu hissetmesini istiyoruz. Türkiye ile süren dostluk bize de ivme kazandırıyor. 'Made in Türkiye' Rusya'da kalitenin adıdır ve çok aranıyor. Sadece gıda değil Rusya piyasasında her türlü Türk malına rağbet var. Şöyle bir örnekle açıklayayım; Türkiye'de üretilen eşarpları bile Rus kadınları aksesuar olarak çok talep ediyor. Türk iş adamları için bu yaptırımlar uzun süreli iş ilişkileri kurabilmek için bir fırsattır" şeklinde konuştu.

Başkonsolos Timashov, Trabzonlu iş adamlarının girişimlerini olumlu karşıladıklarını da vurgulayarak, "Büyükelçiliğimiz de konuyu yakından takip ediyor. Türkiye'yi ziyaret edecek olan Dışişleri Bakanı Lavrov'a da gemi seferlerinin başlamasıyla ilgili olumlu düşünceler iletilecek. Vize konusunda da çalışmalar sürüyor. Sizlerin talebinizi de ileteceğiz. Elektronik vize uygulaması için de çalışıyoruz" ifadesini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
İstanbul Valiliğinden CHP İl Başkanlığına silahlı saldırı iddiası ile ilgili açıklama
İstanbul Valiliğinden CHP İl Başkanlığına silahlı saldırı iddiası ile ilgili açıklama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi