• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Trump, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Genel
Yayınlanma: 13 Haziran 2023 - 23:27
Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 23:28

Trump, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, gizli belgeler soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşmasının sona ermesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Genel
13 Haziran 2023 - 23:27
Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 23:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, gizli belgeler soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşmasının sona ermesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Miami'de bulunan Wilkie D Ferguson Adliyesi'nde malikanesinden bulunan gizli belgeler sonrası başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşmasına katılan ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaklaşık 45 dakika süren duruşmada Trump, hakkındaki 37 suçlamanın tümünü reddetti.

Mahkeme Trump'a yurtdışı seyahat yasağı getirmezken, aynı davada 6 suçtan yargılanan yardımcısı Walt Nauta ile dava hakkında görüşmesini yasaklandı.

Trump'ın konvoyu adliyeden ayrılmasının ardından Little Havana'daki ünlü bir Küba restoranı olan Cafe Versailles'da durdu. Trump destekçileri, yarın 77 yaşına girecek olan Trump'ın doğum gününü kutladı.

Trump'ın Miami Uluslararası Havalimanı'na geçerek, buradan ilerleyen saatlerde miting düzenleyeceği New Jersey'e gitmesi bekleniyor.

Trump'ın konvoyuna doğru ilerleyen 1 kişi gözaltına alındı

Polisin geniş güvenlik önlemleri adliye önünde Trump'ın konvoyunu çıkışı sırada konvoya doğru ilerlyeen bir gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

Trump'ın malikanesinde gizli belgeler bulunmuştu

Trump'ın Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022'de FBI tarafından yapılan aramada devlete ait yaklaşık 100 gizli belge bulunmuş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Trump'a 37 ağır suçlama yöneltilmiş, Trump'ın belgeleri banyo, balo salonu, kiler, ofis ve yatak odası dahil olmak üzere malikanesinin birçok odasında sakladığı belirtilmişti.

İddianamede, Trump'ın yetkisi olmayan şahıslara ABD askeri operasyonları hakkında gizli belgeler gösterdiği ifade edilmiş, bu belgeler arasında başka bir ülkeye yönelik "saldırı planı" yer aldığı belirtilmişti. 31 suçlamanın ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanmasına ilişkin olduğu kaydedilen iddianamede, diğer suçlamaların ise komplo kurmak, belgelerin geri alınmasını engelleme ve yalan beyanlarda bulunma olarak açıklanmıştı.

Trump daha öncede hakim karşısına çıkmıştı

Trump, 4 Nisan'da New York'ta yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıkmıştı. Trump, duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaları dinledikten sonra 34 suçlamanın tümünü reddetmişti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Okçuluk Dünya Kupası'nın Kolombiya ayağı başladı
Okçuluk Dünya Kupası'nın Kolombiya ayağı başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi