• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı 'Asrın Destanı' gösterisi ile kutladı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 20 Aralık 2023 - 11:30

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı 'Asrın Destanı' gösterisi ile kutladı

Kültür-Sanat
20 Aralık 2023 - 11:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı 'Asrın Destanı' gösterisi ile kutladı
- SOCAR Türkiye, Cumhuriyeti'in 100'üncü yılını ve Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in 100'üncü doğum yıl dönümünü Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen özel bir dans gösterisi ile kutladı. 'Asrın Destanı' gösterisi ile iki ülkenin birlikte verdiği mücadele, dostluk ve kardeşlikleri vurgulandı.

Bu görkemli gösteride; aynı dili konuşan, aynı kültürel mirasa sahip Türkiye ve Azerbaycan'ın geçmişi çok eskilere dayanan birliktelikleri, dostluk ve kardeşliklerini vurgulayan bir hikaye anlatıldı.

Asrın Destanı; her iki ülkenin omuz omuza çarpıştığı savaşları, cesur, fedakar, vatansever halkları, Orta Asya'dan göçle başlayan Türk akınları, iki ulu önderin verdiği mücadeleleri göstererek izleyicilerini geçmişe götürdü. Dans gösterisinde Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere Türk devletlerinin görkemli tarihleri, kültürel zenginlikleri sergilendi.

90 dakika süren 80 dansçının sahne aldığı gösteriye, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, SOCAR Türkiye'nin CEO'su Elchin Ibadov, iş dünyasından temsilciler, özel konuklar, SOCAR Türkiye çalışanları ve medya mensupları katıldı.

MUSTAFAYEVA: NİCE 100 YILLAR KARDEŞLİĞİMİZ, DOSTLUĞUMUZ DEVAM EDECEKTİR

Gösterinin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, "Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in 100'üncü doğum yıl dönümünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını büyük sevinç, heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin dünyada eşi benzeri yoktur ve uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Ortak kökenimiz, dilimiz, dinimiz benzer kültürümüz ve paylaştığımız değerler aramızdaki bağların kopmasına izin vermemiştir. Bu güzel, anlamlı akşamda emeği geçen herkese teşekkürlerimiz iletiyorum. Eminim nice 100 yıllar kardeşliğimiz, dostluğumuz devam edecektir" dedi.

IBADOV: SANATA HER ZAMAN ÖNEM VEREN BİR ŞİRKETİZ

Özel gösteri önce açıklamalar yapan SOCAR Türkiye'nin CEO'su Elchin Ibadov ise "2023 yılı bizim için önemli bir yıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı aynı zaman çağdaş Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in 100'üncü doğum yıl dönümünü nedeniyle bu yıla önem verdik. Aynı zamanda bu yıl SOCAR Türkiye'nin 15'inci yılıdır. Bu etkinliğe o yüzden özel olarak hazırlandık. Sanata her zaman önem veren ve bu alandaki faaliyetleri destekleyen bir şirketiz. Bu akşam sergilenecek gösteri de Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere bütün Türk halklarının tarihsel gelişimini, kültürel zenginliklerini, köklerine kurucu liderlerine olan bağlılığını daha da önemlisi Türk'ün mayasında olan egemenliğe olan inancını simgeleyen bir dans gösterisi olacak" ifadelerini kullandı.

80 DANSÇI 6 AY ÇALIŞTI

Gösterinin hikayesini ve hazırlık sürecini anlatan Ibadov, "Dans gösterisi tarihsel gelişimin hikayesini anlatıyor. Azerbaycan ve Türkiye tarihinde de sancı ve umudu hep aynı anda dengede yaşadık. Teatral gösteri de hem o sancıyı hem de gelecekle ilgili umudu simgeliyor. 6 aydır hem Azerbaycan'dan hem de Türkiye'den gelen aslında birbirini tanımayan 80 dansçının uzun saatler fedakarca yaptığı çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bir gösteriyi izleyeceğiz" diye konuştu.  


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
TSKB, kalkınma bankacılığı perspektifiyle COP28'in sonuçlarını paylaştı
TSKB, kalkınma bankacılığı perspektifiyle COP28'in sonuçlarını paylaştı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi