• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Bankalar Birliği GRI Standartları ile uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Haziran 2023 - 13:32

Türkiye Bankalar Birliği GRI Standartları ile uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar: - "Sürdürülebilirliği sadece çevresel değil, sosyal ve yönetişimsel tüm boyutları ile ele alarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlamayı hedefliyoruz"

Ekonomi
26 Haziran 2023 - 13:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik performansını ve bu doğrultudaki hedeflerini kapsayan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) tarafından yayımlanan GRI Standartları’yla uyumlu olarak hazırlanan rapor, Birliğin 2022'ye ait ekonomik, çevresel ve sosyal performansını paydaşlarının bilgisine sunuyor. Çalışma ortamındaki enerji verimliliğinden atık yönetimine, çalışan haklarından şeffaflığa kadar birçok alanda takip ve analizleri içeren raporun her yıl yayımlanması planlanıyor.

Sürdürülebilir kalkınmanın başarıya ulaşması için finans ve bankacılık sektörünün kritik öneme sahip olduğu bilinciyle çalışmalarına devam eden Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik ve finansın kesiştiği konularda üyeleri ile tüm paydaşları için rehberler, raporlar ve yayınlar sunuyor. Birlik, sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde finans ve bankacılık sektörü temsilcilerinin sürdürülebilirlik uygulamalarına teşvik edilmesi ve farkındalıklarının artırılmasına çaba sarf ediyor.

- "Yeşil dönüşüm için finans ve bankacılık sektörünün öneminin bilincindeyiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, yeşil dönüşüm için iş birliklerinin gücüne inanarak, üyeleriyle birçok platformda bir araya geldiklerini belirterek, "2009 yılından bu yana, üyelerimizin kredilendirme süreçleri ve diğer bankacılık işlemlerinde sürdürülebilirlik konularını sistematik bir şekilde yönetmesine rehberlik eden bir Sürdürülebilirlik Çalışma Grubumuz var. Birliğimiz, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ile mücadele, iklim finansmanı konularına yönelik olarak ulusal ve uluslararası gündemi yakından takip ederek koordinasyon çalışmaları yapıyor. Sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerimizin bir çıktısı niteliğinde hazırladığımız ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzla da Birliğimizin yaklaşımını paydaşlarımızın bilgisine sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Birliğin, ağırlıklı olarak doğrudan 6, dolaylı olarak ise tüm Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkıda bulunduğunu aktaran Çakar, "Sürdürülebilirliği sadece çevresel değil, sosyal ve yönetişimsel tüm boyutları ile ele alarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında da Birliğimizde kadın çalışan oranı yüzde 55, kadın yönetici oranı da yüzde 33 seviyesine geldi." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Atlı Okçulukta çeyrek final heyecanı
Atlı Okçulukta çeyrek final heyecanı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi