• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye COST katılımlarında zirveyi zorluyor
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Temmuz 2023 - 12:09

Türkiye COST katılımlarında zirveyi zorluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: - "Türkiye, 267 aksiyona katılarak COST'ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu" - "Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz"

Ekonomi
30 Temmuz 2023 - 12:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin 267 aksiyonda yer alarak Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (COST) bünyesinde bilimsel araştırmalara ve teknolojiye en fazla katılım sağlayan üçüncü ülke olduğunu belirterek, "Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, COST tarafından hazırlanan Avrupa ülkelerinin bilimsel araştırmalara ve teknolojiye katılım oranlarına ilişkin istatistikler belli oldu.

Buna göre, Türkiye, yürürlükteki tüm aksiyonların yüzde 99'una katılarak önemli bir orana erişti. 3 bin 84 çalışma grubuyla dikkati çeken Türkiye, COST ağ faaliyetlerine 1113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı beşinci ülke oldu. Türkiye, 2022 yılında aktarılan bütçe bazında yaklaşık 1,5 milyon avro ile COST üyesi 41 ülke arasında en çok bütçe aktarılan dördüncü ülke olmayı başardı.

Türkiye, kadın araştırmacıların istatistiğinde yüzde 55'lik bir katılım oranıyla cinsiyet dağılımı açısından yüzde 48 olan COST ortalamasının önemli ölçüde üzerine çıktı.

- "Genç araştırmacıların programa katılım oranında Türkiye birinci sırada"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Kacır, uluslararası alanda elde edilen başarıların önemini vurguladı.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi ışığında uluslararası arenada parlamaya devam edeceğini belirten Kacır, şunları kaydetti:

"Türkiye, 267 aksiyona katılarak COST'ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu. Ülkemiz, genç araştırmacıların katılım verilerinde de çok başarılı bir performans sergiledi. Genç araştırmacıların programa katılım oranında Türkiye, birinci sırada yer aldı. Bu başarılar Türkiye'nin doğru yolda ilerlediğinin göstergesi. Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, bilim ve teknolojide öncü olma hedefiyle COST ağlarındaki etkinliğini sürdürürken, Türkiye Yüzyılı'nda başarılarımızla iz bırakacağız."

Kuruluş, üyesi olan ülke araştırmacılarının "COST Aksiyonu" adı verilen uluslararası bilim ve teknoloji platformlarına dahil edilmeleri adına faaliyet gösteriyor.

COST, sunduğu ağ destekleriyle bilim insanlarının uluslararası proje gruplarına erişimlerine ciddi katkılar sağlıyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Denizli Motorlu Taşıtlar Fuarı ikinci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı
Denizli Motorlu Taşıtlar Fuarı ikinci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı
Turknet, Karadeniz'deki "ilk adımı"nı Samsun'da attı
Turknet, Karadeniz'deki "ilk adımı"nı Samsun'da attı
Akkim, Chemspec Europe 2026'da kimyasal çözümlerini sergiledi
Akkim, Chemspec Europe 2026'da kimyasal çözümlerini sergiledi
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi
Son Haberler
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Obezite ile mücadelede yeni dönem
Obezite ile mücadelede yeni dönem
ABD Hazine Bakanı Bessent: " Çin için boğazın yeniden açılması büyük ölçüde kendi çıkarlarına"
ABD Hazine Bakanı Bessent: " Çin için boğazın yeniden açılması...
Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de denetim
Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Annesi ölen yavru şahinleri orman işçisi besliyor
Annesi ölen yavru şahinleri orman işçisi besliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi