• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Üniversite öğrencileri filistin'e destek için yürüdü
Genel
Yayınlanma: 09 Kasım 2023 - 19:41

Üniversite öğrencileri filistin'e destek için yürüdü

Genel
09 Kasım 2023 - 19:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Üniversite öğrencileri filistin'e destek için yürüdü
ÜNİVERSİTE öğrencilerinden oluşan bir grup, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek olmak için Beyoğlu'nda bulunan Fındıklı Parkı'ndan Dolmabahçe Sarayı'nın girişine kadar yürüyüş yaptı. Filistin Bayrağı ile yürüyen öğrenciler 'Kahrolsun İsrail, yaşasın Filistin' diye slogan attı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken, İsrail'e yapılan protestolarda devam ediyor. Beyoğlu'nda bulunan Fındıklı Parkı'nda bir araya gelen üniversite öğrencileri, İsrail'i protesto etmek için Dolmabahçe Sarayı'na kadar yürüdü. Filistin Bayrağı açan grup, sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. Dolmabahçe Sarayı önünde grup adına Kerem Gümre açıklama yaptı. Gümre, "Yarım asırdır İsrail'in siyonist saldırılarına, katliamlarına maruz bırakılan Filistin halkı, bugün yalnızca İsrail'e karşı değil; savaşın hamiliğini üstlenen ABD'nin tankına, topuna, batı medyasının yalanlarına ve kara propagandalarına karşı da direniyor. Bugün aşırı sağcı ve işgalci çizgideki Netanyahu hükümeti; Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını sürdürüyor. Son bilgilere göre 7 Ekim'den beri İsrail, Filistin topraklarına 280'den fazla saldırı düzenledi. Bundan 50 yıl önce de, şimdi de İsrail işgalci bir devlet olarak karşımızda duruyor. 1967'de Filistin halkı, İsrail ve işbirlikçileri yüzünden nasıl topraklarını terk etmek zorunda kaldıysa, günümüzde de topraklarını daha fazlasını kaybetmiş ve saldırıların gittikçe arttığı coğrafyasını terk etmek zorunda kalmıştır ya da ölüme terk edilmiştir. Dolayısıyla Filistin topraklarının bugün ne Hamas bahane edilerek, ne de din savaşına indirgenerek ele alınması teferruattan başka bir şey değildir. Filistin davası, Batı medyasının da ABD emperyalizminin de İsrail Siyonizm'inin de kalıplarına sığmaz. Filistin davası antiemperyalist bir temelden başlamıştır, solun sahiplendiği bir direniş olarak ortaya çıkmıştır" dedi. 

"BİR HALKI YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Gümre, "İsrail ve ABD, Ortadoğu halklarına kan ve göz yaşından başka bir şey getirmemiştir! Dün Filistin'i işgal eden, Gazze'yi 2 milyonluk bir halk hapishanesine dönüştüren İsrail; bugün de sivil, çocuk demeden tankıyla topuyla hastaneleri bombalıyor, bir halkı yok etmeye çalışıyor ve hiçbir hakkı olmaksızın bölgeyi işgal etmeye devam ediyor. Bugün burada olmamızın sebebi: bundan 54 yıl önce Filistin'de savaşan Deniz Gezmişlerin, Emperyalizme ve Siyonizm'e karşı tam bağımsızlığı savunan '68 kuşağının izinden gittiğimizi göstermektir. Denizler 54 yıl önce bu düzenden nasıl hesap sorduysa, bugün de gençlik olarak Denizlerin yolundan gidiyor; ABD'nin ve İsrail'in savaş politikalarından, emperyalizmin bekçiliğini yapanlardan, yoksulluğu ve savaşı yaratan bu düzenden hesap soruyoruz. Hem yurdumuzda hem Ortadoğu'da bulunan onlarca Amerikan üssünden, halk düşmanlarından, düzenin bekçilerinden, Siyonizm'den ve emperyalizmden hesap soruyoruz" şeklinde konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Çiçek hırsızlığı kavgasında 2 kişiyi öldüren sanık hakkında yakalama kararı çıktı
Çiçek hırsızlığı kavgasında 2 kişiyi öldüren sanık hakkında...
Buhar kazanının patladığı fabrikada ağır yaralanan genç 6 gün sonra hayatını kaybetti
Buhar kazanının patladığı fabrikada ağır yaralanan genç 6 gün...
Manisa'yı dolu vurdu
Manisa'yı dolu vurdu
Ordu'da deniz turizmine yeni hamle
Ordu'da deniz turizmine yeni hamle
Başkan Çetinkaya'dan ücretsiz ulaşım ve park vurgusu
Başkan Çetinkaya'dan ücretsiz ulaşım ve park vurgusu
İstanbul Valisi Davut Gül'den 10 Kasım mesajı:
İstanbul Valisi Davut Gül'den 10 Kasım mesajı:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi