• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Umreye gideceklere elektronik vize kolaylığı
Genel
Yayınlanma: 17 Ekim 2023 - 13:08

Umreye gideceklere elektronik vize kolaylığı

Genel
17 Ekim 2023 - 13:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Umreye gideceklere elektronik vize kolaylığı

SUUDİ Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Türk vatandaşların Mekke ve Medine'ye gelmelerinde daha üstün bir hizmet sunmak amacıyla çalıştıklarını belirterek, "Bu sebeple biz, Türkiye'nin elektronik ziyaret vizesi almasına imkan tanıyacağız. 5 dakikadan daha kısa bir sürede bu vizeyi evden ya da herhangi bir yerden alabilecekler" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile Diyanet İşler Başkanlığı'nda bir araya geldi. Erbaş ve Rabia, görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi. Erbaş, 2024 yılı hac ve umre organizasyonunu değerlendirdiklerini belirterek, "Şevval ayında başlayan umre organizasyonları ile 2024 yılı hac ve umre organizasyonu kapsamındaki iş birliğimizi daha da geliştirmek için istişarelerde bulunduk. İlişkilerimizi ve iş birliğimizi daha ileri bir seviyeye taşıma kararlılığımızı teyit ettik. 2023 yılında ilk defa uyguladığımız 'Tarik Mekke' (Mekke Yolu) projesi, hacılarımıza büyük bir kolaylık sağlamıştır. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın iş birliği ve destekleriyle İstanbul Havaalanı'nda pilot uygulama olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde hacılarımızın kutsal topraklara intikalleri ciddi anlamda kolaylaşmıştır. 2024 yılında Mekke Yolu projesinin uygulama alanını genişleterek, Türkiye'nin diğer illerindeki hacılarımızın da bu hizmetten yararlanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

'MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ'

Mekke ve Medine'nin yanında Kudüs'ün de Müslümanlar için kutsal olduğunu belirten Erbaş, "Ne yazık ki bugün Mescid-i Aksa, insanlık tarihinin en büyük bir trajedilerinden birine sahne olmaktadır. Bugün Filistin'de yaşananları derin bir üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz. Asırlarca selam yurdu olmuş Kudüs'te başta ilk kıblemiz Mescid-i Aksa olmak üzere Müslümanlara ve İslam'ın kutsallarına hunharca saldırılar yapılmaktadır. Hiç şüphesiz, bu coğrafyada barış ve huzurun sağlanabilmesinin yegane yolu, işgalcilerin Filistin topraklarından çekilmesi ve Filistin halkının tamamen özgürlüğüne kavuşmasıdır. Bizler, her zaman olduğu gibi bugün de mazlum Filistin halkının ve Mescid-i Aksa'nın özgürlük mücadelesinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Başta Filistin olmak üzere ümmet coğrafyamızın bir an önce barış ve huzura kavuşması için İslam dünyasına büyük sorumluluklar düşmektedir. Dünyamızı kuşatan sorunları aşabilmek için ortak hedefler ve ideallerimiz doğrultusunda daha fazla işbirliği yapmak zorundayız" dedi.

BAKAN RABİA: VİZEYLE 90 GÜN İKAMET ALABİLİYORLAR

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ise, Türk vatandaşların Mekke ve Medine'ye gelmelerinde daha üstün bir hizmet sunmak amacıyla çalıştıklarını dile getirerek, "Ayrıca bu hizmetleri daha da geliştiriyor ve dijitalleştiriyoruz ki misafirlerin Haremeyn Şerif'e gelişleri daha kolaylaşsın ve ziyaret daha değerli, daha dolu olsun. Bunlar, umrecilere verimli hizmetleri ve kaliteyi artırıyor. Bu da Suudi Arabistan'ın 2030 yılıyla ilgili hedeflerimizden biridir. Bu sebeple biz Türkiye'nin elektronik ziyaret vizesi almasına imkan sağlayacağız. 5 dakikadan daha kısa bir sürede bu vizeyi evden ya da herhangi bir yerden alabilecekler. Ya da Suud havalimanlarında bu vizeyi alabiliyorlar. Bu vize sahibi, Suudi Arabistan'a birkaç seferlik giriş yapabilir. Ayrıca bu vizeyle 1 yıl içinde 90 gün ikamet alabiliyorlar. Bu vizenin Türk vatandaşlarına kutsal toprakları ziyarette büyük bir kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

'SEFER KAPASİTESİNİ YÜZDE 380 ARTIRACAĞIZ'

Yapılacak çalışmaların umrecilerin sağlıklı ve kolay bir şekilde Türkiye'den gelmelerini sağlamak üzere olduğunu söyleyen Rabia, "Ayrıca ilan etmek istiyorum ki bu hafta Suud Havayolları'nın sefer kapasitesini yüzde 380 miktarda artıracağız. Ayrıca bugünden itibaren Ankara'dan Medine'ye seferlerimiz başlayacak. Ayrıca Gaziantep'ten Medine'ye direkt seferlerimiz de başlayacak. Suud Havayolları, umre seferlerinde Cidde ve Medine'ye ilave 100 sefer başlatacak. Flynas, şubat ayı itibarıyla Ankara'dan Cidde'ye direkt sefer başlatacak. Ankara'dan direkt Medine seferler de aralık ayında başlayacak" ifadelerini kullandı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Cumhuriyet'in 100. yılına özel zirve eserler sergisi
Cumhuriyet'in 100. yılına özel zirve eserler sergisi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi