• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Van'da SBÜ akademik yılı açılış töreni
Sağlık
Yayınlanma: 04 Eylül 2026 - 18:31
Güncelleme: 04 Eylül 2026 - 20:53

Van'da SBÜ akademik yılı açılış töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2026-2027 akademik yılı açılışı ile akademik yükselme ve belge takdim töreni düzenlendi.

Sağlık
04 Eylül 2026 - 18:31
Güncelleme: 04 Eylül 2026 - 20:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Van'da SBÜ akademik yılı açılış töreni
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2026-2027 akademik yılı açılışı ile akademik yükselme ve belge takdim töreni düzenlendi.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen törende, 2026-2027 akademik yılının açılışı yapılırken akademik yükselme sağlayan personele belgeleri takdim edildi. Törene Van Vali Vekili Musa Göktaş, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

"Hastanede bir eğitim ateşi yanıyor"

Programda konuşan SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun sağlık hizmetlerinin Anadolu'nun tamamına eşit şekilde dağıtılması ve şehirler arası sevklerin önüne geçilmesi amacıyla başlattığı eğitim ve araştırma hastanesi sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirtti. 3 yıl önce hastanede akademik yapılanmanın bulunmadığını hatırlatan Rektör Aydın, "Bugün 70'e yakın araştırma görevlimiz, 20'ye yakın öğretim üyemiz ve 400'e yakın doktorumuzla bu hastanede bir eğitim ateşi yanıyor. Biz de bu eğitim ateşine nasıl daha fazla katkı verebiliriz diye Bakanımız ve ekibiyle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kendisine burada, huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Bakanımız Kemal Memişoğlu, bu akademik kadroların her eğitim ve araştırma hastanesinde ne kadar talep varsa tümünü karşılamak üzere yoğun bir çalışma sürdürüyor. Bizimle kadro çalışmalarını sürdürüyor ve önümüzdeki günlerde de mevcut kadro bekleyen arkadaşlarımızın kadro ilanlarını yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Sağlıkta dönüşüm sürecinde önemli bir noktaya gelindiğini dile getiren Aydın, "Üreten sağlık modeliyle Türkiye'nin sağlık ihracatından sağlık ihracatına geçecek bir hamlenin başlangıcını ve iki yıldır çok başarılı bir sonucu gördüğümüz bu süreçte Bakanımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Yatak kapasitemizi iki katına çıkaracağız"

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ise kentte sağlık yatırımlarının sürdüğünü belirterek, önümüzdeki 4 yıl içerisinde yatak kapasitesinin iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanının öncülüğünde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Tosun, "İnşallah önümüzdeki dört yıl süresince yapacağımız inşaatlar ve bitireceğimiz sağlık tesisleriyle şu anki yatak kapasitemizi tam iki katına çıkarıp nitelikli sağlık hizmetini daha da ileriye taşıyacağız. Şu an projesi devam eden ve inşaatı başlayan, sadece merkezde üç tane ikinci basamak hastane projemiz var. İnşallah 2029 yılının sonuna kadar bunları tamamladıktan sonra hem Van YYÜ'de hem de Sağlık Bilimleri Üniversitemiz tamamen üçüncü basamak sağlık hizmetini daha kaliteli ve üst düzeyde sunmaya başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"79 asistanın eğitimini üstlenmiş bulunuyoruz"

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya da hastanenin özellikli sağlık hizmetleri sunma noktasında iyi bir seviyeye ulaştığını belirterek, "Bugün 6 klinik kurarak 79 asistanın eğitimini kurumumuzda üstlenmiş bulunuyoruz. Bu kurumun başhekimi ve kardiyoloji kliniğinin hocası olarak bundan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Doğu Anadolu'nun en doğusunda, çok sayıda ilin umudu ve çok sayıda ilin ileri sevk merkezi konumundayız. Bu nitelikli sağlık hizmetlerinin yanında tabii ki bizim iyi bir eğitim sürecini de planlamamız gerekiyordu. Burada da gerçekten gözlemlerim ve veriler ortada. Hem kongrelerdeki bildiriler hem de yapılan klinik çalışmalar, asistanlarımızın da iyi bir eğitim aldığını, hocalarımızın da iyi bir çaba gösterdiğini ve yoğun bir uğraş içerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Bunu gözlemliyorum ve bundan da mutluluk duyuyorum" dedi.

Programda akademik başarı gösteren sağlık çalışanları ve akademisyenler tebrik edilirken, akademik yükselme sağlayan personele belgeleri takdim edildi. Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kalp krizi geçiren hasta hava ambulansıyla Malatya'ya sevk edildi
Kalp krizi geçiren hasta hava ambulansıyla Malatya'ya sevk edildi
Elinden yaralanan hasta, helikopter ambulansla Malatya'ya sevk edildi
Elinden yaralanan hasta, helikopter ambulansla Malatya'ya sevk edildi
Uzmanı uyardı: "Nefes darlığını sadece alerjiye bağlamayın"
Uzmanı uyardı: "Nefes darlığını sadece alerjiye bağlamayın"
Iğdır'a hayırseverlerin desteğiyle kalıcı Kızılay kan bağışı aracı kazandırıldı
Iğdır'a hayırseverlerin desteğiyle kalıcı Kızılay kan bağışı aracı kazandırıldı
Son Haberler
Galatasaray'da Victor Osimhen sakatlandı
Galatasaray'da Victor Osimhen sakatlandı
Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 0 - Galatasaray: 1
Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 0 - Galatasaray: 1
MXGP Türkiye 2026'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi
MXGP Türkiye 2026'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi
Muğla'da 5. Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali başladı
Muğla'da 5. Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali başladı
Ankara'da yolun karşısına geçen yayaya otomobil çarptı: 1 ölü
Ankara'da yolun karşısına geçen yayaya otomobil çarptı: 1 ölü
Esendere Belediyesinden gençlere destek: Üniversiteyi kazanan her öğrenciye 100 bin TL
Esendere Belediyesinden gençlere destek: Üniversiteyi kazanan her öğrenciye 100 bin TL

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi