• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Trafikte 11 ayda acı bilanço...507 bin kazada 2 bin 774 can kaybı...
Asayiş
Yayınlanma: 09 Aralık 2023 - 11:01

Trafikte 11 ayda acı bilanço...507 bin kazada 2 bin 774 can kaybı...

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 11 aylık istatistiklerine göre Türkiye genelinde 507 bin trafik kazasında 2 bin 774 kişi hayatını kaybetti, 327 bin kişi ise yaralandı.

Asayiş
09 Aralık 2023 - 11:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trafikte 11 ayda acı bilanço...507 bin kazada 2 bin 774 can kaybı...
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 11 aylık istatistiklerine göre Türkiye genelinde 507 bin trafik kazasında 2 bin 774 kişi hayatını kaybetti, 327 bin kişi ise yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Ocak- Kasım dönemine ait kaza istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Trafik canavarının önceki aya göre frene bastığı Kasım ayında 46 bin 733 kaza meydana geldi. 250 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 27 bin 492 kişi de yaralandı. Geçtiğimiz Ekim ayında 49 bin 201 kaza meydana gelmiş, 272 kişi olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yaralanan 31 bin 47 kişi de hastanelerde tedavi altına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın ülke genelinde hem jandarma hem de polis sorumluluk bölgesinde denetimleri artırması kaza bilançosuna da yansıdı. Resmi verilere göre; yılın 11 aylık döneminde ise ülke genelinde 2023'ün Ocak - Kasım döneminde vukuu bulan 507 bin 844 kazada 2 bin 774 kişinin hayatını kaybettiği. Kazalarda yaralanan 327 bin 842 kişi ise hastanelere kaldırıldı.

11 aylık dönemdeki 230 bin 951 kazaya sürücü kusurları damga vurdu. 23 bin 263 kazaya yayalar, 2 bin 976 kazaya araç kusurları, 846 kazaya yol ve bin 656 kazaya ise yolcular davetiye çıkardı. Kırmızı ışıkta durmadan geçen 6 bin 424 sürücü ölümlü ve yaralamalı kazaya karıştı. Bin 601 sürücü de alkol alıp direksiyona geçince kaza kaçınılmaz oldu. Aşırı hız yapan 2 bin 40 sürücü ile yasak olan yere aracını park eden bin 150 sürücü de kazaya karıştı.

Bursa'da denetimler kayıpları azalttı

Polis ve jandarma sorumluluk bölgesini kapsayan resmi kaza verilerine göre; yılın 11 aylık döneminde Ankara'da 151, Bursa'da 93, İstanbul'da 145 ve İzmir'de 1019 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Artan huzur operasyonları ve yol denetimlerin etkisiyle Bursa'da da kaza oranlarında önemli bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz Kasım ayında 615 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da, bir ay boyunca 6 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 861 kişi yaralandı. 2023'ün 11 ayında ise şehirde; 7 bin 867 yaralamalı kaza meydana geldi. 93 kişi kaza yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 11 bin 436 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu.

Kazalardaki can ve mal kaybını en aza düşürmeyi hedefleyen güvenlik güçleri, kural ihlali yapan sürücü ve yayalara ceza yağdırdı. Resmi rakamlara göre; 11 aylık dönemde ülke genelinde 18 milyon 485 bin 866 sürücü ve yayaya para cezası kesildi. Ocak - Kasım döneminde alkol alıp direksiyona geçen 177 bin 311 sürücü hakkında ise yasal işlem uygulandı. Çeşitli kural ihlalleri sebebiyle 1 milyon 85 bn 872 araç ise trafikten men edildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Paraşütü ile ormana daldı
Paraşütü ile ormana daldı
Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons'u uzatmalarda yenerek seride 3-2 öne geçti
Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons'u uzatmalarda yenerek seride...
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden...
Okullarda değerler eğitimi devam ediyor
Okullarda değerler eğitimi devam ediyor
İnönü Üniversitesi'nde merkezi sınav sistemlerinin dönüşümü ele alındı
İnönü Üniversitesi'nde merkezi sınav sistemlerinin dönüşümü...
Kadıköy'de Oktay Derelioğlu'nun yaralandığı kavgaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı
Kadıköy'de Oktay Derelioğlu'nun yaralandığı kavgaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi