• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Uyuşturucu sattığı iddia edilen kişi hakkında anne babasının şikayeti üzerine dava açıldı
Genel
Yayınlanma: 22 Aralık 2023 - 11:15

Uyuşturucu sattığı iddia edilen kişi hakkında anne babasının şikayeti üzerine dava açıldı

Adana'da ebeveynlerinin şikayetiyle tutuklanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi - Baba M.T'nin ifadesinden: - "Oğlumun evimize gelen tanımadığım kimselere uyuşturucu madde verdiğini gördüm. Hiçbir baba kendi evladının kötülüğünü asla istemez. Oğlum için çok mücadele ettim"

Genel
22 Aralık 2023 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SATUK TOPALOĞLU - Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, anne ve babasının şikayetiyle tutuklanan sanık hakkında, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlçenin Kiremithane Mahallesi'ndeki anne ve babasının evinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 6 Haziran'da tutuklanan H.T. hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kiremithane Mahallesi'nde gece vakti sanığın odasındaki yatağının altına gizlediği sentetik uyuşturucuyu yanına gelen kişilere satarken polis tarafından yakalandığı belirtildi.

İddianamede, sanığın bulunduğu odada yapılan aramada 42 gram THC ihtiva eden yeşil renkli tohum, 12,6 gram esrar maddesi, 22 şeffaf poşet içinde 66 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisi yer aldı.

- Anne ve babası oğullarından şikayetçi oldu

İddianamede sanığın anne ve babasının müşteki sıfatıyla beyanlarına da yer verildi.

Sanığın babası M.T. iddianamedeki ifadesinde, uyuşturucu madde kullanan oğlunu bu konuda çok kez uyardığını belirterek, şunları anlattı:

"Evimize uyuşturucu almak için gelen ve gidenler oluyordu. Oğlum H.T'nin evimize gelen tanımadığım kimselere uyuşturucu madde verdiğini gördüm. Ben çalışıyordum. Hiçbir baba kendi evladının kötülüğünü asla istemez. Oğlum için bizzat çok mücadele ettim. Oğlum için çalıştım, çabaladım, H.T'yi evlendirdim. İşe girmesini sağladım. Kendisi güvenlik görevlisi olarak çalışmaktaydı. Oğlum için elimden gelen her şeyi yaptım."

Sanığın annesi N.T. de iddianamedeki ifadesinde, uyarılarına rağmen oğlunun kendi evlerinde çok rahat hareket ettiğini belirtti.

Oğlunun odasına sadece yemek vermek için girebildiğini ifade eden anne, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu almak için sürekli evimize gelip gidenler oluyordu. Artık uyuşturucu almaya gelenler oğlumun bulunduğu odanın penceresinden girip çıkıyorlardı. H.T. bizim kendi odasına girip çıkmamızı dahi kesinlikle istemiyordu. Hatta ben sadece odasına yemeğini bırakabiliyordum. Ben oğlumun odasından çıkan kişilerin elinde sürekli poşet görüyordum. Bir anne için evladını bu şekilde görmek oldukça acı bir durumdur. Oğlum evlendikten sonra haliyle evlerimiz ayrıldı. Fakat bir süre sonra oğlum eşiyle problemler yaşamaya başladı. Eşiyle sorun yaşaması üzerine H.T. bizim eve tekrar yerleşti."

İddianamede, sanığın kişisel kullanımı aşacak miktardaki uyuşturucuyu ticari amaçla bulundurduğu, deşifre olmamak için kod adı kullandığı, odasında ayrıca uyuşturucuyu paketlemede kullanılan kilitli poşetler ele geçirildiği belirtilerek, H.T'nin "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Anne ve babasını beyanlarını kabul etmeyen ve uyuşturucu kullanıcısı olduğunu öne süren tutuklu sanığın yargılanmasına Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Turkcell mağazaları ve Pasaj'da yeni yıl heyecanı sürüyor
Turkcell mağazaları ve Pasaj'da yeni yıl heyecanı sürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi