• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Tuzla'da "İlk Evim" projesinde kuraların çekileceği çadırlar kurulmaya başlandı
Siyaset
Yayınlanma: 15 Mart 2023 - 12:59
Güncelleme: 15 Mart 2023 - 13:00

Tuzla'da "İlk Evim" projesinde kuraların çekileceği çadırlar kurulmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim, İlk İş yerim' projesinin İstanbul'da yapılacak konutları için kura çekimleri başlıyor. 16 Mart tarihinde Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde başlayacak ve 29 Mart tarihinde sona erecek Tuzla kura çekimi için çadırlar kurulmaya başlandı. Noter huzurunda

Siyaset
15 Mart 2023 - 12:59
Güncelleme: 15 Mart 2023 - 13:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim, İlk İş yerim' projesinin İstanbul'da yapılacak konutları için kura çekimleri başlıyor. 16 Mart tarihinde Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde başlayacak ve 29 Mart tarihinde sona erecek Tuzla kura çekimi için çadırlar kurulmaya başlandı. Noter huzurunda 20 bin 920 konut için çekilecek kuralar öncesinde Tuzla Marina'ya Tuzla Belediyesi ekipleri tarafından kurulan çadırlar havadan görüntülendi. Kura çekimi hakkında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir kişinin bile canını kaybetmeyeceği bir gelecek inşası için hep birlikte başladık. Deprem bölgesinde yaralarımızı sararken, geleceğe yönelik İlk evim, ilk iş yerim projeyle ev sahibi olabilmek, depreme hazır bir bina stoğu ile depremi karşılamak için hep birlikte bir ve beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim" projesinde kura çekimleri İstanbul ile sona eriyor. 250 bin sosyal konutun kurası 81 ilde 3,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. İstanbul için 50 bin sosyal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 16 Mart- 19 Nisan tarihleri arasında noter huzurunda çekilecek. İlk Evim Projesi çerçevesinde Tuzla'ya yapılacak 20 bin 920 konutun kura çekilişine Tuzla Belediyesi ev sahipliği yapacak. Çekilişin yapılacağı iki adet çadır, Tuzla Belediyesi ekipleri tarafından Tuzla Marina'ya kurulmaya başlandı. Kura çekilişinin yapılacağı çadır havadan görüntülendi.

"Cumhurbaşkanımız dünyada eşi benzeri görülmeyen bir proje başlattı"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı," Sayın Cumhurbaşkanımız dünyada eşi benzeri görülmeyen ve çok kısa bir sürede binlerce, yüzbinlerce konutun yapılacağı ve insanların bir anda ev sahibi olabilecekleri dünyada eşi benzeri görülmeyen, ekonomik düzeyi yüksek olan ülkelerde bile olmayan bir proje başlatmıştı. 'İlk Evim, ilk iş yerim' projesinin Tuzla kısmında 20 bin 900 konut vardı. Bunun kura çekilişi Tuzla'da başlayacak. Bu kura çekilişini birlikte yaşayacağız. Bu konutların yapılması ile birlikte dünyada bir ilk gerçekleşirken, vatandaşımızın ev sahibi olmasını kolaylaştıracak bu muhteşem proje için halkımız adına ve şahsım adına Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesine projeler ile hem vatandaşımız ev sahibi oluyor hem de deprem öncesi hazırlığımızı yapmış oluyoruz" dedi.

"Depreme hazır bir bina stoğu ile depremi karşılamak için bir ve beraber olacağız"

Başkan Yazıcı," Depreme hazır olabilmek deprem için en önemli tedbirlerden bir tanesidir. Biz bu konut projesi ve deprem gerçeği ile 1970'lerde ve daha eski zamanlarda yapılan tüm bina stoklarımızın tamamını yenileyerek fay hattına en yakın bir ilçe olarak depremi hazır bir şekilde karşılamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kişinin bile canını kaybetmeyeceği bir gelecek inşası için hep birlikte başladık. Deprem bölgesinde yaralarımızı sararken, geleceğe yönelik İlk evim, ilk iş yerim projesiyle ev sahibi olabilmek, depreme hazır bir bina stoğu ile depremi karşılamak için hep birlikte bir ve beraber olacağız" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Tarım sektörümüzde bu sene bereketli bir sene olacak gibi görünüyor"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Tarım sektörümüzde bu sene bereketli bir sene olacak gibi görünüyor"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
Son Haberler
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Konya'da yolcu otobüsü kazası: 1 ölü, 8 yaralı
Konya'da yolcu otobüsü kazası: 1 ölü, 8 yaralı
Mersin'deki yağ fabrikasındaki patlamada ölen işçi toprağa verildi
Mersin'deki yağ fabrikasındaki patlamada ölen işçi toprağa verildi
Pediatrik hematoloji uzmanları Nevşehir'de buluştu
Pediatrik hematoloji uzmanları Nevşehir'de buluştu
Otobüs firmaları ve ücret tarifeleri denetlendi
Otobüs firmaları ve ücret tarifeleri denetlendi
"Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" İstanbul'da yapıldı
"Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" İstanbul'da yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi