• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Vatikan'da yolsuzluk skandalına karışan Kardinal Becciu'ya 5,5 yıl hapis cezası
Genel
Yayınlanma: 16 Aralık 2023 - 20:05

Vatikan'da yolsuzluk skandalına karışan Kardinal Becciu'ya 5,5 yıl hapis cezası

Vatikan'da bir dönem üst düzey görevlerde bulunan Kardinal Giovanni Angelo Becciu, Londra'daki bir gayrimenkulün satışına ilişkin zimmete para geçirme ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandığı davada 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Genel
16 Aralık 2023 - 20:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vatikan'da bir dönem üst düzey görevlerde bulunan Kardinal Giovanni Angelo Becciu, Londra'daki bir gayrimenkulün satışına ilişkin zimmete para geçirme ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandığı davada 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Vatikan'ın resmi yayın organı Vaticannews'ta yer alan habere göre, 2013'te Vatikan Devlet Sekreterliği adına Londra'nın lüks muhitlerinden Sloane bulvarında bir gayrimenkulün alımındaki milyonlarca sterlinlik suistimale ilişkin 2,5 yıldır devam eden ve 10 sanık ile 4 şirketin yargılandığı yolsuzluk davası, bugün yapılan 86. duruşmayla sonuçlandı.

Vatikan Müzesi'nin çok amaçlı salonunda görülen karar duruşmasında, Mahkeme Başkanı Giuseppe Pignatone, Vatikan'da bir dönem Devlet Sekreterliği Vekili (Başbakan Vekili) de olan Kardinal Angelo Becciu'nun Londra'daki gayrimenkulün satışı sırasında zimmete para geçirme suçundan üç kez suçlu bulunduğunu belirtti. Pignatone, Becciu'nun 5 yıl 6 ay hapis, tüm kamu görevlerinden hayat boyu men ve 8 bin avro para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Davada Becciu ile beraber yargılanan diğer şahıslara da farklı sürelerde hapis ve para cezaları verildi.

Kararın açıklanmasının ardından Becciu'nun avukatlarından Fabio Viglione, müvekkillerinin masum olduğunu savunarak bu kararı temyize götüreceklerini söyledi.

- Kardinal Becciu hakkındaki süreç

Vatikan'da 2019'da başlatılan bir soruşturmada, Becciu'nun adının, Vatikan Devlet Sekreteri Vekili olarak görev yaptığı 2011-2018 döneminde, Devlet Sekreterliğinin Londra'nın pahalı muhitlerinden Sloane bulvarında Katolik inananlardan toplanan bağışlarla bir gayrimenkulün alımına ilişkin skandala karıştığı ortaya çıkmıştı.

Becciu'nun Kasım 2018'de Devlet Sekreterliği Vekilliğinden ayrılmasının ardından Londra'daki binanın alımı için yapılan emlak anlaşmasının, Vatikan'ı milyonlarca avro zarara uğrattığı basına yansımıştı.

Kardinal Becciu, hakkındaki suçlamaların kamuoyuna yansımasının ardından 24 Eylül 2020'de Vatikan'da üstlendiği görevlerden istifa etmiş ayrıca kardinallikten de feragat etmişti. Vatikan'a yakın basın yayın organlarında, Becciu'nun görevlerinden "istifa ettirildiği" yorumları yer almıştı.

Becciu'nun yargılandığı söz konusu yolsuzluk davasının ilk duruşması, Temmuz 2021'de yapılmıştı.

Vatikan Adalet Bürosu Savcısı Alessandro Diddi, 2011-2018 yıllarında Vatikan Devlet Sekreteri Vekili olarak görev yapan ve adı bu skandala karışan Kardinal Becciu için Temmuz 2023'te zimmete para geçirme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından 7 yıl 3 ay hapis cezası, 10 bin 329 avro para cezası ve kamu görevlerinden men cezası talep etmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Voleybol: AXA Sigorta Efeler Ligi
Voleybol: AXA Sigorta Efeler Ligi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi