• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. TÜBİTAK yerleşkesindeki yangında 10 hektar alan yandı
Asayiş
Yayınlanma: 17 Ağustos 2023 - 20:23
Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 20:24

TÜBİTAK yerleşkesindeki yangında 10 hektar alan yandı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan orman yangına ilişkin, "Yaklaşık 10 hektarlık makilik ve bir kısmında da iğne yapraklı ormanının bulunduğu alan yandı. Ancak TÜBİTAK'ın kendi etkinlik ve faaliyetlerini etkileyebilecek bir alana yayılmasına müsaade edilmedi" dedi.

Asayiş
17 Ağustos 2023 - 20:23
Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 20:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan orman yangına ilişkin, "Yaklaşık 10 hektarlık makilik ve bir kısmında da iğne yapraklı ormanının bulunduğu alan yandı. Ancak TÜBİTAK'ın kendi etkinlik ve faaliyetlerini etkileyebilecek bir alana yayılmasına müsaade edilmedi" dedi.

TÜBİTAK yerleşkesindeki ormanlık alanda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine Gebze, Darıca ve Dilovası ilçeleri başta olmak üzere, birçok ilçeden itfaiye, orman ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede 290 kişi, 4 uçak, 2 helikopter yangına müdahale etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da bölgede çalışmaları koordine etti. Yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor.

"Yaklaşık 10 hektarlık alan yandı"

Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Saat 16.50 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar neticesinde bölgede yangın meydana geldiği bilgisine ulaştık. Kısa süre içerisinde TÜBİTAK'a ait yangın söndürme birimleri olay yerine hareket etmiş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekibi, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz süratle bölgeye intikal ettirildi. Hava desteği talebinde derhal bulunduk ve bölgeye kendimiz de intikal ettik. Çalışmalar neticesinde yangın söndürüldü. Yaklaşık 10 hektarlık makilik ve bir kısmında da iğne yapraklı ormanının bulunduğu alan yandı. Ancak TÜBİTAK'ın kendi etkinlik ve faaliyetlerini etkileyebilecek bir alana yayılmasına da müsaade edilmedi" diye konuştu.

"290 kişi, 4 uçak, 2 helikopter yangına müdahale etti"

Konuşmasını sürdüren Vali Yavuz, "Rüzgarın denize doğru esmesi vesilesiyle de işimiz biraz daha kolaylaştı. Bölgede özellikle 40 arazöz ve diğer itfaiye araçlarımız, 90 civarında teknik personelimiz, itfaiye ekibimiz ve TÜBİTAK'ın kendi personeliyle birlikte yaklaşık 290 kişiyle olaya süratle müdahale edildi. Bunun dışında da özellikle 4 uçak, 2 helikopterle de bölgeye intikali sağlandı ve müdahalede bulunuldu. İhtiyacın daha fazla olmaması vesilesiyle de hava araçlarının daha fazla kullanmadık. Burada hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin ve çalışanlarının yetkinliği diğer kurumlarımızın çok kısa sürede olaya müdahil olması, TÜBİTAK'ın hassasiyeti vesilesiyle yangın söndürüldü. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile birlikte koordineli şekilde süreci yönettik. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir risk beklemiyoruz, öngörmüyoruz ama iklim şartları, hava sıcaklığı ve rüzgarın da dikkate alarak tedbirlerimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Hızlı tren seferleri aksadı

Hızlı tren seferlerinin aksamasıyla ilgili açıklama yapan Vali Yavuz, "Tren raylarına çok yakın bir mesafede yangının meydana gelmiş olması vesilesiyle güvenlik sebebiyle birtakım tedbirlerin alınması gayet doğaldır. Ancak bölgede biraz önce ifade ettiğim gibi soğutma çalışmaları ve diğer çalışmalar devam ediyor. Bu kısa süreli devam edecek bir tedbir olarak değerlendirmek daha doğru olur" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın "Doğunun kızı" adlı romanı çıktı
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın...
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
İncilipınar Ortaokulu, Dünya şampiyonu oldu
İncilipınar Ortaokulu, Dünya şampiyonu oldu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere...
Sivas'ta tren hemzemin geçitte traktöre çarptı, 1 kişi yaralandı
Sivas'ta tren hemzemin geçitte traktöre çarptı, 1 kişi yaralandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi