• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ürdünlüler bayramın birinci gününü kurban kesmeye değil akraba ziyaretlerine ayırıyor
Genel
Yayınlanma: 30 Haziran 2023 - 12:53

Ürdünlüler bayramın birinci gününü kurban kesmeye değil akraba ziyaretlerine ayırıyor

Ürdün'de kasaplık yapan 68 yaşındaki Ekrem Firdevs: - "Kurban Bayramı'nın birinci günü ziyaretler yapılıyor. Kurban pazarları da kalabalık olabiliyor. Bu sebeple vatandaşların çoğu kurbanlık işini ikinci güne bırakıyor" - İrbid sakinlerinden Şebbul Ebu Nezir: - "Şükürler olsun her yıl kurban kesiyorum. Ancak kurbanı ikinci gün kesmeyi tercih ediyorum. Çünkü bayramın birinci gününde sosyal ve dini etkinlikler oluyor"

Genel
30 Haziran 2023 - 12:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ürdünlüler bayramın birinci gününü kurban kesmeye değil akraba ziyaretlerine ayırıyor
LEYS EL-CUNEYDİ - Ürdünlüler, Kurban Bayramı'nın birinci gününde aile ve akraba ziyaretlerine öncelik verirken, kurban kesimlerini ikinci gün ve sonrasına bırakıyor.

Kurban Bayramı'nın birinci günü kısmen sakin geçen kurban pazarları, ikinci günden sonra hareketlilik yaşıyor.

Ülkenin kuzeyindeki İrbid kentine bağlı Havran bölgesi sakinleri, bayramın birinci gününü ziyaretlere ayırdıkları için kurban kesimlerini sonraki güne bıraktıklarını belirtti.

İrbid sakinlerinden 70 yaşındaki Nevfe el-Yasin, AA muhabirine, bayramın ilk gününde bayramlaşmayı tercih ettiklerini söyledi.

Yasin, "Ben kurbanımı bayramın ikinci gününde kesmeyi seviyorum. İkinci günü birinci güne tercih ediyorum. Çünkü birinci gün sosyal ilişkiler ve sevdiklerimiz içindir. Hem de kurbanlık seçme imkanımız oluyor ve fiyatlar da bayramın birinci gününe göre daha ucuz oluyor." dedi.

Ürdün'de kasaplık yapan 68 yaşındaki Ekrem Firdevs de kurban pazarlarının yerleşim bölgelerine yakınlaşmasının kendilerine avantaj sağladığını belirtti.

Vatandaşların burada kurbanını kestikten sonra etini hazır şekilde aldığını dile getiren Firdevs, "Kurban Bayramı'nın birinci günü ziyaretler yapılıyor. Kurban pazarları da kalabalık olabiliyor. Bu sebeple vatandaşların çoğu kurbanlık işini ikinci güne bırakıyor." diye konuştu.

Firdevs, bazı vatandaşların, fiyatların daha uygun olması nedeniyle ikinci günü tercih ettiğini kaydetti.

Yine İrbid'de yaşayan Şebbul Ebu Nezir de "Şükürler olsun her yıl kurban kesiyorum. Ancak kurbanı ikinci gün kesmeyi tercih ediyorum. Çünkü bayramın birinci gününde sosyal ve dini etkinlikler oluyor. Ayrıca bayramın ikinci gününde kurbanlık fiyatları birinci güne göre daha uygun olabiliyor." ifadelerini kullandı.

Ürdün'ün Mutah Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Muhadin de kurban kesimini ilk gün yapmamanın çeşitli nedenleri olduğunu söyledi.

Muhadin, "Kurban kesiminin ikinci güne ertelenmesinin nedenleri arasında kurban ücretlerinin yanı sıra şehir dışında yıl boyunca çalışanlar başta olmak üzere Ürdünlülerin ilk gün aile fertleriyle bir arada olmak ve akraba ziyaretleri yapmak istemesi geliyor." dedi.

Bayramın ilk gününü Ürdünlülerin aile ve akraba toplantıları yaparak geçirdiklerini aktaran Muhadin, bu kişilerin muhabbet ederek özlem giderdiklerini ve aile içi ilişkileri güçlendirdiklerini ifade etti.

Muhadin ayrıca geri kalan günlerin de kurban kesmek isteyenler için ilk günün yoğunluğundan uzakta bir rahatlama vesilesi olduğuna dikkati çekti.

Ülkede kurbanlık fiyatları da 300 ile 500 dolar arasında değişiyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3'ü ağır 10 yaralı
Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3'ü ağır 10 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi