• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Genel
Yayınlanma: 19 Kasım 2023 - 15:18

Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - "Fırsat verilirse kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Bu olağanüstü başarıyı gösteren kadın girişimcilerimizi yürekten kutluyorum"

Genel
19 Kasım 2023 - 15:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birliğin Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle düzenlenen Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması'nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler'de "19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü" dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, aklın ve başarının cinsiyetinin olamayacağını söyledi.

Kadının güçlü olması halinde toplumun ve ülkenin de güçlü olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kadın ve genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması'nın ikincisini Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Toplam 6 kategoride, 12 şirketimiz ödül aldı. 2021-2022 döneminde kadın istihdamını en çok artıran üç şirketimiz ödül almaya hak kazandı. Bu kategori, herhangi bir kısıtlama olmadan tüm şirketlerimize açıktı. Başvuran şirketlerimizin kadın istihdam oranı, bir önceki yıla göre yüzde 31 artış göstermiş. Ödül alacak şirketlerimizin ortalama kadın çalışan sayısı 315. Girişimci Kadın Gücü kategorimiz ise sadece kadın girişimcilerimizin başvurularına açıktı. Burada, en hızlı büyüyen, ihracatını en çok artıran, en çok dijitalleşen ve en çevre dostu olan kadın girişimcilerimiz, 2021-2022 dönemi performanslarına göre değerlendirildi. Başvuru yapan kadın girişimcilerimizin, Türkiye milli gelir büyümesine göre 1,5 kat hızlı büyüdüğü görüldü."

Yarışmaya başvuran şirketlerin yüzde 78'inin 55 ülkeye ihracat yaptığı bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, "İşte fırsat verilirse kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Sizler, 'Yapamazsınız' diyeni dinlemediğiniz, lafa 'Elinin hamuruyla' diye başlayanlara itiraz ettiğiniz, azimle ve kararlılıkla yolunuza devam ettiğiniz için başarılısınız. Bu olağanüstü başarıyı gösteren kadın girişimcilerimizi yürekten kutluyorum." dedi.

- "Asıl hedefimiz, mesleğin cinsiyeti olmadığını göstermek"

TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk de kadın girişimcilerin, sadece iş dünyasına değil, aynı zamanda ülkenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi.

Güçlü, yenilikçi ve lider kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasını istediklerini dile getiren Öztürk, "İş dünyasında kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların çalışma ortamlarını iyileştirerek iş yaşamında daha etkin rol alabilmelerini sağlayabilmek amacıyla düzenlediğimiz yarışmada asıl hedefimiz, mesleğin cinsiyeti olmadığını göstermek." değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu kutlu yıl, kadınların toplumumuzun her alanında daha etkin, daha güçlü ve daha özgür bir şekilde yer almasının simgesidir. Kadın girişimcilerimiz, ülkemizin geleceğini şekillendirecek. Hep birlikte, kadın girişimcilerin gücünü ve potansiyelini daha da artırmak için çaba göstermeye devam edelim."

Törende, TOBB, TOBB KGK ve TEPAV işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması"nın ödülleri de sahiplerine takdim edildi. Kadın istihdamını en çok artıran şirket ödülünü Gürmen Giyim Sanayi AŞ alırken en çevre dostu Burpol Polimer Plastik AŞ, en çok dijitalleşen Elman Otomasyon Sistemleri Ltd. Şti, en hızlı büyüyen Asya Entegre Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ, ihracatını en çok artıranlar ise Ak Celep Ltd. Şti. ile Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ firmaları oldu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Bartın Valisi Nurtaç Arslan: "Bir tane teknemiz su aldı, onun dışında herhangi bir mal ve can kaybımız yok"
Bartın Valisi Nurtaç Arslan: "Bir tane teknemiz su aldı, onun dışında herhangi bir mal ve can kaybımız yok"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi