• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ürdün, İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı yerleşim kararını kınadı
Genel
Yayınlanma: 05 Aralık 2023 - 20:26

Ürdün, İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı yerleşim kararını kınadı

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yeni bir yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşa etme yönündeki kararını şiddetle kınadı

Genel
05 Aralık 2023 - 20:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yeni bir yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşa etme yönündeki kararını şiddetle kınadı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’in işgalci güç olarak işgal altındaki Doğu Kudüs topraklarında yerleşim alanlarını genişletme girişimlerinin kabul edilemez olduğu" vurgulandı.

İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yeri inşa etme kararının şiddetle kınandığı açıklamada, İsrail'in söz konusu kararının, işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşimi yasa dışı sayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2334 sayılı kararı başta olmak üzere uluslararası toplumun kararları ve uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiği kaydedildi.

İsrail'in Filistin topraklarında yerleşim alanlarını genişletme politikalarının reddedildiği açıklamada, İsrail'in işgal edilmiş Filistin topraklarındaki nüfusu yerinden etme ve Yahudi yerleşimciler için yeni yollar açma gibi adımlarının bölge halkını tehcir etme hedefi taşıdığına işaret edildi.

Tel Aviv'in uygulamalarının Filistin ile İsrail arasındaki tüm anlaşmalara ve uluslararası insancıl hukuka da aykırı olduğu hatırlatılan açıklamada, İsrail'in işgalci güç olarak tek taraflı uygulamaları savaş suçu olarak nitelendirildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, uluslararası toplum da İsrail'in barışı baltalayan yasa dışı tek taraflı uygulamalarını durdurması için harekete geçmeye davet edildi.

İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yeri inşa etme kararının abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılardan istifade edilerek alındığına vurgu yapılan açıklamada, bunun yol açacağı gerilimden de İsrail sorumlu tutuldu.

İsrailli sivil toplum kuruluşu Ir Amim'den bugün yapılan yazılı açıklamada, İsrail makamlarının dün Doğu Kudüs'ün Sur beldesinde 186 dönüm arazi üzerine 1792 konutun inşası için "Aşağı Kanal" adındaki yerleşim yeri projesini onayladığı ifade edilmişti.

Bunun 2012'deki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim biriminden bu yana tamamı Doğu Kudüs toprakları üzerinde kurulu ilk yerleşim planı olacağı aktarılan açıklamada, İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yeri inşası için Gazze'deki saldırılardan istifade ettiği vurgulanmıştı.

İsrail, 26 Şubat 2023'te Ürdün'ün Akabe kentinde, 19 Mart 2023'te de Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde Filistin, Ürdün, ABD ve Mısır'ın katılımıyla düzenlenen toplantılarda yerleşim faaliyetlerini bir süreliğine durdurmayı kabul etmişti.

İsrail'in verdiği sözlere rağmen, 2023'te yerleşim faaliyetleri son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs'teki hakimiyeti ve burada inşa ettiği Yahudi yerleşim birimleri uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul ediliyor.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Burhaniye'de Yaz Spor Okulu öğrencileri Seyit Onbaşı Müzesini ziyaret etti
Burhaniye'de Yaz Spor Okulu öğrencileri Seyit Onbaşı Müzesini...
ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 17. dönem mezunlarını verdi
ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 17. dönem mezunlarını verdi
Kiraladığı aracın GPS'sini söküp ortadan kayboldu
Kiraladığı aracın GPS'sini söküp ortadan kayboldu
Esentepe'de açık hava sinema geceleri
Esentepe'de açık hava sinema geceleri
Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz
Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz
Diyarbakır'da çöken beton tabliyenin altında kalan işçi öldü
Diyarbakır'da çöken beton tabliyenin altında kalan işçi öldü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi