• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Üreticilere süt hijyeni anlatıldı
Eğitim
Yayınlanma: 20 Ekim 2023 - 09:19
Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 09:20

Üreticilere süt hijyeni anlatıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce'de süt hijyeni, süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon paneli düzenledi.

Eğitim
20 Ekim 2023 - 09:19
Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 09:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Üreticilere süt hijyeni anlatıldı
DÜZCE(İHA) – Düzce'de süt hijyeni, süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon paneli düzenledi.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi desteğiyle süt hijyeni, süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon paneli gerçekleştirildi.

Panelde Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce'nin hayvan varlığı ve işletme sayısından bahsederek 2022 tarımsal desteklemelerinde üreticilere 1 Milyon 953 bin TL çiğ süt desteklemesi olmak üzere toplamda 12 Milyon 278 bin TL hayvansal üretim destekleme ödemesi yapıldığını, temizlik ve hijyenin sütün temiz, sağlıklı bir insan gıdası olarak kullanılması için çok önemli olduğunu, teknik personelince, insan sağlığı ve beslenmesinde önemli bir protein kaynağı olan sütün, üretilmesinden depolanmasına kadar geçen evrelerde süt hijyenin sağlanması, gıda güvenilirliğinin artırılması amacıyla çiftçi eğitimleri verildiğini söyledi.

Uzun üreticilerin bin bir emekle ürettiği sütün kalitesinin korunması ve süt miktarının artırılması sağım hijyen kurallarına uyulmasıyla sağlanabildiğini sözlerine ekledi.

Proje Geliştirme ve Alt Yapı Daire Başkanı Ahmet Özden "Dünya genelinde yaşanan gelişmeler bize, gıda ve hayvansal ürünlerden elde edilen ürünlerin insan yaşamındaki hayati önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Ülkemizin coğrafi yapısı, iklimi, sulanabilir arazi yapısı, mera alanları, doğal floramız ve hayvan varlığımız göz önüne alındığında, hayvancılık en önemli gelir kaynaklarımız arasında olduğu görülmektedir. Yaşanan pandemi süreci ile günümüzde insanların beslenme konusunda daha bilinçli bir noktaya gelmesi, hayvansal protein kaynaklarının beslenme düzeyindeki önemi konusunda farkındalığın artması ve hayvancılık faaliyetlerinin ekonomik anlamda cazip hale gelmesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayvancılığı önemli bir konuma getirmiştir. Bakanlığımız politikaları ile hayvancılık sektörünü her geçen gün daha da ilerleyecektir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi desteğiyle gerçekleşen panelde konuşan Proje sorumlusu Selahattin Dal, Projenin 2016 yılından günümüze kadar devam ettiğini, projenin amacının sağım hijyenini çiftçiye öğretebilmek ve yapılan hatalardan vazgeçmelerini sağlamak olduğunu, şu ana kadar 494 kurs düzenlendiğini ve bu kurslardan 10 bin 752 çiftçiye katılım belgesi düzenlenmiştir dedi. Bundan sonraki süreçte üretici, tüketici ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek paneller, köy toplantıları ile hijyen konusunda bilinçlenmeyi hedeflediklerini söyledi.

Panel Daire Başkanı Ahmet Özden'in Bakanlığın hayvancılık desteklemeleri, Prof. Dr. Ayhan Baştan'ın ineklerde sağım hijyeni ve sağım hijyeni mastitis ilişkisi ve Teknik Uzman Aran Aydın'ın süt hijyeni konusunda yapılan sunumların ardından plaket töreni, katılım belgesi ve hediyelerin takdimi ile son buldu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Minik yüreklerden büyük coşku
Minik yüreklerden büyük coşku
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
MÜSİAD Düzce yönetimi Vali Aslan'ı ağırladı
MÜSİAD Düzce yönetimi Vali Aslan'ı ağırladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi