• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sinemaseverleri selamlamaya hazırlanıyor
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 12 Eylül 2024 - 16:35
Güncelleme: 12 Eylül 2024 - 18:05

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sinemaseverleri selamlamaya hazırlanıyor

Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dopdolu bir programla merhaba demeye hazırlanıyor. Coşkulu bir heyecana sahne olacak festival, sinemanın tüm renklerini kuşatan bir programla sinemaseverleri selamlayacak.

Kültür-Sanat
12 Eylül 2024 - 16:35
Güncelleme: 12 Eylül 2024 - 18:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dopdolu bir programla merhaba demeye hazırlanıyor. Coşkulu bir heyecana sahne olacak festival, sinemanın tüm renklerini kuşatan bir programla sinemaseverleri selamlayacak.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Sinemaseverlere dopdolu bir program ile selamlamaya havırlanan festivalde. Yönetmen Jannis Alexander Kiefer'in anlamlı ve etkili bir görsel dil kullanarak zenginleştirdiği, küçük bir topluluğun hikayesi üzerinden Almanya tarihine trajikomik bir bakış sunduğu "Another German Tank Story / Başka Bir Alman Tankı Hikayesi", İngiliz yönetmen Mike Leigh'in Oscar adayı Marianne Jean-Baptiste (Secrets & Lies) ile yeniden bir araya gelerek modern aile yaşamına dair cesur ve derinlemesine bir bakış sunduğu ve dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan "Hard Truths / Acı Gerçekler", Paolo Sorrentino'nun özgürlüğe, Napoli'ye ve aşkın tüm yüzlerine, doyumsuz bir tutkuyla dolu bir kadının destanını anlattığı ve dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan "Parthenope / Parthenope" sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışma dışı seçki filmleri

Ayrıca Vahid Vakilifar'ın bir zamanlar tiyatroda kısa süreli bir başarı elde etmiş, ancak o parlak günleri geride kalmış bir oyuncu olan Elias'ın yaşadığı sağlık sorunlarını anlattığı "Rhinoceros Conquered The Middle East / Gergedanlar Orta Doğu'yu Fethetti", Koen Mortier'in Geert Taghon'un romanından uyarladığı ve şiddetin hakim olduğu ailesinin evinden alınan Liam'ın travmatik hikayesi anlatan "Skunk / Porsuk", Coralie Fargeat'ın Hollywood yıldızı ikonunu tersyüz eden ve dünya prömiyerini 77. Cannes Film Festivali'nde yaparak "En İyi Senaryo Ödülü" alan "The Substance, / Cevher" ve Greg Kwedar'in Toronto Film Festivali'nde görücüye çıkan ve sanatın gücünü beklenmedik bir açıdan, estetik ve gerçekçi bir dille anlattığı "Sing Sing" filmleri festivalin yarışma dışı seçkisinde yer alacaklar.

Dalva, Megalopolis ve Kör Nokta özel gösterimde

Özel gösterimiyle seyirciyi selamlayacak olan filmler arasında ise bu yıl; Fransız yönetmen Emmanuelle Nicot'un babasının etkisi altında büyüyen bir çocuğun tekrar sevmeyi öğrenme ihtiyacını irdelediği, bol ödüllü ilk uzun metrajı "Dalva / Dalva" Francis Ford Coppola'nın; Yeni Roma şehrinin yeniden inşası için çalışan, yetenekli mimar ile onun fikirlerine karşı çıkan belediye başkanının çatışmasını hikâye eden ve dünya prömiyerini 77. Cannes Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde yapan "Megalopolis / Megalopolis" ve ve Ayşe Polat'ın karmaşık bir komplo, paranoya ve kuşaklar arası travma ağını odağına aldığı ve dünya prömiyerini Berlinale'nin Panaroma bölümünde yaptığı son filmi "Im Toten Winkel / Kör Noktada" bulunuyor.

Sınırlardan Sınırsızlığa: Ufkun Ötesinde (Beyond the Horizon)

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu bölüm ile sinemanın gücünü ve toplumsal meselelere ışık tutma kapasitesini bir kez daha ortaya koyuyor. Farklı coğrafyalardan gelen yapımlar ile ortak sorunlara tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşarak, izleyicilere evrensel bir insanlık deneyimi sunmayı hedefleyen festival, insanın sınırlarla çevrili ve bu sınırların ötesine geçme çabasını anlattığı filmlerle sinefellere "Sinemanın sınırları nerede sona erer?" cevabını arayacak. Giovanni C. Lorusso'nun "Song of All Ends / Tüm Sonların Şarkısı", Abbas Amini'nin "Endless Borders / Sonsuz Sınırlar", Dmytro Moiseiev'in "Grey Bees /Boz Arılar" Ali Kerem Gülermen'in "Yakamoz / Yakamoz", Omar Elemawi'nin "Is Anyone Alive? / Sesimi Duyan Var Mı?" Agnieszka Holland'ın "Green Border / Yeşil Hudut", Hany Abu-Assad'ın "Omar/Omar" fimleri sinemaseverleri festivalin her bir karesinde başka bir insanın gözünden dünyayı görmeye davet ediyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Açıkalın'a Avrupa Konseyi'nde önemli görev
Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Açıkalın'a Avrupa Konseyi'nde önemli görev

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi