• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Tren vagonları depremzedelerin evi oldu
Yaşam
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 - 13:33
Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 13:35

Tren vagonları depremzedelerin evi oldu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında evleri ağır hasar alan depremzedeler, tiren vagonlarında misafir ediliyor.

Yaşam
11 Şubat 2023 - 13:33
Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 13:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında evleri ağır hasar alan depremzedeler, tiren vagonlarında misafir ediliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde, 10 ilde binlerce bina yıkılırken yine binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. İkinci depremde birlikte Elazığ'da merkeze bağlı Akpınar Mahallesi'nde bir bina çökmüş ve biri polis 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 2 büyük depremlerle birlikte şehir genelinde 93 bina ağır hasar aldı. Hasar alarak evine giremeyen depremzedeler için Devlet Demir Yolları vagonlarını depremzedelere açtı. Tüm ihtiyaçları karşılanan ve vagonlardan kalan depremzedeler devlete teşekkür etti. Öte yandan bazı vagonların ise gün içerisinde Malatya'ya gönderileceği bildirildi.

Evi ağır hasar aldığı için vagonda kalan 3 çocuk annesi Tülay Ser (43), "Devlet Demir Yolları istasyonundayız. Evimiz ağır hasarlı giremiyoruz. Evden hiçbir şey alamıyoruz. Allah'a şükür çocukları kurtardık. Sağlık ve sıhhatleri iyi. Burada yaşamaya çalışıyoruz ama ev sıkıntısı var. Diğer depremden de vagonda kalmıştık bu ikinci oldu. Elazığlı değilim. Tanıdığım ve akrabam olmadığı için ilk geldiğim yer burası. Hava çok soğuk ama burası sıcak. En kötü anında ve zamanında kurulan dostluklar çok güzel. Vagonda ekmeğini ve suyunu paylaşıyorsun. O hiçbir zaman unutulmayacak. Devletimize rabbim zeval vermesin. Allah herkes güç kuvvet versin. Vagon Kahramanmaraş'a veya Malatya'ya gidecek deseler seve seve ineceğim. Çünkü oradakiler daha mağdur. Ama benim gidecek hiçbir yerim yok" dedi.

Vagonda kalan Murat Ser ise "Tiren istasyonundayız. Allah devletten razı olsun. Bir imkan tanıdılar. Ellerinden geldiğinin fazlasını tanıdırlar. Yemesi, içmesi, elektriği, suyunu her şeyi karşılıyorlar. Deprem beri vagonda yaşıyoruz. Allah devletimizden TCDD'den razı olsun. Yememizden içmemize kadar karşılıyor" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araban'daki "çapraz köprü" için yenileme çalışması başladı
Araban'daki "çapraz köprü" için yenileme çalışması başladı
11 kilometrelik hat tamam
11 kilometrelik hat tamam
Engelliler Haftası'nda doğayla iç içe anlamlı buluşma
Engelliler Haftası'nda doğayla iç içe anlamlı buluşma
Samsun'da 213 yıllık gelenek sürdürülüyor
Samsun'da 213 yıllık gelenek sürdürülüyor
Son Haberler
Interpol tarafından "Difüzyon Mesajı" ile aranan 34 yaşındaki Faslı uyuşturucu kaçakçısı Mohamed Boulakhrif, MİT ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla Şişli'de yakalandı.
Interpol tarafından "Difüzyon Mesajı" ile aranan 34 yaşındaki...
Fransa'da kruvaziyer gemisinde 'norovirüs' şüphesi
Fransa'da kruvaziyer gemisinde 'norovirüs' şüphesi
Bariyerlere çarpan otomobilde 2 kişi yaralandı
Bariyerlere çarpan otomobilde 2 kişi yaralandı
Cizre'de 50 öğrenci Kur'an-ı Kerime geçmenin heyecanını yaşadı
Cizre'de 50 öğrenci Kur'an-ı Kerime geçmenin heyecanını...
Ödemiş'te mesleki eğitim için anlamlı kortej yürüyüşü
Ödemiş'te mesleki eğitim için anlamlı kortej yürüyüşü
Depremde hayatını kaybeden öğretim görevlisi ile eşi toprağa verildi
Depremde hayatını kaybeden öğretim görevlisi ile eşi toprağa verildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi