• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uzmanından uyarı, Ramazan'da tatlıya dikkat
Sağlık
Yayınlanma: 21 Mart 2023 - 13:16

Uzmanından uyarı, Ramazan'da tatlıya dikkat

Diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan ayında vatandaşların doğru olmayan beslenmenin iftar sonrası tatlı tüketmek olduğunu söyledi.

Sağlık
21 Mart 2023 - 13:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uzmanından uyarı, Ramazan'da tatlıya dikkat
Diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan ayında vatandaşların doğru olmayan beslenmenin iftar sonrası tatlı tüketmek olduğunu söyledi.

Zonguldaklı Diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan öncesinde iftarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini konusunda açıklamalarda bulundu. Zonguldaklı Diyetisyen Gizem Güneş, "Ramazan sofralarında en yanlış yaptığımız şey, hemen sofradan kalkar kalkmaz tatlıya devam etmek. İftardan sonra 1-2 saat sonra tatlı tüketimi olabilir. Nasıl tatlılar tercih edebiliriz? Sütlü tatlılar tercih edebiliriz. Onun dışında yoğurdumuza pekmez ekleyebiliriz. Meyvelerden yardım alabiliriz. Farklı meyve salatası yapabiliriz. İftardan sonra ara öğün gibi tatlı ihtiyacımızı karşılayabiliriz" dedi.

Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle geçirdiğimiz zor günlerde hepimize sabırlılar diliyorum. Malumunuz Ramazan ayı geldi çattı. İnşallah hayırlı bir Ramazan geçiririz. Ramazan ayında neler yapacağız? Metabolizmamızı nasıl hızlandıracağız? Nasıl kilo almadan bu süreci tamamlayabiliriz? Biraz onlardan bahsedeceğiz. Öncelikle sahur çok önemli. Sahura kalkmamız gerek. Sahura kalktığımız da güzel bir sahur öğünüyle neler yapabiliriz? Kahvaltılıklar yapabiliriz. Karbonhidratı olabildiğince azaltmamız gerek. Su tüketimini sahurda biraz fazlalaştırabiliriz. O kısa zamanda içebildiğimiz kadar su içmemiz önemli. Yumurta bildiğiniz gibi çok önemli bir protein kaynağı. Mutlaka yumurtayı sahura eklemeyi unutmayalım. Süt ve süt ürünlerinden yoğurt süt. Ekleyebilirsiniz kahvaltınıza. Yine yeşillikler mutlaka olmalı. İftara geldiğiniz de hurma ve limonlu tarçınlı su ile açabiliriz. Burada ne yapmak istiyoruz kan şekerimizi dengelemiş oluyoruz. Tüm bu suyumuzla başladıktan sonra çorbayla başlamak çok önemli. Nasıl çorbalar tercih ederim. Özellikle unsuz çorbalar tercih edelim. Sebze çorbaları tercih edelim. Sindirimimizi de rahatlatması açısından. Namaz kılmak isteyenler 7-8 dakika namazını kılabilir. Bunun dışında namaz kılmayanlar dik şekilde yürüyüş yapabilir. Ana öğünlerde hepimizin hassas noktası pide. Olabildiğince karbonhidrattan kaçmaya çalışıyoruz. Yine pide yemek istersek avuç içi büyüklüğünde pide yiyebiliriz. Tabi burada yeşillik ve salatalar çok önemli. Ramazan sofralarında en yanlış yaptığımız şey, hemen sofradan kalkar kalkmaz tatlıya devam etmek. İftardan sonra 1-2 saat sonra tatlı tüketimi olabilir. Nasıl tatlılar tercih edebiliriz? Sütlü tatlılar tercih edebiliriz. Onun dışında yoğurdumuza pekmez ekleyebiliriz. Meyvelerden yardım alabiliriz. Farklı meyve salatası yapabiliriz. İftardan sonra ara öğün gibi tatlı ihtiyacımızı karşılayabiliriz."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Milli Eğitim Bakanı Özer, Hatay'da konuştu: (1)
Milli Eğitim Bakanı Özer, Hatay'da konuştu: (1)

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi