• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Vali Çiçek: "Sosyal medyadan yapılan açıklamanın gerçekle alakası yoktur"
Genel
Yayınlanma: 04 Aralık 2023 - 14:07
Güncelleme: 04 Aralık 2023 - 14:10

Vali Çiçek: "Sosyal medyadan yapılan açıklamanın gerçekle alakası yoktur"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Sosyal medyadan, 'Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor' diye yapılan açıklamanın gerçekle hiçbir alakası yoktur" dedi.

Genel
04 Aralık 2023 - 14:07
Güncelleme: 04 Aralık 2023 - 14:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Sosyal medyadan, 'Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor' diye yapılan açıklamanın gerçekle hiçbir alakası yoktur" dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele çerçevesinde yürütülen Mobil Göç Noktası'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mobil Göç Noktasının öneminden bahseden Vali Çiçek, Türkiye'de düzensiz göçle yoğun şekilde mücadele edildiğini söyledi. Kayseri'de Mobil Göç Noktası ile çok sayıda düzensiz göçmenin deport edildiğini dile getiren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; "Hem güvenlik kuvvetlerimiz hem de İl Göç İdaresi personelimiz tüm ülkemizde büyük bir mücadele vermektedir Bu mücadele alanda düzensiz göçmenlerin tespiti, düzensiz göçmen olduğu anlaşılan kişilerin göç merkezine alınmaları ve buradan da yurt dışına deport edilmeleri devam etmektedir. İllerimizde yapılan bu mücadeleye destek vermek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından illerimize Mobil Göç Noktası diye adlandırdığımız mobil göç aracı verilmiştir. Bu çerçevede ilimize de 2 adet mobil göç aracı teslim edilmiş ve bir tanesinin de geleceği bildirilmiştir. Burada güvenlik güçlerimiz düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri göçmenlerin kimliklerini sormakta, kimliklerini ibraz edemeyenleri mobil göç noktası diye tabir ettiğimiz mobil göç aracına davet etmektedirler. Bu araç içerisinde göç personelimiz tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik parmak izleri kontrolü yapılmaktadır. Göç veri tabanı üzerinden yapılan bu kontrollerle yasal kalış hakkı olmadığı tespit edilen kişiler Geri Gönderme Merkezi'ne alınıp, deport işlemleri başlatılacaktır. Bu çerçevede ilimizde geçen iki haftalık süre içerisinde çok sayıda yabancı yurt dışına deport edilmiştir. Hem emniyetimiz hem jandarmamız hem İl Göç İdaresi personelimiz bu alanda gerçekten yoğun bir çaba sarf etmektedir. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla gece gündüz durmadan arkadaşlarımız çalışmaya devam etmektedirler. Bu göç aracı burada olması niçin önemli? Öncesinde düzensiz bir göçmeni tespit edip, İl Göç İdaresi'ne götürdüğümüzde kişinin turist olduğu anlaşıldığında bazı mahcubiyetlerimiz oluyor. İşte şimdi burada direkt aracımıza davet edilerek yasal kalış hakkı olup olmadıkları burada tespit edilmektedir" şeklinde konuştu.

Sosyal medyada 'Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor' diye yapılan açıklamaya cevap veren Çiçek; "Sırf düzensiz göçle mücadele için kurulan bu mobil noktada yüzlerce sorgulama yapılmaktadır. Ancak bu kadar yoğun mücadele edilirken, bu kadar yoğun çaba sarf edilirken güvenlik güçlerimiz, göç personelimiz gece gündüz bu mücadeleyi verirken, yabancı düşmanlığı üzerinden siyasal algı oluşturarak, siyasal bir zemin oluşturmak isteyen bazı art niyetli kişiler tarafından birkaç gün önce bunlarla ilişkili sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yapıldı. 'Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor' diye bir açıklamaydı. Ancak az önce de belirttiğim gibi bunun gerçekle hiçbir alakası yoktur. Zaten bu açıklamadan sonra Göç İdaresi Başkanlığımız bunun gerçek olmadığını tam tersine bu araçların düzensiz göçmenle mücadele çerçevesinde alındığını kimlik kontrolleri yapılıp, burada düzensiz göçmen olanların yurt dışına deport işlemleri başlatılmak üzere Geri Gönderme Merkezi'ne alınmak için gönderildiğini açıkladı. Bu gerçekler açıklandıktan sonra yine aynı hesaplardan 'bu sefer de şakamızı gerçek sandılar' diye bir açıklama oldu. Bu tür açıklamalar gerçek dışı beyanlar yabancı düşmanlığını körükleyen, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset algısı oluşturmak için yapılan bu açıklamalar hem kurumlarımızı töhmet altında bırakmakta ve hem güvenlik hem de göç personelimizi gerçekten üzmekte ve yaralamaktadır. Çünkü arkadaşlarımız gece gündüz bu konuda mücadele etmektedir. Bakın daha iki hafta önce çok sayıda düzensiz göçmen yurt dışına gönderilmiştir ve gönderilmeye devam edecektir. Göç noktalarımızın sayısı arttırılacak ve Kayseri'de bu çalışmalar hızla devam edilecektir" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
GÜNCELLEME - Hizbullah İsrail'e ait 5 askeri noktaya saldırı düzenledi
GÜNCELLEME - Hizbullah İsrail'e ait 5 askeri noktaya saldırı düzenledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi