• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Temmuz 2023 - 09:31

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,5 azalışla 7

Ekonomi
26 Temmuz 2023 - 09:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,5 azalışla 7.290,00 puandan başladı.

Ağustos vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,5 altında 7.290,00 seviyesinden işlem gördü.

Dün satıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,5 altında 7.326,50 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da düşüşünü sürdürerek 7.320,75 puana geriledi.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını belirterek, Banka'nın gelecek döneme ilişkin net bir mesaj vermesinin politika alanını daraltabileceği endişesiyle düşük bir ihtimal olduğunu aktardı.

Öte yandan, dün Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası'ndaki 575 milyon lira nominal değere kadar hissesinin hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile borsa dışında kurumsal yatırımcılara satış işlemini gerçekleştirdi. Buna göre, 575 milyon adet pay dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 12 iskontoyla 11,75 liradan satılarak toplamda 6 milyar 756 milyon 250 bin lira gelir elde edildi.

Analistler, söz konusu satışın "yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına ilgisinin arttığı" şeklinde yorumlanabileceğini kaydetti.

Yapı Kredi Bankası'nın pay vadeli kontratları ise güne yaklaşık yüzde 5 düşüşle başladı.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Fed'in faiz kararı, Powell'ın açıklamalarının yanı sıra inşaat izinleri ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan endeks kontratında 7.250 ve 7.100 seviyelerinin destek, 7.300 ve 7.400 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Van TSO: "Kabul edilemez"
Van TSO: "Kabul edilemez"
Kemer'de "Mor turizm" başlıyor
Kemer'de "Mor turizm" başlıyor
Bakan Uraloğlu: "Ocak-Haziran döneminde elleçlenen yük miktarı yüzde 1,5 artarak 279 milyon 112 bin 301 tona ulaştı"
Bakan Uraloğlu: "Ocak-Haziran döneminde elleçlenen yük miktarı yüzde 1,5 artarak 279 milyon 112 bin 301 tona ulaştı"
ABD pazarındaki fırsatlar Malatya TSO'da masaya yatırılacak
ABD pazarındaki fırsatlar Malatya TSO'da masaya yatırılacak
Son Haberler
Batman'da caminin çatısında korkutan yangın
Batman'da caminin çatısında korkutan yangın
Yalova'da 12 yaşındaki Kerem'in ölümüne ilişkin davada sanığa 5 yıl hapis cezası
Yalova'da 12 yaşındaki Kerem'in ölümüne ilişkin davada sanığa...
CHP Batman İl Başkalığının tahrip edildiği ortaya çıktı
CHP Batman İl Başkalığının tahrip edildiği ortaya çıktı
Kocaelispor, 23 yaşındaki stoper Tanguy Zoukrou'yu kadrosuna kattı
Kocaelispor, 23 yaşındaki stoper Tanguy Zoukrou'yu kadrosuna kattı
Karşılıksız çek düzenlemekten 52 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Karşılıksız çek düzenlemekten 52 yıl kesinleşmiş hapis cezası...
Genç tenisçiler sertifikalarını aldı
Genç tenisçiler sertifikalarını aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi