• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan 'ekmek fiyatı' açıklaması
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Temmuz 2023 - 16:42

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan 'ekmek fiyatı' açıklaması

Ekonomi
21 Temmuz 2023 - 16:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan 'ekmek fiyatı' açıklaması

TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İzmit'te düzenlediği basın toplantısında ekmeğe zam geleceğine yönelik iddiaların doğru olmadığını belirtti. Balcı, "Hatırlayacak olursanız 2022 yılının Mart ayında, ekmeğin 7,5 lira olacağını, 2022 yılının Aralık ayında da 10 lira olacağını ifade ettiler. O zaman da söylemiştik. Bugün 2023 yılının temmuz ayındayız. Ekmeğin 210 gramı 7,5 lira, 200 gramı 7 lira" dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında ekmeğe zam geleceğine yönelik iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ekmeğe zam geleceği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Balcı, "Ekmek fiyatları 10 lira, 12 lira olacak haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Hatırlayacak olursanız 2022 yılının Mart ayında ekmeğin 7,5 lira olacağını, 2022 yılının Aralık ayında da 10 lira olacağını ifade ettiler. O zaman da söylemiştik. Bugün 2023 yılının Temmuz ayındayız. Ekmeğin 210 gramı 7,5 lira, 200 gramı 7 lira. Dolayısıyla şu anda 10 lira söz konusu değildir ve bizim gündemimizde böyle bir fiyat bugün itibarıyla yoktur. Un fiyatlarını gerek biz gerekse ilgili bakanlıklar yakından takip ediyoruz. Eğer un fiyatlarında aşırı bir artış olması durumunda geçmişte olduğu gibi bugün de ilgili bakanlıklar gerekli tedbirleri alacağını ve gerekli çalışmaları geçmişte olduğu yapacaklarını düşünüyorum. Unda gereksiz aşırı fiyat artışının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyorsa, geçmişte nasıl müdahale edilirse, yine müdahale edileceğini düşünüyorum." dedi.

'DÜŞÜK FİYATLA KALİTESİZ EKMEK ÜRETİRSENİZ BİR ANLAM İFADE ETMEZ'

Balcı, ekmeğin fiyatının en son 9 ay önce değiştiğini belirterek, "9 ay sonra yapılan yüzde 40 artışın çok makul seviyede olduğunu düşünüyoruz. Her zaman birinci önceliğimiz; hijyen ve sağlıklı ortamda ekmek üretmek, ikinci önceliğimiz kaliteli ekmek üretmek. Siz eğer düşük fiyatla kalitesiz ekmek üretirseniz; bir anlam ifade etmez. Siz ekmeği uygun satacağım diye iş yerindeki gerekli hijyen şartlarını sağlayamazsanız yine bir anlam ifade etmez. Üçüncü önceliğimiz de en makul seviyede vatandaşımızın uygun alabileceği fiyatta temel gıda maddesi olduğu için zorunlu tüketim normal ekmeğin fiyatını buna göre belirlemek. Bunu belirlerken de esnafın kesinlikle mağdur olmaması için makul bir fiyat artışı, ticaretle bunu sürdürebilmesi için makul olan en iyi fiyatı belirlemek olmuştur bugüne kadar" diye konuştu.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
4 kişinin yaralandığı kazada şoka giren sürücü araçtan inmek istemedi
4 kişinin yaralandığı kazada şoka giren sürücü araçtan inmek istemedi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi