• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Van depremini yaşayan işçi, Kahramanmaraş'ta afet konutlarının inşasında çalışıyor
Genel
Yayınlanma: 02 Mayıs 2023 - 12:02

Van depremini yaşayan işçi, Kahramanmaraş'ta afet konutlarının inşasında çalışıyor

İnşaat işçisi Mehmet Çelik: - "Şu anda burada çalışıyoruz. Van'dan gelen 40 kişi de Van depremini yaşadı. Ailesini, evini kaybedenler oldu"

Genel
02 Mayıs 2023 - 12:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ZAFER GÖDER/ORHAN KUZU - Van'da 2011 yılında yaşanan depremde evi yıkılan işçi, şimdi Kahramanmaraş'ta depremzedeler için yapılan köy tipi kalıcı afet konutlarının inşasında görev alıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen yerleşimlerden Türkoğlu'nun Özbek Mahallesi'nde "Devlet ve millet el ele" dayanışmasıyla yapılan ve kırsal dönüşümün örneği olarak tasarlanan köy tipi kalıcı afet konutlarının inşası devam ediyor.

Tamamlanan bazı evler 22 Nisan'da sahiplerine teslim edilirken, inşaatları devam eden diğer afet konutları da Türkiye'nin birçok ilinden gelen inşaat işçileri tarafından yapılıyor.

Afet konutlarının yapımında 23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ya da hasar gören işçiler de görev alıyor.

Yaklaşık 15 gün önce Van'ın Erciş ilçesinden Özbek Mahallesi'ne gelen ustalar, kendileri gibi evlerini kaybeden Kahramanmaraşlı depremzedelerin en kısa zamanda sıcak yuvalarına kavuşması için ter döküyor.

İşçilerden Mehmet Çelik (48), AA muhabirine, Van depreminde kardeşi ve kendisine ait birer evin yıkıldığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta deprem konutlarında çalıştığını ifade eden Çelik, "Bu acıyı biz de yaşadık. 2011 depreminde bizim evlerimiz hasar gördü ve yıkıldı. Van depreminde çok sayıda insanın evleri yıkıldı. Bizim kardeşimizle birlikle 2 evimiz vardı. Onlar da yıkıldı." dedi.

Çelik, 2011'e göre bugün şartların daha iyi olduğunu ve afet konutlarının çok daha hızı sahiplerine teslim edildiğini belirterek, "Depremin hemen ardından bine yakın konutun inşasına burada başlandı. Bizim çalıştığımız şirkette nereden bakarsan 600 kişi çalışıyor. Şu anda burada çalışma devam ediyor. Allah Türkiye'ye bir daha bu kadar büyük afetleri vermesin. Bu büyük bir acı. Biz de bu acıyı yaşadık. Ama biz bunun gibi yaşamadık. Burada çok daha fazla insan öldü ve zarar gördü. Bizde bu sayı çok daha azdı." diye konuştu.

Van'dan 40 kişilik bir ekip olarak geldiklerini de dile getiren Çelik, "Şu anda burada çalışıyoruz. Van'dan gelen 40 kişi de Van depremini yaşadı. Ailesini evini kaybedenler oldu. Bütün Türkiye'ye geçmiş olsun." ifadesini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Güney Kore'de eski muhalefet lideri rüşvet skandalında gönüllü sorgulama talebinde bulundu
Güney Kore'de eski muhalefet lideri rüşvet skandalında gönüllü sorgulama talebinde bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi