• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye, bilgisayar ve kimya olimpiyatlarından 7 madalyayla döndü
Ekonomi
Yayınlanma: 29 Temmuz 2023 - 11:17

Türkiye, bilgisayar ve kimya olimpiyatlarından 7 madalyayla döndü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: - "Milli Teknoloji Hamlesi ile geleceğe yürüyen Türkiye'nin bilim ve teknoloji altyapısını tahkim etmek için bilime adanmış genç kardeşlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

Ekonomi
29 Temmuz 2023 - 11:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk öğrencilerin 3. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz, 55. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda da 1 altın ve 3 gümüş madalya kazandıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İsveç'in Lund kentinde 52 ülkeden 189 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 3. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Duru Özer altın, Bergüzar Yürüm gümüş, Nehir Karatopcu bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen ve 89 ülkeden 348 öğrencinin katıldığı 55. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda (IChO 2023) Berkan Tarak dünya dördüncülüğünü elde ederek altın madalya, Dilara Altundağ, Azra Şekercioğlu ve Mustafa Keskes de gümüş madalya kazandı.

- "Genç bilim insanlarımız geleceğimizin emin ellerde olduğunun ispatı"

Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda geçen yıl altın madalya kazanan Duru Özer'in Kahramanmaraş'ta deprem felaketini yaşamasına karşın bu yıl da altın madalyayla döndüğünü vurgulayan Bakan Kacır, "Bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmak hedefini ortaya koyarken boş bir iddia ortaya koymuyoruz. Bugünü ve geleceği elinde tutacak çok ciddi bir altyapımız var." ifadesini kullandı.

Kacır, bilim olimpiyatlarından madalyalarla dönen genç bilim insanlarının bu alanda yapılan yatırımların ne kadar isabetli ve yerinde olduğunu gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Günümüz gereksinimleri bilim ve teknolojiyi birinci sıraya koymaktadır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran genç bilim insanlarımız geleceğimizin emin ellerde olduğunun da ispatıdır. Bilim ve teknolojide inandığımız ve güvendiğimiz bir altyapımız var. Milli Teknoloji Hamlesi ile geleceğe yürüyen Türkiye'nin bilim ve teknoloji altyapısını tahkim etmek için bilime adanmış genç kardeşlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da en iyi yatırımın geleceğin bilim insanlarına yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle bilime sevdalı gençlere her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, "Verdiğimiz bu desteklerin uluslararası bilim olimpiyatlarında madalyalar olarak geri dönüşü bizleri, hepimizi son derece gururlandırmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı düştü
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı düştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi