• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Türkiye'deki mayınları MEMATT'lar temizleyecek
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 23 Mart 2023 - 10:51

Türkiye'deki mayınları MEMATT'lar temizleyecek

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASFAT arasında Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacını karşılamak üzere "2 Adet Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) Tedariği Sözleşmesi" imzalandı. Proje çerçevesinde 2 adet MEMATT teslimatının Mayıs 2023 içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bilim ve Teknoloji
23 Mart 2023 - 10:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASFAT arasında Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacını karşılamak üzere "2 Adet Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) Tedariği Sözleşmesi" imzalandı. Proje çerçevesinde 2 adet MEMATT teslimatının Mayıs 2023 içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye'nin mayın temizleme hususunda dışa bağımlılığını bitirmek, mayın sahaları emniyetli, etkili ve hızlı bir şekilde temizleyebilmek için Milli Savunma Bakanlığı Millî Mayın Faaliyet Merkezi (MAFAM) ihtiyaçlarına yönelik 2019 yılında ASFAT tarafından Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı MEMATT için tasarım faaliyetleri başlatılmış; askeri fabrikalar ve özel sektör iş birliğiyle bir yıldan kısa bir sürede tasarlanıp üretilmişti. Mevcut olmayan kalifikasyon yeteneği de ASFAT ve MAFAM iş birliği ile envantere kazandırılmıştı. Türkiye'nin son kullanıcısına teslim edilmeden ihracat başarısı yakalamış ürünü olan MEMATT'lardan yakın zamanda 6 adet Türkiye'ye teslim edilirken 20 adet Azerbaycan'a, 2 adet Togo'ya ve 2 adet Burkina Faso'ya olmak üzere toplamda 3 farklı ülkeye ihracatı da gerçekleştirildi.

Uluslararası muadillerine nispeten çok daha üstün özelliklere sahip MEMATT, en az 8 kilogram TNT'ye dayanıklı olacak şekilde tasarlandı, anti-personel ve anti-tank mayınlarına karşı başarıyla test edildi. 5 kilometre uzaktan kumanda ile yönetilen MEMATT araç üzerindeki kamera sayısı ile operatöre kullanım kolaylığı sağlıyor. Aracın tozlu alanlarda operasyonuna duraksamadan devam etmesi için gerekli sızdırmazlık yetenekleri arttırılarak, kumanda boyutu kullanıcı dostu olacak şekilde yeniden boyutlandırıldı. Aracın konumu da dahil olmak üzere araç ile operasyonun yürütüldüğü sahadaki performansa ilişkin tüm verilere araç kumandasında operatör kullanım ve kontrolüne açık hale getirildi.

Ayrıca halihazırda gerek yakın gerekse uzak coğrafyadaki ülkelerden taleplere ilişkin çalışmalar ASFAT tarafından yürütülüyor. Kısa süre içerisinde farklı ülkelere MEMATT ihracatının gerçekleştirilmesi de planlanıyor. Bunun yanında uluslararası muadillerinde bulunmayan birtakım özelliklerin MEMATT'a entegrasyonu noktasında çalışmalar da ASFAT tarafından sürdürülüyor. Söz konusu çalışmaların nihayete ermesine müteakip MEMATT alanında rakiplerine nazaran kıyaslanmayacak üstün özelliklere sahip olacak ve insansız kara aracı ihracatı konusunda öncülüğünü sürdürecek.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ordu'da öğrencilerden bilim fuarı
Ordu'da öğrencilerden bilim fuarı
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Doğa dostu yalıtım malzemesi tasarladı, Yozgat'a dördüncülük ödülünü getirdi
Doğa dostu yalıtım malzemesi tasarladı, Yozgat'a dördüncülük ödülünü getirdi
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Son Haberler
AFAD: "Su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları bertaraf etmek üzere bin 513 personel ve 196 AFAD gönüllüsü ile müdahale hizmetleri yerine getirilmiştir"
AFAD: "Su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları bertaraf...
AKUT'tan Mekap'a teşekkür ziyareti
AKUT'tan Mekap'a teşekkür ziyareti
ABD'li yargıçtan tarihi karar: İsrail karşıtı avukata yaptırımları engelledi
ABD'li yargıçtan tarihi karar: İsrail karşıtı avukata yaptırımları...
Nazilli Belediyesi'nden çölyak farkındalığına anlamlı etkinlik
Nazilli Belediyesi'nden çölyak farkındalığına anlamlı etkinlik
Avcılar'da hırsızlara operasyon: 16 yaşındaki çocuğun 40 adet suç kaydı çıktı
Avcılar'da hırsızlara operasyon: 16 yaşındaki çocuğun 40 adet...
Menderes Nehri'ne koruma çağrısı
Menderes Nehri'ne koruma çağrısı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi