• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Trafik kazasında engelli kaldı palyaço oldu, kendini çocukları güldürmeye adadı
Yaşam
Yayınlanma: 28 Mayıs 2024 - 09:18

Trafik kazasında engelli kaldı palyaço oldu, kendini çocukları güldürmeye adadı

Adana'da 25 yaşında geçirdiği trafik kazasında engelli kaldıktan sonra gönüllü olarak palyaçoluk yapmaya başlayan 'engelsiz' palyaço Fırat Arsunar, kendisini tekerlekli sandalyesi üzerinde çocukları güldürmeye adadı.

Yaşam
28 Mayıs 2024 - 09:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana'da 25 yaşında geçirdiği trafik kazasında engelli kaldıktan sonra gönüllü olarak palyaçoluk yapmaya başlayan 'engelsiz' palyaço Fırat Arsunar, kendisini tekerlekli sandalyesi üzerinde çocukları güldürmeye adadı.

2010 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası bedensel engelli kalan Fırat Arsunar (35), kendini çocukları güldürmeye adadı. Rehabilitasyon sürecinin ardından, tekerlekli sandalyesi üzerinde gönüllü olarak palyaçoluk yapmaya başlayan Arsunar, 10 yılı aşkın süredir yüzleri güldürmeye devam ediyor. Vücut geliştirme ve yüzme sporlarıyla da ilgilendiğini anlatan Arsunar, engelleri sosyalleşerek aştığını ve hayalinin diğer engelliler için güzel projeler gerçekleştirmeye devam etmek olduğunu söyledi. Arsunar ayrıca, çocukların yüzünde bir gülücük olmanın, dünyada kazanabileceği en büyük miras olduğunu belirtti.

"Sandalyenin bana kattığı en büyük şey palyaçoluk"

Palyaçoluğa başlama sürecini anlatan Arsunar, "2010 yılında geçirdiğim trafik kazası sonucu boyundan aşağı felç kaldım. Tamamen boynum tutmazken spor, gönüllü palyaçoluk ve fizik tedaviler sayesinde vücudumu belirli bir seviyeye getirme şansım oldu, geliştirdim, güçlendirdim. Gönüllü palyaçoluk benim için kendimden daha ağır, daha zor. Dışarıya çıkamayan çocuklarımız için bir anahtar kapı oldu. Bu kapıdan girdim ve inanılmaz güzellikler gördüm. Palyaçoluğun bana en çok kattığı şey kendimden daha zor durumda, evden çıkamayan çocuklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde olma şansına nail olmak. Aynı zamanda onların yüzünde bir gülücük olma şansına da nail olmuş oldum. Bu bence şu dünyada kazanabileceğim en büyük miraslardan biridir" dedi.

Gönüllü Palyaçolar olarak onkoloji bölümü, sevgi evleri, huzur evleri gibi kurumlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Arsunar, "Aynı zamanda diğer engelsiz kardeşlerimin de yanındayım. Onlar için güzel projeler geliştirerek birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimize destek içerisinde yaşamak benim en büyük planlarımdan biri" şeklinde konuştu.

Geçirdiği kaza öncesinde palyaçoluk gibi bir düşüncesi olmadığını kaydeden Arsunar, "Şu sandalyenin bana katmış olduğu şeylerden en büyüğü palyaçoluk. Ekip arkadaşlarım engelsiz bir düşünceye sahip oldukları için her yerde her engeli beraber aşabiliyoruz. Burada yalnızca benim engelimden bahsetmiyoruz. Yolumuzdaki başka düşünce engellerini de bu şekilde değiştirmiş oluyoruz. İnsanların, 'bu palyaço olmuş, bu yüzüyor, biz neden yapamayalım' düşüncelerine girmesi benim için güzel" sözlerine yer verdi.

"Tedavinin yüzde 70'i sosyalleşmektir"

Arsunar ayrıca, fiziksel rehabilitasyon sürecinde sosyalleşmenin büyük rol oynadığını kaydetti. Sosyalleşmeyi ve diğer insanlarla bir araya gelmeyi büyük bir engeli aşmak olarak nitelendiren Arsunar, "Sosyalleşmek büyük bir engeli aşmak demektir. Olmayan şeyleri kafanda düşünür hale geldiğin zaman sosyalleşemiyorsun. Ama sosyalleşirsen hangi engellilik durumunu nerede atlatabileceğini şekillendirebiliyorsun. Zaten fizik tedavinin yüzde 60-70'i ruhsaldır, sosyalleşmektir. Eskiden evden çıkarmaya çalışıyorlardı, şimdi eve sokmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Son Haberler
OMÜ İletişim Fakültesi'nden Sırbistan çıkarması
OMÜ İletişim Fakültesi'nden Sırbistan çıkarması
MCBÜ'de "Engelsiz Üniversite" vurgusu
MCBÜ'de "Engelsiz Üniversite" vurgusu
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Okul saldırılarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt: "Bu acı sadece Maraş'ın değil tüm milletimizin acısı"
Okul saldırılarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı...
Tokat'ta motosikletin çarptığı yaya yaralandı
Tokat'ta motosikletin çarptığı yaya yaralandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi