• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Vanlı öğrenciler kendi insansız kargo uçağını tasarlıyor
Eğitim
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 09:45

Vanlı öğrenciler kendi insansız kargo uçağını tasarlıyor

Van'daki ortaokul öğrencileri, tasarladıkları insansız kargo uçağıyla TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılmak için çalışmalar yapıyor.

Eğitim
14 Nisan 2023 - 09:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Van'daki ortaokul öğrencileri, tasarladıkları insansız kargo uçağıyla TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılmak için çalışmalar yapıyor.

Van'daki ortaokul öğrencileri, okullarındaki Uçak Kulübünde öğretmenlerinin desteğiyle maket insansız kargo uçağı tasarladı. Üç boyutlu yazıcıyla profesyonel parçalar tasarlayan öğrenciler, tasarladıkları uçağı uçurdu. Öğrencilerin tasarladığı maket uçak, başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Öğrenciler tasarladıkları uçağı geliştirerek, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde derece almayı hedefliyor.

"İki model üzerinde çalışmalar yaptık"

Konuya ilişkin konuşan Bil Koleji Van Kampüsü Robotik ve Kodlama Öğretmeni Levent Dalgın, okullarında eğitim gören öğrencilerle hem sabit kanat hem de döner kanat olmak üzere iki farklı kargo uçağı tasarımı yaptıklarını belirtti. Özellikle sabit kanatlı uçakta güzel bir uçuş deneyimi yaşadıklarını ifade eden Dalgın, "Dünyada uçak teknolojileri gittikçe yaygınlaşıyor. Bunlar savunma, tarım ve ilaçlama gibi birçok alanda kullanılıyor. Bizler de üreten, sorgulayan ve yarını okuyabilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Bu konuda Uçak Kulübümüzde son 3 yıldır hem sabit hem de döner kanat olmak üzere iki model üzerinde çalışmalar yaptık ve baya da bir mesafe kat ettik" dedi.

"Selçuk Bayraktar'dan ilham alıyoruz"

Bundan sonraki hedeflerinin TEKNOFEST'e katılarak öğrencilere güzel bir başarı kazandırmak olduğunu dile getiren Dalgın, "Öğrencilerimizin bu konuda motivasyonu çok yüksek. Öğrencilerimiz gittikçe daha özgün çalışmalar yapıyor. Bizler şu an var olan modeller üzerinde çalıştık. Öğrencilerimiz işi kavradıktan sonra kendi modellerini tasarlamaya başladılar. 3 boyutlu yazıcıdan kendi modellerini tasarlayarak geliştirdiler. Kargo uçak dediğimiz, faydalı yük taşıyan modelleri geliştirdiler. Bilindiği üzere 2005 yılında Selçuk Bayraktar, sabit kanatlı bir uçak prototipini geliştirdi. Bu uçağı sağlıklı bir şekilde uçurarak piste indirebilmişti. O dönem destek verilirse 'Türkiye'yi bir numara yapacağım' demişti ve destek de almıştı. Türkiye bu noktada dünyada hatırı sayılır ülkeler arasına girdi. Bizler de öğrencilerimizi TEKNOFEST'e hazırlarken Selçuk Bayraktar'dan ilham alıyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ulalar Ortaokulu öğrencilerinin yıl sonu resim sergisi açıldı
Ulalar Ortaokulu öğrencilerinin yıl sonu resim sergisi açıldı
Manyas MYO'da mezuniyet coşkusu
Manyas MYO'da mezuniyet coşkusu
Özel öğrencilerin mezuniyet sevinci
Özel öğrencilerin mezuniyet sevinci
Vali çocuklarla çizgi film izledi, dijital bağımlılığa karşı uyardı
Vali çocuklarla çizgi film izledi, dijital bağımlılığa karşı uyardı
Son Haberler
A Milli Futbol Takımı, Los Angeles'taki ilk antrenmanını yaptı
A Milli Futbol Takımı, Los Angeles'taki ilk antrenmanını yaptı
ABD'de yapılan İsrail-Lübnan görüşmelerinin ilk günü sona erdi
ABD'de yapılan İsrail-Lübnan görüşmelerinin ilk günü sona...
Tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 1'i ağır 4 yaralı
Tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 1'i ağır 4 yaralı
Erzincan'da inşaat sahasında doğal gaz sızıntısı paniği
Erzincan'da inşaat sahasında doğal gaz sızıntısı paniği
Rize'de 3 kişini hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kaza yeri havadan görüntülendi
Rize'de 3 kişini hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı...
Bütün rakiplerini nakavtla yendi, Türkiye Şampiyonu oldu
Bütün rakiplerini nakavtla yendi, Türkiye Şampiyonu oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi