• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Üreten kadınlar mutluluğun yanı sıra ev ekonomisine de katkıda bulunuyor
Yaşam
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 - 11:30
Güncelleme: 23 Haziran 2023 - 11:32

Üreten kadınlar mutluluğun yanı sıra ev ekonomisine de katkıda bulunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de üreten kadınların el emeği göz nuru ürünleri satmaları için kurulan pazar yeri, afetten sonra yeniden açıldı.

Yaşam
23 Haziran 2023 - 11:30
Güncelleme: 23 Haziran 2023 - 11:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de üreten kadınların el emeği göz nuru ürünleri satmaları için kurulan pazar yeri, afetten sonra yeniden açıldı.

Osmaniye'de kadınların, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağladıkları korona virüs pandemisi ve deprem felaketleri nedeniyle bir süre ara verilen pazarda kadınlar tezgahını yeniden açtı. Osmaniye Belediyesi'nin Cuma günleri ücretsiz tezgah tahsisi yaparak kurduğu üreten kadınlar pazarında kadınlar, ürettikleri el işi ürünler, süs eşyaları ve hazırladıkları yemeklerle ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Üreten kadınlar pazarı hakkında bilgi veren Girişimci ve Üreten Kadınlar Derneği Başkanı Havva Saçıkara Çetin, "Osmaniye Girişimci ve Üreten Kadınlar Derneği olarak, Belediye Başkanı Kadir Kara'ya 2 yıl önce pandemiden önce, kadınlar evlerinde üretmiş olduğu ürünleri satmak için bir pazar yerine, bir satış yerine ihtiyacı olduğunu beyan etmiştik. Belediye başkanımız bizim bu sesimize kulak vererek pandemiden 2 hafta önce açılışını yaptık. Çok güzel geçen bir pazarımız olmuştu maalesef pandemi girince pazar durdu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde bu sıkıntılardan etkilendi. Bu talebimizi depremden önce yine beyan ettik, depremden önce yine açılacaktı deprem olunca bu sefer gene kaldı. Depremden sonra tekrardan gittik biz kadınlar el birliğiyle, güç birliğiyle, evlerimize üretmiş olduğumuz ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlamak için böyle bir pazara ihtiyacımız olduğunu belirttik kendilerine, bizim sesimize kulak verdiler. Kadın üretince mutlu oluyor, kadın ürettikçe mutlu olduğu için çocuğuyla mutlu oluyor, eşiyle mutlu oluyor, komşusuyla mutlu oluyor, mahalle mutlu oluyor, şehrimiz mutlu oluyor, üreten kadın her daim güzel görür, güzel düşünür. Ürettiğini satan kadın daha da güzel düşünür, çünkü aile bütçesine katkı sağlıyor, çocuğunun ihtiyacının bir tanesi cevap veriyor, biz kadınları istedikten sonra burayı bir cennet bahçesine çevirebiliriz" dedi.

Haftada bir gün burada pazarda olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aynur Yassı, "Çok severek yaptığımız işler, haftada bir günde burada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, alışverişlerimizi yapıyoruz. Mutlu oluyoruz kendi ürettiğimiz şeyleri satıyoruz, doğal ürünler, el örgüleri bunları yapıp satmaktan mutlu oluyoruz" diye konuştu.

El emeği göz nuru ürünlerini getirdiklerini aktaran Hatice Karakoyun ise, "Biraz evde biriktirmiş olduğumuz el emeği göz nuru işlerimiz var onları getirdik. Burada satışa sunuyoruz eş, dost hepsi evinde biriktirdiği ürünleri var evinde kalacağına getirip burada satıyor. Giden hafta satışlarımız çok güzeldi ama bu hafta daha olmadı ama memnunuz buradan güzel oluyor insanlar açısından hem vaktimiz geçiyor hem eğlenceli yeni insanlar tanıyoruz bu anlamda mutluyuz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Denizli'den 201 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı
Denizli'den 201 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı
Konya'da veteriner hekimin kurtla konuşması ilgi çekti
Konya'da veteriner hekimin kurtla konuşması ilgi çekti
Adıyaman-Çelikhan yolu şehir geçişi çalışmaları başladı
Adıyaman-Çelikhan yolu şehir geçişi çalışmaları başladı
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Mersin'in olası afetlere hazır olması için yol haritası belirleniyor
Mersin'in olası afetlere hazır olması için yol haritası belirleniyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi