• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ürdün'den İsrail'in "tek taraflı ve gayri meşru" icraatlarının durdurulması çağrısı
Genel
Yayınlanma: 08 Ağustos 2023 - 18:12

Ürdün'den İsrail'in "tek taraflı ve gayri meşru" icraatlarının durdurulması çağrısı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başkent Amman'daki Hüseyniye Sarayı'nda bir araya geldi

Genel
08 Ağustos 2023 - 18:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in "tek taraflı ve gayri meşru" icraatlarının durdurulması çağrısında bulundu.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başkent Amman'daki Hüseyniye Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşme sırasında Kral Abdullah, Filistin halkını haklı davalarında desteklemek için Arap ülkeleriyle koordinasyonu sürdürme konusuna önem verdiklerini söyledi.

Kral Abdullah, Ürdün'ün Filistin davasına yönelik "sabit tutumunu" ve Kudüs'te Ürdün'ün vesayeti altında bulunan Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekanları korumaya ve gözetmeye devam ettiğini vurguladı.

Ürdün'ün Filistinlilere haklarını elde etme ve başkenti Doğu Kudüs olan 4 Haziran 1967 sınırlarında bağımsız, egemen ve yaşanabilir devletlerini kurma konusunda "tam" desteğini yineleyen Kral Abdullah, uluslararası toplumun Filistin halkına koruma sağlamasının ve Filistin sorununu iki devletli çözüm temelinde çözmek için ciddi ve etkili müzakereleri yeniden başlatacak siyasi bir ufuk bulma çabalarını birleştirmenin önemine işaret etti.

İsrail'in tüm yasadışı tek taraflı icraatlarının durdurulması gerektiğini kaydeden Kral Abdullah, siyasi çözüme yönelik ufkun devam etmemesi tehlikesi ve bunun tüm bölgedeki güvenlik ve istikrar üzerinde olumsuz yansımaları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Kral Abdullah, ortak öneme sahip konularda Filistinlilerle sürekli koordinasyon ve istişare yapmanın önemli olduğunu kaydetti.

Abbas da Ürdün'ün "kararlı" tutumu, Filistin halkına "sürekli" desteği ve uluslararası forumlarda Filistin davasını savunmasından övgüyle söz etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e gelmişti, ziyaretin ne kadar süreceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün, İsrail ile 1994'te imzaladığı Vadi Araba Anlaşması ile Kudüs'teki dini işleri yürütme hakkını korumuştu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mart 2013'te imzaladığı bir başka anlaşmayla Kudüs ve oradaki mukaddesatın korunması ve vesayeti hakkını da Ürdün Haşimi Krallığı'na vermişti.

Mescid-i Aksa da İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför öğrenciler yaptı
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför...
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni düzenlendi
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni...
BTÜ'lü öğrencilerden ÜNİFEST'te 3 kategoride derece
BTÜ'lü öğrencilerden ÜNİFEST'te 3 kategoride derece
Vali Aktaş domates hasadı yaptı
Vali Aktaş domates hasadı yaptı
Akçakoca'da denize girmek yasaklandı
Akçakoca'da denize girmek yasaklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi