• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ürdün'de İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 01 Aralık 2023 - 14:45

Ürdün'de İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi

İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne destek için Ürdün'ün başkenti Amman'da cuma namazından sonra yürüyüş gerçekleştirildi

Genel
01 Aralık 2023 - 14:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne destek için Ürdün'ün başkenti Amman'da cuma namazından sonra yürüyüş gerçekleştirildi.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisinin çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Amman'da cuma namazından sonra El-Hüseyni Camisi önündeki meydanda toplanan binlerce Ürdünlü, İsrail aleyhinde atılan sloganlar atarak Nahil Meydanı'na doğru yürüdü.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki gösteren göstericiler, Filistinli direniş gruplarına da destek sloganları attı.

Ürdünlü göstericiler, "Emrindeyiz ey Gazze, Filistin zafere ulaşacak", "Adaletsiz bir dünya, insanlığın olmadığı bir dünya", "Direniş bizim seçimimizdir" yazılı pankartlar taşıdı.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 248 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

- Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu bu sabah “insani aranın” sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne saldırılarını yeniden başlattı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
UEDAŞ, 'Pembe Lambalar' projesiyle Toplumsal Fayda Ödülü'nün sahibi oldu
UEDAŞ, 'Pembe Lambalar' projesiyle Toplumsal Fayda Ödülü'nün sahibi oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi