• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)
Genel
Yayınlanma: 08 Temmuz 2023 - 02:00

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

“Tüm dünya tahıl koridorunun işlemesini istiyor ve bu tabii ki çok önemli bir mesele”

Genel
08 Temmuz 2023 - 02:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, tüm dünyanın tahıl koridorunun işlemesini istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle İstanbul'a gelen Zelenskiy, Vahdettin Köşkü'nde Erdoğan ile baş başa görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Zelenskiy, savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Ukraynalı ailelere gösterdiği misafirperverlikten dolayı Türk halkına teşekkür ederek, "İnsanlarımız burada Türkiye'nin, Türk kalplerinin desteğini bu zor zamanlarda hissediyorlar." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Karadeniz Bölgesi’nde istikrarın sağlanmasının öneminin altını çizerek, “Bizim işbirliğimizde burada çok şeye bağlı. Afrika, gerek Asya, gerek Avrupa'daki gıda güvenliği ve birçok halkın gıda güvenliği bize bağlı. Burada önemli olan hep birlikte dünyadaki bu açlığın ve sosyal kaosun üstesinden gelmek için yardımcı olmak.” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na değinen Zelenskiy, “Tüm dünya tahıl koridorunun işlemesini istiyor ve bu tabii ki çok önemli bir mesele.” ifadesini kullandı.

Rusya’nın gemileri bloke ettiğini, bu nedenle de sürecin karmaşık olduğunu söyleyen Zelenskiy, “Tahıl Koridoru sadece bir devletin isteklerine bağlı olmamalı.” değerlendirmesinde bulundu.

- "Halklarımız daha fazlasını yapabilir ve insan hayatlarını kurtarabilir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile en son Lviv'de bir araya geldiklerini hatırlatan Zelenskiy, "Savaş zamanında ve özellikle bu zor zamanda Sayın Cumhurbaşkanı (Erdoğan) Ukrayna'ya gelerek bizi ve beni destekledi." dedi.

Zelenskiy, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile farklı projeleri görüştüklerini belirterek, "Ukrayna ve Türkiye bu projeleri birlikte gerçekleştirebilir. Bu tarz işbirlikleri, gerek savunma sanayisi işbirliğini gerek teknoloji gelişimini, aynı zamanda İHA üretimi ve diğer stratejik alanları kapsıyor." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı esirlerin serbest bırakılmasına yardımcı olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Eminim ki halklarımız daha fazlasını yapabilir ve insan hayatlarını kurtarabilir." dedi.

- "Kırım Tatarları da geri almak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz"

Esir düşen Kırım Tatarlarının serbest bırakılması ve Rusya'daki Ukraynalı çocukların Türkiye üzerinden Ukrayna'ya döndürülmesi konusunda çalışmalar yapıp yapmadıklarına ilişkin soruya yanıt veren Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Kırım Tatarları, siyasi tutuklular, diğer esirlerimiz ve sınır dışı edilen, Rusya'ya götürülen çocuklar. İnanın ki Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığımız temaslar sırasında hatta seçimler sırasında biz her zaman bu konulara önem verdik ve bu konuları hep güncel tuttuk."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kendisi için insanın her şeyden önce geldiğini vurgulayan Zelenskiy, "Biz insanlarımızı, esir olan Kırım Tatarları da özellikle geri almak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Henüz bir sonuç elde etmediğimiz için bu konuyla ilgili daha fazla ayrıntı veremem." dedi.

Zelenskiy, mahkum edilen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Neriman Celal'i şahsen tanıdığını ve kendisine çok saygı duyduğunu belirterek, "Eminim ki birçok siyasi tutsağımız, birçok esirimiz gibi o da serbest olacak. Bu yönde yardımlarını esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanına (Erdoğan'a) minnettarım. " şeklinde konuştu.

(Bitti)


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Fırtına çatıyı uçurdu, facianın eşiğinden dönüldü
Fırtına çatıyı uçurdu, facianın eşiğinden dönüldü
Elazığ'da ilçe müftüleri bir araya geldi
Elazığ'da ilçe müftüleri bir araya geldi
İzmir'de genç girişimcilerin inovatif projeleri 'Fikir Kampı'nda ödüllendirildi
İzmir'de genç girişimcilerin inovatif projeleri 'Fikir Kampı'nda...
Tamir edilen cep telefonunun bataryası patladı
Tamir edilen cep telefonunun bataryası patladı
Bakan Uraloğlu: " 2 bin 450 metre uzunluğundaki pisti 3 bin metreye uzatıyoruz"
Bakan Uraloğlu: " 2 bin 450 metre uzunluğundaki pisti 3 bin metreye...
30. İstanbul Caz Festivali başladı
30. İstanbul Caz Festivali başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi