• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Troya Müzesi'nde 2024 yılında hedef 1 milyon ziyaretçi
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 01 Ağustos 2023 - 09:22
Güncelleme: 01 Ağustos 2023 - 09:23

Troya Müzesi'nde 2024 yılında hedef 1 milyon ziyaretçi

Çanakkale'de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, yıl sonuna kadar 800 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamayı planlarken, 2024 yılında ise 1 milyon ziyaretçiye ulaşılması hedefleniyor. Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, "2020 hedefimiz pandemi olmasaydı, 1 milyon ziyaretçiyi yakalıyorduk. Ama pandemi ve depremler gibi felaketler arayı birazcık uzattı. 2024 yılında da artık 1 milyon ziyaretçiyi

Kültür-Sanat
01 Ağustos 2023 - 09:22
Güncelleme: 01 Ağustos 2023 - 09:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çanakkale'de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, yıl sonuna kadar 800 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamayı planlarken, 2024 yılında ise 1 milyon ziyaretçiye ulaşılması hedefleniyor. Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, "2020 hedefimiz pandemi olmasaydı, 1 milyon ziyaretçiyi yakalıyorduk. Ama pandemi ve depremler gibi felaketler arayı birazcık uzattı. 2024 yılında da artık 1 milyon ziyaretçiyi çok rahatlıkla yakalayacağımızı ön görüyoruz. Bu yıl Troya Müzesi olarak 800 bin ziyaretçiye ulaşmış olacağız" dedi.

Çanakkale'de 5 bin 600 yıllık geçmişe ışık tutan Troya Ören Yeri girişine, yaklaşık 70 milyon TL harcanarak yapılan 12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip içerisinde 2 bin eser sergilenen Troya Müzesi, 18 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açıldı. Troya Müzesi, ziyarete açıldıktan hemen sonra mimarisi ve içerisinde sergilenen eserler ile tüm dünyanın ilgisini çekti. Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içerisinde 150 yılı aşkın süredir kazılan Troya Ören Yeri'nin girişinde ziyaretçileri karşılayan Troya Müzesi, '2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü, '2020 ve 2021 Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü'nü kazandı. Troya Müzesi ayrıca, Tripadvisor.com tarafından 'Traveller Choice Awards' ödülleri çerçevesinde iki yıl üst üste 'Travaller Choice' (gezgin seçimi) ödülleri verildi.

Ödül avcısı, Troya Müzesi, açılışının gerçekleştirildiği 18 Mart 2019 tarihinden bu yana yerli ve yabancı turistlerin her geçen yıl gözdesi olmaya devam ediyor. Troya Müzesi, yıl sonuna kadar 800 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamayı planlarken, 2024 yılında ise 1 milyon ziyaretçiye ulaşılması hedefleniyor. Troya Müzesi'ni Kurban Bayramı'nda ise yaklaşık 40 bin ziyaretçiyi ağırladı. Troya Müzesi açıldığı günden bu yana günlük 5 bin ziyaretçi sayısı ile rekor kırdı.

"Müze bir fenomene dönmeye başladı"

Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya Müzesi'nin açılmasının ardından kısa bir süre içinde popülerliğe ulaştığını söyledi. 2019 yılında Time dergisinin dünyada mutlaka görülmesi gereken 100 muhteşem yer seçkisine seçildiğini de hatırlatan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, "Ardından 2020 yılında Avrupa Yılın Müzesi Takdir Ödülü'nü alması müzeyi popülerleştirdi. Müze bir fenomene dönmeye başladı. Fakat müzenin açıldıktan çok kısa bir süre sonra tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle beraber istediğimiz rakamlara uzunca bir süre ulaşamamıştık. Geçen yılki ziyaretçi sayımız açıldığı günden yüksek seviyeye çıktı. 2023 yılında büyük beklentilerle açıkçası yıla başladık. Hatta Ocak ayı ziyaretçi sayımız bir önceki yıla göre yaklaşık 2,5 kat daha fazlaydı. Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi hepimizi derinden yaraladığı gibi, tabii ki hem iç turizmde hem dış turizmde bir miktar sayıların duraklamasına sebep oldu. Fakat içinde bulunduğumuz aylarda ziyaretçi sayımız artmaya başladı. Bir önceki bayram döneminde günlük ziyaretçi sayımız 5 bindi. Bu açıldığı günden bugüne kadar günlük bazda bizim rekor sayımız oldu. Kurban Bayramı tatili boyunca da yaklaşık 40 bine yakın bir ziyaretçi sayısı aldık. Bu Troya'daki o periyotta aldığımız en iyi ziyaretçi sayısı oldu. Tabii ziyaretçi sayısının yanında bir de şu var. Ziyaretçiler geliyorlar ama müzede ne görüyorlar? Müzeden hangi memnuniyetle ayrılıyorlar? Tripadvisor sitesi gezginlerin mekanları bağımsız oyladığı önemli sitelerden birisi. Hem 2022 hem de 2023 yılında seyyahların seçkisine girdi. 2022 ve 2023'te bu iki ödülü aldık. İçinde bulunduğumuz seneyi Troya Ören Yeri ve Troya Müzesi beraber düşünüldüğünde her ikisindeki toplam sayının tüm zamanların Troya rekoru olacağını düşünüyoruz. Aslında bizim 2020 hedefimiz pandemi olmasaydı, 1 milyon ziyaretçiyi yakalıyorduk. Ama pandemi ve depremler gibi felaketler arayı birazcık uzattı. 2024 yılında da artık 1 milyon ziyaretçiyi çok rahatlıkla yakalayacağımızı öngörüyoruz. Bu yıl ise Troya Müzesi olarak 800 bin ziyaretçiye ulaşmış olacağız" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanat Atölyeleri'nde üretim süreci sergiyle taçlandı
Sanat Atölyeleri'nde üretim süreci sergiyle taçlandı
Çukurova'da 19 Mayıs coşkusu meşale yürüyüşü ve konserle yaşanacak
Çukurova'da 19 Mayıs coşkusu meşale yürüyüşü ve konserle yaşanacak
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Dünya Engelliler Haftası'nda "Sanatta Erişilebilirlik" Konseri
Dünya Engelliler Haftası'nda "Sanatta Erişilebilirlik" Konseri
Son Haberler
ERÜ Hastaneleri'nde, "Temel Ultrason ve Mekanik Ventilasyon" Kursu düzenlendi
ERÜ Hastaneleri'nde, "Temel Ultrason ve Mekanik Ventilasyon"...
Üniversite öğrencisi yarı çıplak ikinci kattan atladı: Araştırma görevlisi tutuklandı
Üniversite öğrencisi yarı çıplak ikinci kattan atladı: Araştırma...
Malatya'da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Malatya'da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kendi çileklerini ektiler
Kendi çileklerini ektiler
Beninli genç Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu, Halit ismini aldı
Beninli genç Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu, Halit ismini aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi