• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vekaletle kurban kesme kolaylığı
Ekonomi
Yayınlanma: 18 Haziran 2023 - 11:05

Vekaletle kurban kesme kolaylığı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, "Afrika'da Çad, Uganda ve Somali'de kurbanlarımızı kesiyoruz. Asya'da ise Afganistan ve Hindistan'da kesiyoruz. Dinimizin şartlarına göre, sığır hayvan kesecekseniz eğer muhakkak 2 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Hayvanın iki yaşını doldurup doldurmadığını alt çenesindeki iki ön dişini döktüğünü görerek anlarız. Bu dişler yerine daha büyük kalıcı diş çıkar. Eğer hayvanın

Ekonomi
18 Haziran 2023 - 11:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, "Afrika'da Çad, Uganda ve Somali'de kurbanlarımızı kesiyoruz. Asya'da ise Afganistan ve Hindistan'da kesiyoruz. Dinimizin şartlarına göre, sığır hayvan kesecekseniz eğer muhakkak 2 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Hayvanın iki yaşını doldurup doldurmadığını alt çenesindeki iki ön dişini döktüğünü görerek anlarız. Bu dişler yerine daha büyük kalıcı diş çıkar. Eğer hayvanın kuyruğu ve kulağı kopuk ve gözleri kör ise bu hayvan kurban olmaz. Biz de kurbanlarımızı keserken bu hususlara dikkat ediyoruz" dedi.

İhlas Vakfı, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban vekaletiyle ilgili merak edilenleri açıkladı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, kurban vekaletinin nasıl verileceği ve İslam'a uygun kurban kesiminin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdi.

"Yurt dışı hisse bedeli 2 bin 400 TL, yurt içi hisse bedeli ise, 5 bin 900 TL"

Aydın, "Bu yıl yurt dışı hisse bedeli 2 bin 400 TL, yurt içi hisse bedeli ise, 5 bin 900 TL olarak belirledik. Ayrıca kredi kartına 4 taksit de yapıyoruz. Yurt dışında Afrika'da 3 ülkede, Asya'da 2 ülkede kurbanlarımızı keseceğiz. Afrika'da Çad, Uganda ve Somali'de kesiyoruz. Asya'da ise Afganistan ve Hindistan'da kesiyoruz. Bu 5 ülkede kurbanlarımızı keseceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bizlere kurban vekaletini veren vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun" diyen Aydın, "Dinimize uygun olarak kurbanımızı kesiyoruz. Bu kesilen kurbanı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız bu sayede hem vacip kurban sevabını kazanmış oluyor hem de et dağıtma sevabı kazanıyor" ifadelerini kullandı.

"Sığır hayvan kesecekseniz eğer muhakkak 2 yaşını doldurmuş olması gerekiyor"

Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Dinimizin şartlarına göre, sığır hayvan kesecekseniz eğer muhakkak 2 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Hayvanın iki yaşını doldurup doldurmadığını alt çenesindeki iki ön dişini döktüğünü görerek anlarız. Bu dişler yerine daha büyük kalıcı diş çıkar. Eğer hayvanın kuyruğu ve kulağı kopuk ve gözleri kör ise bu hayvan kurban olmaz. Biz de kurbanlarımızı keserken bu hususlara dikkat ediyoruz" diye konuştu.

"Kurbanlarımızı yetimhane ile medreselerdeki öğrenci ve öğretmenlere dağıtıyoruz"

Kesilen kurbanların kimlere dağıtıldığı hakkında konuşan Aydın, "Afrika'da yetimhanelerimiz var. Kurbanlarımızı yetimhane ile medreselerdeki öğrenci ve öğretmenlere dağıtıyoruz. Afganistan'da 145 tane külliyemiz var. Yine buradaki öğrencilerimize kurbanları dağıtıyoruz" dedi.

Aydın, "Vatandaşlarımız İhlas Vakfı aracılığıyla kurban vekaleti verebilir. 0212 451 49 00 numaralı telefondan ve ihlasvakfi.org.tr sitesinden bizlere ulaşabilirler. Kurban kesim videolarını her vekalet verene gönderiyoruz. Biz hayvanlarımızı tek tek özenle seçtik. Vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini bekliyoruz. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Haksız hacze rekor tazminat
Haksız hacze rekor tazminat
Çukurova'da arazilerini dolu vuran üretici mısırı söküp ayçiçeğine yöneldi
Çukurova'da arazilerini dolu vuran üretici mısırı söküp ayçiçeğine yöneldi
Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu
Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu
Son Haberler
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini...
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
YKS'de ikinci oturum başladı
YKS'de ikinci oturum başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi