• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği 
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 - 14:38

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği 

Bilim ve Teknoloji
28 Aralık 2023 - 14:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği 
- Yıl boyunca yaptıkları faaliyetler ve gelecek hedefleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, "2024'te büyük veri, siber güvenlik, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blok zincir, 5G ve ötesi teknolojiler, sürdürülebilirlik gibi başlıklar hayatımızda olmaya devam edecek. Gelecek hedeflerimizde en büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliğini ileriye taşımak. Her zaman söylediğim gibi; hedefimiz Türkiye Yüzyılı'nı 'Dijitalin Yüzyılı' yapmak" dedi.  

Türkiye Yüzyılı'nı 'Dijitalin Yüzyılı' yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Turkcell'in Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi. Gelecek dönemde Turkcell'in üstün teknolojik yetenekleri ve inovasyon gücü sayesinde pazardaki konumumuzu güçlendireceğini vurgulayan Koç, geçen yılı şöyle değerlendirdi: 

"Sektörümüz açısından bakıldığında geride kalan yılda yeni nesil teknolojiler, siber güvenlik, yapay zeka ve dijitalleşme gibi konuların öne çıktığını gözlemledik. Hızla değişen ve küresel belirsizliklerin hâkim olduğu günümüzde, sektörün karşı karşıya olduğu riskler de dönüşüyor. Hem küresel anlamda hem de ülkemizde veri güvenliğine, özellikle de siber güvenliğe güçlü bir şekilde odaklanılması gerekiyor."  

HEDEFİMİZ TÜRKİYE YÜZYILI'NI 'DİJİTALİN YÜZYILI' YAPMAK 

Önümüzdeki yılın, 2023'ten daha parlak olacağına inandığını vurgulayan Dr. Ali Taha Koç, hedeflerini ise şöyle anlattı: 

 "2024'te büyük veri, siber güvenlik, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blok zincir, 5G ve ötesi teknolojiler, sürdürülebilirlik gibi başlıklar hayatımızda olmaya devam edecek. Gelecek hedeflerimizin en önemlisi ülkemizin dijital egemenliğindeki öncü konumunu daha da ileriye taşımak. Her zaman söylediğim gibi; hedefimiz Türkiye Yüzyılı'nı 'Dijitalin Yüzyılı' yapmak. Bunun için çok katmanlı bir stratejiyle ilerleyecek, üstyapıda rekabeti büyüteceğiz. Yeni nesil haberleşme altyapılarının yanı sıra aynı zamanda mevcut karasal altyapılarımızın geliştirilmesi de radarımızda olmaya devam edecek. Alternatif altyapılar üzerinde çalışacağımız ve bunun ilk örneklerini göreceğimiz bir yıl olmasını umuyoruz." 

"PAZARDAKİ KONUMUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ" 

Toplum için daha etkin, daha güvenli bir dijital gelecek için çalıştıklarını da belirten Dr. Ali Taha Koç, "Gelecek dönemde Turkcell'in gelişmiş teknolojik yetenekleri ve inovasyon gücü sayesinde pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte ülkemizi teknoloji dönüşümünün liderliğine taşırken, çevre ve insan odaklı yaklaşımımızdan da vazgeçmeyeceğiz. 2024'te de hem teknoloji alanında hem sosyal fayda anlamında çalışmalarımız hız kazanacak. Bir yandan yerli ve milli teknolojilerle Türkiye'nin dijitalleşme süreçlerini hızlandırıp diğer yandan deprem bölgesindeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

"ENERJİMİZİ 2030'DA YÜZDE 100 KENDİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZDAN KARŞILAYACAĞIZ" 

İklim değişikliği karşısında teknolojinin gücünü kullanarak işlerini daha çevreci, daha verimli ve sürdürülebilir bir modele dönüştürdüklerini belirten Dr. Ali Taha Koç "Turkcell olarak yüzde 100 yenilenebilir enerji sertifikalı kaynakları kullanmanın yanında, bu alandaki yatırımlarımıza da hız katıyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında satın aldığımız 18 MW kurulu güce sahip rüzgâr enerji santrali ile ilk adımımızı atmıştık. Yatırımlarımıza güneş enerji santralleri ile devam ediyor, üç yıl içerisinde 300 MW'lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırımların ilk fazında 54 MW kurulu gücü önümüzdeki yılın ilk yarısında açmayı planlıyoruz. 2026 itibarıyla Turkcell'in toplam enerji tüketiminin yüzde 65'ini kendi yeşil enerji kaynaklarımızdan karşılamayı hedefliyoruz. 2024 yılındaki önceliklerimizin başında da sürdürülebilirlik geliyor. Turkcell, iklim krizinin büyüklüğünü çok önceden fark eden ve bu alana büyük yatırımlar yapan bir şirket. 2030 yılına kadar elektrik tüketimini yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle kendi kaynaklarımızdan karşılamayı hedefliyor, 2050'ye kadar da karbon net sıfır şirket olma önceliğiyle çalışıyoruz" dedi. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Bursa'nın üreten kadınları Büyükşehir'le güçleniyor
Bursa'nın üreten kadınları Büyükşehir'le güçleniyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi