• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Venezuela'daki depremlerde yaşanan yıkım havadan görüntülendi
Dünya
Yayınlanma: 25 Haziran 2026 - 19:22
Güncelleme: 25 Haziran 2026 - 22:39

Venezuela'daki depremlerde yaşanan yıkım havadan görüntülendi

Venezuela'da meydana gelen deprem sonrasında La Guaira eyaletinde meydana gelen yıkıma ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Dünya
25 Haziran 2026 - 19:22
Güncelleme: 25 Haziran 2026 - 22:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Venezuela'da meydana gelen deprem sonrasında La Guaira eyaletinde meydana gelen yıkıma ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Venezuela'da art arda meydana gelen iki depremin ardından oluşan yıkıma ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü La Guaira eyaletinde bir helikopterden kaydedilen görüntülerde, kıyı kesimindeki çok sayıda yüksek katlı bina ile konutlarda meydana gelen hasar görüntülendi. Bazı binaların ağır hasar aldığı, bazılarının ise tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Depremlerin ardından başkent Karakas'ta trafik yoğunluğunun büyük ölçüde azaldığı ve çok sayıda iş yerinin kapalı olduğu bildirildi. Yerel kaynaklar, bazı marketler, benzin istasyonları ve eczanelerin faaliyetlerini sürdürdüğünü aktardı.

Başkentte temel hizmetler ile ticari faaliyetlerin devam ettiği ancak kapasitenin önemli ölçüde düştüğü belirtilirken, birçok bölgede vatandaşların evlerinde meydana gelen hasarı tespit etmeye çalıştığı kaydedildi.

Öte yandan Karakas'ın Chacao bölgesinin de depremlerden en ağır etkilenen yerlerden biri olduğu bildirildi. Bölgede çok sayıda kişinin evlerini terk ederek sokaklarda bulunduğu, evlerini kaybedenlerin ise çadırlarda veya açık alanlarda geceyi geçirdiği aktarıldı.Tamamen yıkılan binaların bulunduğu bölgede, ağır yapısal hasar gören yapılara girmenin risk oluşturduğu belirtildi.

Depremin hissedildiği diğer Güney Amerika ülkelerinin yanı sıra çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş, Venezuela halkına taziye ve dayanışma mesajları iletti. Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, afete müdahale çalışmalarının başlatıldığı, ilgili birimlerin görevlendirildiği ve uzman ekiplerin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa ise Venezuela'ya hızla arama-kurtarma ekipleri ve insani yardım gönderileceğini açıklamıştı.

Art arda iki deprem meydana gelmişti

Dün yerel saatle 18.04'te başkent Karakas'ın yaklaşık 168 kilometre batısındaki Morn kasabası yakınlarında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), 39 saniye sonra Morn kasabasının 16 kilometre güneybatısında 7.5 büyüklüğünde ikinci depremin kaydedildiğini bildirmişti. USGS, ölü sayısının 10 bin ila 100 bin arasında değişebileceği tahmininde bulunarak, "Yüksek kayıplar ve kapsamlı hasar muhtemeldir ve felaketin boyutu büyüktür" açıklamasını yapmıştı.

Can kaybı 164'e yükselmişti

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez depremde yaşanan can kaybının 164'e, yaralı sayısının 971'e yükseldiğini bildirmişti. Büyük panik ve yıkıma neden olan afet sonrasındaki arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, henüz birçok kişiden haber alınamadığı biliniyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Mısırlı mevkidaşı Khalifa ile bir araya geldi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Mısırlı mevkidaşı Khalifa ile bir araya geldi
AB'de ilk: İsveçli Bakan, toplantıya bebeğiyle geldi
AB'de ilk: İsveçli Bakan, toplantıya bebeğiyle geldi
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi İnan, Musul'da Türkmen yetkililerle bir araya geldi
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi İnan, Musul'da Türkmen yetkililerle bir araya geldi
BM: "Tahliye çalışmaları kapsamında Hürmüz Boğazı'ndan 57 gemi geçti"
BM: "Tahliye çalışmaları kapsamında Hürmüz Boğazı'ndan 57 gemi geçti"
Son Haberler
Samsun Vezirköprü'de ev yangını: 1 ağır yaralı
Samsun Vezirköprü'de ev yangını: 1 ağır yaralı
Kavga eden şahısların yakınları hastanede birbirlerine saldırdı
Kavga eden şahısların yakınları hastanede birbirlerine saldırdı
ETİ Maden Kırka Bor İşletmesi'nde iş kazası: 1 ölü
ETİ Maden Kırka Bor İşletmesi'nde iş kazası: 1 ölü
Ümraniye "Aynı Kazanda, Aynı Gönülde" buluştu: 20 bin kişiye aşure ikram edildi
Ümraniye "Aynı Kazanda, Aynı Gönülde" buluştu: 20 bin...
MHP'li Özdemir: "Türkiye, Batı Trakya Türklerinin hak ve menfaatlerinin yanındadır ve garantörüdür"
MHP'li Özdemir: "Türkiye, Batı Trakya Türklerinin hak ve...
Karayolundaki güvenlik desteği Balkan madalyasını getirdi
Karayolundaki güvenlik desteği Balkan madalyasını getirdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi