• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Trafik kazasında kaybettiği babası için adalet istiyor
Yaşam
Yayınlanma: 30 Mayıs 2024 - 14:28
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 - 14:58

Trafik kazasında kaybettiği babası için adalet istiyor

Niğde'de kaldırımda yürüyen babasına çarparak ölümüne neden olan sürücüye 21 bin 200 TL ile ceza verilmesine isyan eden Yusuf Can, babası için başlattığı hukuk mücadelesine devam ediyor.

Yaşam
30 Mayıs 2024 - 14:28
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 - 14:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trafik kazasında kaybettiği babası için adalet istiyor
Niğde'de kaldırımda yürüyen babasına çarparak ölümüne neden olan sürücüye 21 bin 200 TL ile ceza verilmesine isyan eden Yusuf Can, babası için başlattığı hukuk mücadelesine devam ediyor.

Niğde merkez Efendibey Mahallesi Amas yolunda 21 Nisan 2022'de bisikleti ile kaldırımda yürürken minibüsün çarptığı Yüksel Can (67), 9 gün yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Kazada hayatını kaybeden Yüksel Can'ın oğlu Yusuf Can, babasına çarpan minibüs sürücüsü V.A.'nın kaza tutanakları ve bilirkişi raporlarına göre kusurlu olduğunu ve 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldığını ancak cezanın para cezasına çevrildiğini söyleyerek, karara tepki gösterdi. Alınan karara itiraz edeceklerini ifade eden Yusuf Can, "21 Nisan 2022 tarihinde babama okul bölgesinde hız sınırı olan yolda sol şerit boş olmasına rağmen sağ şeride çaprazlama gelen sürücü tarafından okul servisi çarpıyor. Babam kafasından aldığı darbelere bağlı yoğun bakımdaki 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Bizim de hukuki mücadelemiz başladı. Savcılık aşamasında ne kazaya karışan araca tedbir koyuldu ne de sürücü tutuklandı, nezaretten çıktı ve evine gitti. Görülen davada sürücüye 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi, daha sonra indirim yapılarak 2 yıl 11 aya düşürüldü. Biz karara itiraz ettik. Bütün raporlarda karşı tarafın yüzde 100 kusurlu olduğu sabit. Verilen hapis cezası da 21 bin 200 TL'ye çevrildi, taksite bölündü. Biz hukuki mücadelemizi vermeye çalışıyoruz ama bir yerde tıkanıyoruz. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaza tutanakları, bilirkişi raporları ve güvenlik kamerası kaydında sürücünün kusurlu olduğunun sabit olmasına rağmen verilen cezanın yetersiz olduğunu söyleyen Can, "Bir canın değeri 21 bin 200 TL mi? Bütün raporlar incelendi. Adli tıptan gelen raporlar da dahil olmak üzere yüzde 100 karşı taraf kusurlu. Karara tekrar itiraz edeceğiz ve mahkemelerimizden vicdanlı bir karar vermelerini talep ediyoruz. Biz başka insanların da sesi olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Huzur Akademisi ilk etkinliğiyle başladı
Huzur Akademisi ilk etkinliğiyle başladı
Van'da 19 Mayıs kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı
Van'da 19 Mayıs kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı
Şehitlerin adı Esentepe'de yaşatılacak
Şehitlerin adı Esentepe'de yaşatılacak
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Son Haberler
Başakşehir'de feci kaza: Hafif ticari araç duran tıra ok gibi saplandı
Başakşehir'de feci kaza: Hafif ticari araç duran tıra ok gibi...
Bakan Uraloğlu: "AUS Merkezimizde bayram trafiğini anlık olarak takip edeceğiz"
Bakan Uraloğlu: "AUS Merkezimizde bayram trafiğini anlık olarak...
Kastamonu Üniversitesi'nde tutuklanan araştırma görevlisiyle ilgili açıklama
Kastamonu Üniversitesi'nde tutuklanan araştırma görevlisiyle ilgili...
Rus turistlerin Samsun'a olan ilgisi sürüyor: Astoria Grande Samsun'da
Rus turistlerin Samsun'a olan ilgisi sürüyor: Astoria Grande Samsun'da
Marmaris'te gözlükçü kurşunlamasının şüphelileri adliyeye sevk edildi
Marmaris'te gözlükçü kurşunlamasının şüphelileri adliyeye...
Datçalılardan yat limanı talebi
Datçalılardan yat limanı talebi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi