• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ukrayna: Suudi Arabistan'daki toplantının amacı Ukrayna Barış Formülü'ne ortak vizyon geliştirmek
Genel
Yayınlanma: 02 Ağustos 2023 - 13:42

Ukrayna: Suudi Arabistan'daki toplantının amacı Ukrayna Barış Formülü'ne ortak vizyon geliştirmek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Barış Formülü'nün uygulanmasına ilişkin Suudi Arabistan'da yapılacak toplantının, ortak vizyon geliştirmeyi ve Küresel Barış Zirvesi'ni gerçekleştirme olasılıkları üzerinde çalışmayı amaçladığını bildirdi

Genel
02 Ağustos 2023 - 13:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Barış Formülü'nün uygulanmasına ilişkin Suudi Arabistan'da yapılacak toplantının, ortak vizyon geliştirmeyi ve Küresel Barış Zirvesi'ni gerçekleştirme olasılıkları üzerinde çalışmayı amaçladığını bildirdi.

Yermak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'da ulusal güvenlik danışmanları ve devlet başkanları siyasi danışmanları düzeyinde yapılacak ikinci toplantı için hazırlıkları sürdürdüklerini belirtti.

Toplantıda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin barış formülü temelinde barışın temel ilkelerinin ele alınacağını aktaran Yermak, "Ortaklarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Haziranda Kopenhag'ta yapılan toplantıdan sonra Suudi Arabistan'daki girişimimize katılacakların sayısını artırıyoruz. Aralarında Batı, Asya, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika'dan ülkeler olacak." ifadesini kullandı.

Yermak, Suudi Arabistan'daki amaçlarının, barış formülüne ilişkin ortak bir vizyon geliştirmek ve gelecekteki Küresel Barış Zirvesi'ni gerçekleştirme olasılıkları üzerinde çalışmak olduğunu kaydetti.

Zelenskiy'nin barış formülünü uygulama stratejisinin 3 aşamadan oluştuğunu hatırlatan Yermak, ilk aşamanın Ukrayna'da akredite olan büyükelçilerle yapılacak ve formülün her bir maddesinin detaylı şekilde gözden geçirileceği toplantılar olduğunu belirtti.

Yermak, ikinci aşamanın, Ukrayna barış planının uygulanması için en iyi ifade ve mekanizmaları bulmak üzere ulusal güvenlik danışmanları ve siyasi danışmanların toplantılarını içeren bir Ukrayna girişimi olduğunu anlattı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yermak, üçüncü aşamanın barış formülünün hayata geçirileceği ve devlet başkanlarının katılacağı açılış niteliğindeki küresel barış zirvesi olduğunu aktardı.

- Ukrayna'nın 10 maddeden oluşan "barış formülü"

Zelenskiy, geçen yıl Ukrayna'da barışın tesis edilmesi için 10 maddeden oluşan barış formülünü açıklamıştı.

Formül; radyasyon ve nükleer güvenliği, gıda güvenliği, enerji güvenliği, tüm esirlerin ve sürgün edilenlerin serbest bırakılması, BM Şartı'nın uygulanması, toprak bütünlüğü ve dünya düzeninin yeniden tesis edilmesi, Rus birliklerinin geri çekilmesi çıkarılması ve çatışmaların sona ermesi, saldırganlık failleri için bir mahkeme kurulması ve zararların tazmini, çevre sorunlarının önlenmesi, Ukrayna için güvenlik garantileri ve tarafların savaşın sona erdiğini teyit eden bir belge imzalaması maddelerini içeriyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
İmamoğlu: Alacağımız kararlarda büyük katkılar sunacağını söyleyebilirim
İmamoğlu: Alacağımız kararlarda büyük katkılar sunacağını söyleyebilirim

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi