• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Uluslararası 34. İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde gerçekleştirildi
Eğitim
Yayınlanma: 10 Mayıs 2026 - 15:36
Güncelleme: 10 Mayıs 2026 - 15:40

Uluslararası 34. İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Uluslararası 34. İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (İLDEK) Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Eğitim
10 Mayıs 2026 - 15:36
Güncelleme: 10 Mayıs 2026 - 15:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Uluslararası 34. İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (İLDEK) Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

7-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen toplantıda; iletişim fakültelerinin kalite ve akreditasyon süreçleri, akademi-sektör iş birlikleri, yapay zeka çağında iletişim eğitimi ve medya alanındaki dönüşümler ele alındı.

HKÜ Hukuk Amfi'de başlayan program; HKÜ ve İletişim Fakültesi tanıtım filmlerinin gösterimiyle açıldı.

Açılış konuşmasında HKÜ Rektör Vekili ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, 34. İLDEK Toplantısı'nın üniversitede gerçekleştirilmesini son derece kıymetli bulduğunu belirterek, "Farklı üniversitelerden gelen dekanlarımızın, akademisyenlerimizin, sektör temsilcilerimizin ve karar alıcı kurumlarımızın aynı masa etrafında buluşması; iletişim eğitiminin ortak sorunlarına daha güçlü çözümler üretmemize katkı sağlayacaktır. Bu toplantı yalnızca mevcut sorunları konuştuğumuz, çözüm aradığımız bir kurul değil; aynı zamanda geleceğe dair ortak bir yol haritası oluşturduğumuz verimli bir akademik buluşma platformdur ve bu biz iletişimciler için son derece önemlidir" dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Kocabıçak, akreditasyon için uzun vadeli vizyonların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Televizyon İzleme Araştırmaları Kurumu (TİAK) ve İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Güleryüz ise, 34'üncüsü gerçekleştirilen İLDEK Toplantıları'nın, iletişim fakültelerinin müfredatlarında yaşanan değişimlere çözüm araması ve sektörle iş birliğini güçlendirmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Basın İlan Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Arda Aşkın, öğrencilerin Basın İş Kanunu kapsamında kendilerine tanınan özlük haklarını henüz okul sıralarındayken öğrenip benimsemelerinin, meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri güçlükler karşısında önemli bir destek sağlayacağını ifade etti.

İLDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gilman Senem Gençtürk Hızal ise yalnızca sorunları tespit etmekle kalmayacaklarını; iletişim eğitimine yön verecek birçok kararı ortak akıl çerçevesinde birlikte değerlendireceklerini ifade etti.

Üç günlük programda iletişim eğitiminin geleceği ele alındı

Üç gün süren 34. İLDEK Toplantısı kapsamında, "Akademi-Sektör Etkileşimleri", "Yapay Zeka ve Medyada İçerik Üretimi: Etik, Fırsatlar ve Riskler", "İletişim Fakültelerinin Kalite ve Akreditasyon Süreçleri", "Kurum Bilgilendirme Çalıştayı" ve "Bilim İletişim Ofislerimizin Gündemi: Yeni Meslekler ve Yükseköğretimdeki Büyük Kontenjan Dönüşümü" başlıklı panel ve oturumlar gerçekleştirildi. Programda ayrıca "İletişim Fakültelerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığı altında staj uygulamaları, müfredat dönüşümü, yapay zekâ, gazetecilik eğitimi, altyapı ve akademik kadro konuları ele alındı. Toplantı, yeni İLDEK Yürütme Kurulu'nun belirlenmesi, HKÜ'nün Bey Mahallesi'ndeki Bilim İletişimi Ofisi'ndeki sergi açılışı, kampüs gezisi, Gaziantep şehir turu ve kültür gezisiyle sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Vali Çelik, şehit annelerini ağırladı
Vali Çelik, şehit annelerini ağırladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi