• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Van OSB'de üretilen tekstil ürünleri ihraç ediliyor
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Ocak 2024 - 10:45

Van OSB'de üretilen tekstil ürünleri ihraç ediliyor

Van Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulan tekstil fabrikasında imal edilen ürünler ihraç ediliyor.

Ekonomi
17 Ocak 2024 - 10:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Van Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulan tekstil fabrikasında imal edilen ürünler ihraç ediliyor.

Van OSB'de 2017 yılından itibaren kurulan tekstil fabrikaları, bir yandan istihdama katkı sağlarken bir yandan da yurt dışına ihraç edilen ürünlerle il ve ülke ekonomisine önemli katkı sunuyor. Organize sanayi bölgesinde 15 tekstil fabrikasında yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edildiğini aktaran Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, "Bizim istediğimiz insanlarımızın mutlu, huzurlu, iş ve aş sahibi olmaları, mutluluk içerisinde çalışmaları ve iş üretmeleriydi. Bizim görmek istediğimiz buydu. Dolayısıyla bu bizi mutlu ediyor. Hedefimiz, insanlarımızın refah seviyesini yükseğe çıkarmak, insanlarımızın güzel, hoş ortamlarda iş ve aş üretmeleri, kalite üretmeleri ve dolayısıyla ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmalarını sağlamaktır" dedi.

"7 bin kişiye istihdam sağladı"

Van OSB'nin tekstil hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Başkan Aslan, "Van'da 20 civarında tekstil fabrikası var ve bunun 15 civarı OSB'de yer alıyor. Dolayısıyla biz bu bölgeyi kurarken, amacımız bu ortamların yakalanmasıydı. Buradaki tekstil fabrikalarımız uluslararası boyutu olan firmalarımız. Özellikle İzmir bölgesinin önemli firmaları, tekstil bölgemizde üretim sağlamakta olup, bunların çoğu ihracatçı firmalardır. Hem ihracat yapıyorlar hem istihdam sağlıyorlar hem de ülke ekonomisine değer katıyorlar. Tabi bu firmalar büyüdükçe, geliştikçe istihdamları da artıyor. Şu anda bölgemizde 7 binin üzerinde çalışan söz konusu. Van OSB yönetimi olarak buradaki çalışanların hayatını kolaylaştırmak, onların daha rahat ve daha iyi ortamlarda, daha kaliteli üretim yapmaları için elimizden gelen her türlü katkıyı, desteği sunmaya davam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz 400 olan istihdamı 600'e çıkarmak"

2017 yılında Van OSB'de kurdukları fabrikada yaklaşık 400 kişinin istihdamını sağladıklarını belirten firma yetkilisi Yılmaz Gencer ise "Biri Kurubaş, biri Van OSB olmak üzere iki oluşum olarak devam ediyoruz. Kurubaş'ta iki, Van OSB'de ise 5 bant olarak devam ediyoruz. Allah izin verirse bu bantlarımızı 8'e çıkarmayı ve dolayısıyla istihdam sayımızı da 400'den 600'lere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Ürettikleri ürünleri yurt dışındaki birçok ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen Gencer, "Burada genellikle Avrupa'ya çalışıyoruz. Belçika. Hollanda, İtalya ve Almanya'ya çocuk ve kadın ağırlıklı çalışıyoruz. Amacımız buraya farklı müşteriler getirip, daha güzel şeyler yapmak istiyoruz. Van'ımıza iş kültürünü katmamız lazım. Bunu güçlendirmemiz, hedeflerimizi yükletilmemiz için farklı fabrikaların da gelmesi lazım" diye konuştu.

Kurulan tekstil fabrikası ile batıya gitmeden aile bütçelerine katkı sunduklarını aktaran işçiler ise böyle fabrikaların Van'da açılmasına sebep olan herkese teşekkür etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kars'ta Temmuz ayında 419 konut satıldı
Kars'ta Temmuz ayında 419 konut satıldı
Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,43 oldu
Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,43 oldu
Aydın'da son bir ayda konut satışları yüzde 3 arttı
Aydın'da son bir ayda konut satışları yüzde 3 arttı
Ticaret Bakanlığı, AK Parti'nin 25'inci yılında Türkiye'nin 25 yıllık ticaret dönüşümünü paylaştı
Ticaret Bakanlığı, AK Parti'nin 25'inci yılında Türkiye'nin 25 yıllık ticaret dönüşümünü paylaştı
Son Haberler
Didim Belediyesi Akbük'te parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor
Didim Belediyesi Akbük'te parke taşı döşeme çalışmalarını...
MSK'da hedef şampiyonluk ve Süper Lig
MSK'da hedef şampiyonluk ve Süper Lig
Fenerbahçe, Fred ile yollarını ayırdı
Fenerbahçe, Fred ile yollarını ayırdı
Vance: "Savaşta önceliğimiz ABD'liler için petrol ve doğal gazı düşük tutmak, ikincisi İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek"
Vance: "Savaşta önceliğimiz ABD'liler için petrol ve doğal...
Başkan Büyükkılıç: "Kamu malına verilen her zarar, Kayseri'nin ortak değerlerine zarardır"
Başkan Büyükkılıç: "Kamu malına verilen her zarar, Kayseri'nin...
Araç kiralama firmasına idari para cezası uygulandı
Araç kiralama firmasına idari para cezası uygulandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi