• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Türkiye'nin eski Bakü Askeri Ataşesi Karauz'dan Azerbaycan'da İsrail'in askeri üssünün bulunduğu iddialarına yalanlama
Genel
Yayınlanma: 25 Kasım 2024 - 19:29
Güncelleme: 25 Kasım 2024 - 22:43

Türkiye'nin eski Bakü Askeri Ataşesi Karauz'dan Azerbaycan'da İsrail'in askeri üssünün bulunduğu iddialarına yalanlama

Azerbaycan'da İsrail'in askeri üssünün bulunduğuna ilişkin iddialara cevap veren Türkiye'nin eski Bakü Askeri Ataşesi Yücel Karauz, "İsrail'in Azerbaycan topraklarında İran'a karşı bir savaş politikası yok" dedi.

Genel
25 Kasım 2024 - 19:29
Güncelleme: 25 Kasım 2024 - 22:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azerbaycan'da İsrail'in askeri üssünün bulunduğuna ilişkin iddialara cevap veren Türkiye'nin eski Bakü Askeri Ataşesi Yücel Karauz, "İsrail'in Azerbaycan topraklarında İran'a karşı bir savaş politikası yok" dedi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde 2011-2013 yıllarında Askeri Ataşe olarak görev yapan Yücel Karauz, Osman Pamukoğlu'nun Azerbaycan'da İran sınırı yakınında İsrail'in askeri üssünün bulunduğuna ilişkin iddialara cevap verdi. Karauz, askeri üstlerin iki ülke arasında yapılan anlaşmalarla kurulduğumu belirterek, "Askeri güçlerin başka bir ülkede bulunması uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yürütülen bir olaydır. Eski temas hattı ve Laçın Koridoru boyunca konuşlanan Rus barışı koruma güçleri ile Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi, kurtarılan Ağdam bölgesi topraklarında faaliyet gösteriyordu. Rus askerleri Gebele ilindeki radar istasyonunun faaliyetlerini tamamen durdurmasının ardından Azerbaycan topraklarını da terk etmişlerdi" dedi.

"İsrail'in Azerbaycan topraklarında İran'a karşı bir savaş politikası yok"

Bakü'deki görevi süreci Azerbaycan'da boyunca hiçbir yabancı ülkenin askeri üssü bulunmadığını vurgulayan Karauz, "Dolayısıyla İsrail'in Azerbaycan topraklarında İran'a karşı bir savaş politikası yok. Azerbaycan'ı ve bölgeyi sürekli takip eden, bu ülkeye gelip giden biri olarak böyle bir durumdan haberimizin olmadığını söyleyebilirim. Dolayısıyla Osman Pamukoğlu Paşa'nın değerlendirmesini hangi bilgiye dayandırdığını bilmiyorum" dedi.

"İsrail'in Azerbaycan'da askeri üssü yok"

Yabancı bir ülkenin üstün Azerbaycan'da bulunması gibi bir durumun söz konusu bile olmayacağını ifade eden Karauz, "İsrail'in Azerbaycan'da askeri üssü yok. Ancak Azerbaycan'da sadece İsrail'in değil, hiçbir ülkenin silahlı kuvvetlerinin askeri üssü bulunmamaktadır. Elbette bu tür açıklamalara baktığımızda uluslararası ve devlet ilişkilerini, ardından da devlet arası ilişkileri nasıl etkilediğini dikkatle değerlendirmemiz gerekiyor. Bu değerlendirmeler bilerek ya da bilmeyerek diğer emperyal güçlerin, küresel güçlerin ekmeğine yağ sürüyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum ki, tüm topraklarını işgalden kurtarmış, bağımsız, güçlü, modern Azerbaycan devletinin topraklarında hiçbir devletin askeri varlığı yoktur" dedi.

Osman Pamukoğlu, Azerbaycan'da İsrail üstü olduğunu iddia etti

Emekli General Osman Pamukoğlu konuk olduğu bir televizyon programında İsrail'in askeri üslerinin Azerbaycan'da bulunduğunu ve İran sınırı yakınında bulunduğunu iddia etmiş, Pamukoğlu'nun asılsız açıklaması eleştirilere neden olmuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kastamonu'da "Biyografi Atölyesi" açıldı: İlk dersi Bakan Yardımcısı Yelkenci verdi
Kastamonu'da "Biyografi Atölyesi" açıldı: İlk dersi Bakan Yardımcısı Yelkenci verdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi