• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Türk dünyası, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'ni yakından takip etti
Genel
Yayınlanma: 29 Mayıs 2023 - 10:55

Türk dünyası, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'ni yakından takip etti

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu yakından takip etti, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi bu ülkelerin basınında geniş yer buldu

Genel
29 Mayıs 2023 - 10:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu yakından takip etti, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi bu ülkelerin basınında geniş yer buldu.

Türkiye'de halkın yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitmesi, kardeş ülke Azerbaycan kamuoyunda ilgiyle izlendi. Sosyal medyada ve basında Azerbaycanlıların öncelikli gündem maddesini seçimin ilk turunda olduğu gibi Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi oluşturdu.

Azerbaycan televizyon kanalları ve haber ajansları, oy verme işlemini ve seçim sonuçlarını Türkiye'de görevlendirdikleri muhabirleri aracılığıyla canlı bağlantılarla izleyicilerine duyurdu. Bazı televizyon kanallarında seçime özel programlarla izleyicilere bilgi aktarıldı.

Televizyon kanalları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlar açıklandıktan sonraki konuşmalarını ve Azerbaycan'da yapılan kutlamaları ekranlara yansıttı.

İnternet medyasında Türkiye'deki seçimler ve Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili çok sayıda haber yapıldı ve seçim manşetlere taşındı.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansının (AZERTAC) manşetinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajlarına ve Bakü'de yapılan kutlamalara yer verildi.

Yeni Müsavat gazetesinin internet sayfasının iki manşeti Türkiye'deki seçimlere ilişkin haberlere ayrıldı. Sonuçlar, "Halk seçimini yaptı. Türkiye'nin lideri o oldu" başlığıyla verilirken "Aliyev, Erdoğan'ı kutladı" başlıklı haber de manşette yer aldı.

APA Haber Ajansı, Erdoğan'ın seçim sonrasında yaptığı konuşmayı ve Azerbaycan'dan Erdoğan'a yönelik kutlama mesajlarını manşetine taşıdı. Ajans, Azerbaycan'da yaşayan ve seçimde oy kullanan Türk vatandaşlarının yüzde 53,59'unun Erdoğan'ı desteklediğine ilişkin haberi de manşetten verdi.

- Kazakistan

Kazinform haber ajansı, "Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçiminde kazananın sadece Türkiye olduğunu söyledi" başlığıyla verdiği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un Üsküdar ilçesinde toplanan vatandaşlara hitap ettiği belirtildi.

Haberde Erdoğan'ın "seçim sonuçlarının hiç kimsenin bu ülkenin kazanımlarına göz dikemeyeceğini bir kez daha gösterdiği" sözlerine atıfta bulunularak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu milletinin teveccühüyle tamamladıklarını söylediği aktarıldı.

Haberde "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibinin 85 milyon vatandaş olduğunu söyledi. Erdoğan, tercihiyle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha kendilerine tevdi eden halkına teşekkür etti." ifadelerine yer verildi.

Kazahstanskaya Pravda gazetesi, Erdoğan'ın seçim zaferini "Recep Tayyip Erdoğan yeniden Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçildi" başlığıyla duyurdu.

Egemen Kazakistan gazetesi, "Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı" başlıklı haberinde, YSK'nin duyurduğu seçim sonuçlarına göre Erdoğan'ın yüzde 52,16 oy ile seçimi kazandığı kaydedildi.

Haberde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla tebrik ettiği ifadesine yer verildi.

Tengrinews Haber Ajansı, "Erdoğan, seçimlerden sonra zafer konuşmasında Türkiye Yüzyılı'nın başladığını söyledi" başlıklı haberinde Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde 320 bin kişiye konuşma yaptığı belirtildi.

- Kırgızistan

Ülkenin önde gelen haber ajansı Akipress, Türkiye'deki seçimlerle ilgili haberinde, "Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu kazandı" başlığını kullandı.

Bulak Haber Portalı'nda verilen haberde, "Görevdeki Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52'sinden fazlasını alarak seçimi kazandı." ifadesine yer verdi.

24.kg haber ajansı, "Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan kazandı" başlığını kullandı.

Kanal 7 de "Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'ni Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamladığı" aktarıldı.

- Özbekistan

Erdoğan'ın seçimde kazandığı zafer, Özbek medyasında da geniş yer buldu.

Ülkenin resmi Özbekistan Haber Ajansı, "Erdoğan, seçim zaferinin ardından 'Türkiye Yüzyılı'nın başladığını duyurdu' başlığıyla yayımladığı haberde Erdoğan'ın seçim sonrasında konuşmasında değindiği konuları okurlarıyla paylaştı.

Gazeta.uz da Erdoğan'ın seçim zaferini "Yüksek Seçim Kurulu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'ni kazandığını açıkladı" başlığıyla duyurdu.

Haberde, Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından yaptığı konuşmada seçimlerde bütün Türkiye'nin kazandığını kaydettiği ve halka demokrasi bayramı için teşekkür ettiği kaydedildi.

"Kun.uz" da seçime ilişkin haberinde "Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'ni kazandığını açıkladı” başlığını kullandı.

Haberde Erdoğan'ın gelecek beş yıl boyunca ülkeyi yöneteceği kaydedilerek, ülkeyi yönetme sorumluluğuna tekrar kendisini layık gören Türk halkına teşekkür ettiği aktarıldı.

Daryo.uz haber portalı da Türkiye’deki seçim sonuçlarını "Erdoğan, resmen Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildi" başlığıyla duyurdu.

Haberde çok sayıda devlet başkanının Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettiği belirtildi.

- Türkmenistan

Ülkenin önde gelen haber sitelerinden Atavatan haber portalı, seçim sonuçlarını "Türkiye'nin seçilen Cumhurbaşkanı:Recep Tayyip Erdoğan" başlığıyla duyurdu.

Türkmen Haber Ajansı (TDH), Salamnews, Türkmenportal, Orient haber portalları da Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiğini aktardı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Siirt'te bölücü terör örgütüne ait patlama düzenekleri ve el telsizleri ele geçirildi
Siirt'te bölücü terör örgütüne ait patlama düzenekleri ve el telsizleri ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi