• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TZOB Başkanı Bayraktar: "Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü"
Ekonomi
Yayınlanma: 04 Eylül 2024 - 09:26
Güncelleme: 04 Eylül 2024 - 09:27

TZOB Başkanı Bayraktar: "Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü. Patatesteki fiyat düşüşünü yüzde 25 buçuk ile limon, yüzde 20,9 ile yeşil soğan, yüzde 20,4 ile kuru soğan izledi" dedi.

Ekonomi
04 Eylül 2024 - 09:26
Güncelleme: 04 Eylül 2024 - 09:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü. Patatesteki fiyat düşüşünü yüzde 25 buçuk ile limon, yüzde 20,9 ile yeşil soğan, yüzde 20,4 ile kuru soğan izledi" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ağustos ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

"Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 370,4 ile limonda görüldü"

Ağustos ayında üretici ve market arasındaki ürünlerde fiyat farkını değerlendiren Bayraktar, "Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 370,4 ile limonda görüldü. Limondaki fiyat farkını yüzde 323,9 ile havuç, yüzde 262,1 ile kuru soğan, yüzde 249,6 ile kabak takip etti. Limon 4,7 kat, havuç 4,2 kat, kuru soğan 3,6 kat, kabak 3 buçuk kat fazlaya satıldı. Üreticide 11 lira 17 kuruş olan limon 52 lira 54 kuruşa, 8 lira olan havuç 33 lira 91 kuruşa, 4 lira 88 kuruş olan kuru soğan 17 lira 67 kuruşa, 8 lira 75 kuruş olan kabak 30 lira 59 kuruşa markette satıldı" ifadelerini kullandı.

"Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 39,4 ile salatalık oldu"

Ağustos ayında markette 37 ürünün 22'sinde fiyat artışı, 14'ünde fiyat azalışı olduğunu dile getiren Bayraktar, 1 üründe ise fiyat değişiminin olmadığı kaydetti. Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 39,4 ile salatalık oldu. Salatalıktaki fiyat artışını yüzde 35 buçuk ile kabak, yüzde 35,4 ile patlıcan, yüzde 26 buçuk ile marul takip etti. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 24,4 ile kuru incir oldu. Kuru incirdeki fiyat düşüşünü yüzde 19,3 ile limon, yüzde 11,1 ile şeftali, yüzde 10,1 ile sivri biber izledi."

"Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü"

Üretici fiyatlarına da değinen Bayraktar, Ağustos ayında üreticide 29 ürünün 18'inde fiyat artışı olduğunu 8'inde fiyat düşüşü görüldüğünü ve 3 üründe ise fiyat değişimi olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 29,8 ile patateste görüldü. Patatesteki fiyat düşüşünü yüzde 25 buçuk ile limon, yüzde 20,9 ile yeşil soğan, yüzde 20,4 ile kuru soğan izledi. Üreticide en çok fiyat artışı ise yüzde 83,3 ile kuru üzümde görüldü. Kuru üzümdeki fiyat artışını yüzde 47,8 ile kuru incir, yüzde 35,8 ile yumurta, yüzde 34,4 ile kuru fasulye izledi."

"Kuru soğan ekim alanında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artış bekleniyor"

Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ay özellikle patates, kuru soğan ve limonda üretici fiyatları yüzde 20 ile yüzde 30 oranında düştü. Erkenci patateste hasat bu yıl 15-20 gün erken başladı. Yazlık patateste erkenci çeşitler bitmek üzere iken orta erkenci çeşitlerde de hasat başladı. Bu yıl geçen yıla göre rekoltenin yüksek olması ve yazlık patatesin depolanamaması nedeniyle üretici fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Pazarda ve markette ortalama 15 lira olan patateste üretici fiyatının 4 buçuk liraya kadar düşmesi üreticilerimizi mağdur etti. Kuru soğan ekim alanında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artış bekleniyor. Ancak sahadan aldığımız bilgiler doğrultusunda bu artışın daha da yüksek olacağını tahmin ediyoruz."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MATSO Başkan Adayı Önem: "Manavgat sizlerle önem kazanacak"
MATSO Başkan Adayı Önem: "Manavgat sizlerle önem kazanacak"
Bakan Bayraktar: "Terörsüz Türkiye, bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak"
Bakan Bayraktar: "Terörsüz Türkiye, bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Orta Vadeli Program açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Orta Vadeli Program açıklaması
KASİAD yönetiminden Taşköprü Belediyesine ziyaret
KASİAD yönetiminden Taşköprü Belediyesine ziyaret
Son Haberler
Gaziosmanpaşa'da 500'e yakın çocuğun sünnet heyecanı şölene dönüştü
Gaziosmanpaşa'da 500'e yakın çocuğun sünnet heyecanı şölene...
Vali ve milletvekili, çocuklarla 'o piti piti' oynadı
Vali ve milletvekili, çocuklarla 'o piti piti' oynadı
Yüzerek Yunanistan'a geçmeye çalıştı
Yüzerek Yunanistan'a geçmeye çalıştı
Edirne'de hortum paniği
Edirne'de hortum paniği
Elazığ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Elazığ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Önal: "Kayseri gençliği için elele verelim"
Önal: "Kayseri gençliği için elele verelim"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi