• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Uşak'taki battaniye fabrikaları depremzedeler için çalışıyor
Genel
Yayınlanma: 09 Şubat 2023 - 11:29

Uşak'taki battaniye fabrikaları depremzedeler için çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için bölgeye 500 binin üzerinde battaniye sevk edilen Uşak'taki fabrikalarda günlük 50 binin üzerinde üretim yapılıyor - Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın: - "Deprem bölgesinden gelecek ihtiyaçların haricinde hiçbir şekilde battaniye perakende veya tüccar aracılığıyla satılmaması konusunda, bütün satışların AFAD koordinasyonu üzerinden yapılması konusu üzerinde mutabakat sağladık"

Genel
09 Şubat 2023 - 11:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MEHMET ÇALIK - Battaniye üretim merkezi Uşak'ta, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler için günlük 50 binin üzerinde battaniye üretiliyor.

Depremin hemen ardından Uşak Valiliği koordinasyonuyla battaniye üreticileriyle yapılan toplantıda, fabrikalarda sadece deprem bölgesine yönelik üretim yapılması konusunda karara varıldı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Depremin hemen ardından hızla bölgeye battaniye sevkiyatına başladıklarını aktaran Çakın, şöyle konuştu:

"Tüm sanayicilerimiz bütün güçleriyle stoklarındaki battaniyelerin hızlı bir şekilde sevkiyatı hem de battaniye üretim kapasitelerini arttırarak sürdürmek konusunda çok ciddi adımlar attılar. Şu ana kadar Uşak'ımızdan 500 binin üzerinde battaniye sevkiyatı gerçekleştirildi ve sevkiyatlar da devam ediyor. 1 milyonun üzerinde bir sevkiyat için planlamalar yapıldı. Bir taraftan stoklardaki battaniyeler sevk edilirken diğer taraftan da 20 battaniye üreticisi firmamız da 50 binin üzerinde günlük üretime devam ediyor."

Deprem bölgesine daha fazla battaniye gönderebilmek için fabrikaların aralıksız çalışmaya devam ettiğini aktaran Çakın, şöyle devam etti:

"Battaniye imalatçılarında da 2 binin üzerinde çalışan, sadece battaniye üretimi için makinelerin başında, gece gündüz demeden çalışıyorlar. Her geçen gün kapasiteyi arttırma konusunda özellikle bu firmalarımızla çalışan işçilerimizin özverili gayretleriyle vardiyalarını arttırarak, çalışmalarını hızlandırarak bu kapasiteyi de arttırmaya devam ediyorlar. Uşak'tan depremde etkilenen vatandaşlarımıza bu soğuk günlerde Uşak battaniyelerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu konuda tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Uşak sanayisi ve sanayicileri ihtiyaç duyulan battaniyeyi sevk etmeye, sağlamaya ve üretmeye kesintisiz bir şekilde devam edecekler."

- Sadece deprem bölgesine üretim yapılıyor

Fabrikaların sadece deprem bölgesine üretim yaptığını, ticari amaçlı üretimlerini durduklarını dile getiren Çakın, şunları belirtti:

"İlk gün yapmış olduğumuz toplantıda, deprem bölgesinden gelecek ihtiyaçların haricinde hiçbir şekilde battaniye perakende veya tüccar aracılığıyla satılmaması konusunda, bütün satışların AFAD koordinasyonu üzerinden yapılması konusu üzerinde mutabakat sağladık."

Çakın, ildeki tüm sanayicilerin bu mutabakata uygun bir şekilde ürettikleri battaniyeyi, AFAD'daki koordinasyon merkezine gönderdiklerini söyleyerek, "Buradan alınan tutanaklarla AFAD merkezden yönlendirme çerçevesinde deprem bölgesindeki illerimize sevkiyatı yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.



Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Gaziantep'e gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Gaziantep'e gitti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi