• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Wagner'in kurucusu Prigojin 10 Mayıs'ta Bahmut'tan çekileceklerini bildirdi
Genel
Yayınlanma: 05 Mayıs 2023 - 13:03

Wagner'in kurucusu Prigojin 10 Mayıs'ta Bahmut'tan çekileceklerini bildirdi

Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, mühimmat verilmemesi nedeniyle 10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu

Genel
05 Mayıs 2023 - 13:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, mühimmat verilmemesi nedeniyle 10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

"Kremlin'in aşçısı" olarak da tanınan Prigojin, kendisine ait "Konkord" adlı şirketin sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı video ile Rusya Savunma Bakanlığına seslendi.

Ukrayna’daki çatışmalarda geçen yıl mart ayında kendilerinden yardım istenmesi üzerine Afrika’dan birliklerini getirdiklerini belirten Prigojin, Popasnа yerleşim birimini ele geçirdiklerini belirtti.

Daha sonra İzyum ve Krasnıy Liman’dan ordunun çekilmesi üzerine, buradaki hatta konuşlandıklarını ve Ukrayna saldırılarını durduklarını savunan Prigojin, ekim ayında da tüm güçleri üzerlerine çekmek için “Bahmut kıyma makinesi operasyonu”nu başlattıklarını ve başarılı olduklarını dile getirdi.

Çatışmalarda ihtiyaç duyulan mühimmatın sadece yüzde 30’unu alabildiklerini ileri süren Prigojin, geçen ay kendilerine mühimmat vermeyi bıraktıklarını ve yüzde 10’dan daha fazla mühimmat alamadıklarını iddia etti.

9 Mayıs Zafer Bayramı’nda Bahmut’u tamamen almayı planladıklarını dile getiren Prigojin, ancak bunu gören askeri bürokratların 1 Mayıs’tan itibaren tüm mühimmat teslimatlarını durdurduğunu öne sürdü.

Prigojin, “Resmi olarak duyuruyorum. Adamlarım Bahmut’ta mühimmat olmadan boşuna ve haksız bir şekilde ölmeyecek. Bu yüzden 10 Mayıs 2023’ten itibaren Bahmut’tan çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bahmut’un tamamını almak için 45 kilometrelik mesafeden 2,5 kilometrelik bir kısmın kaldığını kaydeden Prigojin, Rus Genelkurmay Başkanlığından Bahmut’tan ayrılmak için talimat vermelerini beklediklerini ifade etti.

Mermileri neredeyse bitmiş olmasına rağmen 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı bekleyeceklerini, ondan sonra savaşçılarını karargahlarına çekeceğini anlatan Prigojin, yayımladığı mektubunda Rus Genelkurmay Başkanı’ndan Bahmut’taki Wagner’e ait mevzilerin Rusya Savunma Bakanlığı birimlerine devretmesi için talimat imzalamasını istedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Prigojin’in, Bahmut’tan Wagner savaşçılarını 10 Mayıs’ta çekme kararı hakkında yorum yapmayacağını söyledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Güney Kıbrıs'ta Yunan askeri varlığı kalıcılaştırılıyor
Güney Kıbrıs'ta Yunan askeri varlığı kalıcılaştırılıyor
"Matematik ve Türkçe testleri öğrenciler açısından görece zorlayıcıydı"
"Matematik ve Türkçe testleri öğrenciler açısından görece...
Muş'ta kaybolan çoban için arama çalışmaları sürüyor
Muş'ta kaybolan çoban için arama çalışmaları sürüyor
Karadeniz hırçınlaştı
Karadeniz hırçınlaştı
Evinde, av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu
Evinde, av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu
Borsa günün ilk yarısında geriledi
Borsa günün ilk yarısında geriledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi