• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye'nin en erken kiraz yetişen ikinci ili olan Bilecik'te bu yıl rekolte yüzleri güldürdü
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Haziran 2026 - 09:54
Güncelleme: 05 Haziran 2026 - 09:56

Türkiye'nin en erken kiraz yetişen ikinci ili olan Bilecik'te bu yıl rekolte yüzleri güldürdü

Türkiye'nin en erken kiraz yetişen ikinci ili Bilecik'te geçtiğimiz yıl donun vurduğu mahsulde bu yıl rekolte yüzleri güldürdü.

Ekonomi
05 Haziran 2026 - 09:54
Güncelleme: 05 Haziran 2026 - 09:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'nin en erken kiraz yetişen ikinci ili Bilecik'te geçtiğimiz yıl donun vurduğu mahsulde bu yıl rekolte yüzleri güldürdü.

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde başlayan hasatta Türkiye'nin en erken kiraz yetişen ikinci ili Bilecik oldu. Kentin kirazı ile meşhur Söğüt ilçesi Küre köyünden 'erkenci' diye adlandırılan kirazın hasadı devam ederken, bu yıl üreticinin yüzü rekolteden gülerken fiyatlardan ise memnun değil. Köylüler yerinde 20 ile 80 lira arasında olan ürünün fiyatının Söğüt ve Bilecik pazarında 120 liraya, İstanbul'da ise 250 liraya kadar çıktığını söyledi. Bir zincir markette ise erkenci kirazın 300 liradan satıldığı görüldü.

"Fiyatlar da biraz daha yüksek olsaydı daha memnun kalacaktık"

Üretici Hüseyin Vural, bahçesinde 60 adet kiraz ağcı olduğunu anlatarak, "Geçen sene hiç kirazımız olmamıştı. Allah bereket versin, bu sene de maşallah yıktı yani. Fiyatlar da biraz daha yüksek olsaydı daha memnun kalacaktık ama fiyatlardan memnun değiliz. Çok düşük fiyatlardan alımlar oluyor. Fiyatlar yüzü hiç görmedim ben. 80'den başladık, 20'ye kadar düşürdüler. Emeğimizin karşılığı olmuyor yani" dedi.

"Kiraz bu sene bol ama kalite yok"

Tahir Berberoğlu ise, "Kiraz bu sene bol ama kalite yok. Çok yapmış, çiçeğindeki gibi kalmış. Fiyatlar da öyle oluyor maalesef. Yüzümüz gülmeyecek herhalde bu sene" diye konuştu.

"Türkiye'de ilk hasat yapılan yerlerden biri Küre Köyü"

Küre Köyü Muhtarı Eyüp Seylan, bir hafta önce kiraz hasadına başladıklarını anlatarak, "Türkiye'de ilk hasat yapılan yerlerden biri Küre köyü. Bu sene ürün oldukça fazla, rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz. Ancak arz-talep dengesine göre fiyatlar, malın çokluğuna bağlı olarak şekilleniyor ve beklentileri karşılamıyor. Fiyatlardan çiftçi memnun sayılmaz. Bizde ilk çıkan erkenci kirazı değimiz kiraz başlar. Onun ardından 'ekşi karabodur' dediğimiz çeşitler geliyor, daha sonra da 'napolyon' kirazı başlıyor. Napolyon başlayınca fiyatlar biraz daha yerini bulur" dedi.

"Geçen sene don olayı nedeniyle maalesef hiç kiraz yoktu"

Seylan, bölgelerinden yurtdışına ihracatın yapılmadığı anlatarak, "Ürünler genellikle İstanbul, Adapazarı ve Karadeniz bölgesine, iç piyasaya sevk ediliyor. Geçen sene don olayı nedeniyle maalesef hiç kiraz yoktu. Ancak bu yıl fiyatlar, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 80 artmış durumda. Buna rağmen enflasyon dikkate alındığında üreticinin beklentisini tam olarak karşılamıyor" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da dolu… Keles'te tarım arazilerini dolu vurdu
Bursa'da dolu… Keles'te tarım arazilerini dolu vurdu
Uluabat Gölü havzasında "Hasanağa Enginarı Hasat Programı"
Uluabat Gölü havzasında "Hasanağa Enginarı Hasat Programı"
Kahramanmaraş'ta sarımsak hasadı: Yılda 17 bin ton üretimi yapılıyor
Kahramanmaraş'ta sarımsak hasadı: Yılda 17 bin ton üretimi yapılıyor
Fındık sezonu ve ilçe ekonomisi masaya yatırıldı
Fındık sezonu ve ilçe ekonomisi masaya yatırıldı
Son Haberler
Dünya Çevre Günü'nde Nemrut için temizlik seferberliği
Dünya Çevre Günü'nde Nemrut için temizlik seferberliği
Karadeniz'deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçıların tahliye çalışmaları devam ediyor
Karadeniz'deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçıların...
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda hava kaçağı krizi: Onarım çalışmaları durduruldu
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda hava kaçağı krizi: Onarım çalışmaları...
Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Biba'yı ağırladı
Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan...
Kastamonu'da 102 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi
Kastamonu'da 102 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi
Ağrı'da ilk kez yapılan sentetik kafatası ameliyatıyla hasta yeniden hayata tutundu
Ağrı'da ilk kez yapılan sentetik kafatası ameliyatıyla hasta yeniden hayata tutundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi