• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Yabancı dil yeterliliği ölçümünde yapay zeka dönemi 
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 25 Nisan 2023 - 11:15
Güncelleme: 25 Nisan 2023 - 11:15

Yabancı dil yeterliliği ölçümünde yapay zeka dönemi 

Bilim ve Teknoloji
25 Nisan 2023 - 11:15
Güncelleme: 25 Nisan 2023 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yabancı dil yeterliliği ölçümünde yapay zeka dönemi 
- İş dünyası yapay zeka ile şekillenmeye devam ediyor.  Son olarak piyasaya sürülen Talent AI isimli yapay zeka destekli ürün işe alımlarda adayların İngilizce yeterlilik seviyesini ölçecek. Yapay zeka ürünü İngilizce haricinde 40 farklı dilde de ölçümleme yapabiliyor.  

Araştırmalar şirketlerin zamandan tasarruf etmek ve verimliliklerini artırmak için yapay zeka uygulamalarına başvurduğuna işaret ederken, bu uygulamaların özellikle de insan kaynakları profesyonelleri tarafından sıklıkla kullanıldığına dikkat çekiyor.  

Yapay zeka teknolojisi günlük hayatta olduğu gibi iş dünyasına da yön veriyor. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre otomasyon ve yapay zeka uygulamalarını kullanan şirketlerin yüzde 85'i bunlar sayesinde zamandan tasarruf ettiklerini ve verimliliklerini artırdıklarını belirtiyor. Çalışmaya göre yapay zeka uygulamalarının özellikle de insan kaynakları departmanında sıklıkla kullanıldığı kaydedilirken, her 4 kuruluştan 1'inin işe alım faaliyetlerini bu uygulamalarla desteklediği görülüyor. Bu araçları kullanan 3 insan kaynakları uzmanından 2'si ise yapay zekanın açık pozisyonları doldurma süresini yüzde 53 artırdığını ve bu süreçleri yüzde 16 iyileştirdiğini aktarıyor. Son olarak ETS Global'in sahibi olduğu Pipplet markası insan kaynakları profesyonellerinin hayatlarını kolaylaştıracak, Talent AI isimli yapay destekli ürününü piyasaya sürdü. Bu dijital ürün ile işe alımlarda çalışan adayları İngilizce dil seviye testine diledikleri an girebilirken, sonuçlarını da testin hemen ardından alabiliyor. 

"DEĞERLENDİRDİKLERİ 400 BİN TESTTEN YARARLANDILAR" 

İşe alım süreçlerinde yapay zekanın etkilerine dair değerlendirmede bulunan ETS Global Türkiye Ülke Müdürü Akhan Özten, "Pipplet markamızın gelişmiş altyapısı sayesinde 40'tan fazla yabancı dilde okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil yeteneklerini ölçülebiliyor ve 24 saat içinde de sonuçları teste girenler ile paylaşılabiliyor. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil yeteneklerini ölçen bu uygulamanın arkasında 7 yıl boyunca değerlendirdiğimiz 400 bin test var. Uygulamamız ile şirketlerin işe alım süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu etmesini sağlıyoruz" dedi. 

"GLOBAL PAZARLARA AÇILMAK İÇİN İŞE ALIMLARDA YABANCI DİLİ ÖLÇMEK ŞART" 

Şirketlerin dil becerisi yüksek ve entegre çalışabilen yeteneklere önem verdiğinin altını çizen Akhan Özten, "Yeni dünyaya ayak uydurmak ve küreselleşmek için yabancı dil bilmek önemli bir kriterken, şirketler de işe alımlarda bu yeteneği ön planda tutuyor. Pipplet Talent AI ile işverenlerin çalışan adaylarının dil becerilerini yapay zeka teknolojisi sayesinde hızlı bir şekilde ölçmelerini mümkün kılıyoruz. Hem işe alım sürecini kolaylaştırıyor hem de mevcut çalışanların dil yetkinliğini belirleyerek buna göre bir program geliştirmelerinin önünü açıyoruz. Ürünümüzün API özelliği sayesinde kurumların uygulamayı mevcut IK uygulamalarına kolayca entegre edebilmelerine olanak tanıyoruz" diye konuştu.  

"UYGULAMAYLA ŞU ANA KADAR 430 BİNİ AŞKIN ADAY DEĞERLENDİRİLDİ" 

Özten sözlerini şu şekilde sonlandırdı:  

"Pipplet Talent AL, yabancı dil ölçme süreçlerini otomatikleştiriyor ve karar alma sürecini de kolaylaştırıyor. Üstelik sadece işletmelere değil, aynı zamanda çalışan adaylarına da fayda sağlayan birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Adaylar, teste 7/24 girebiliyor. Şu ana kadar 128 profesyonel yapay zeka destekli uygulamamızla 430 binden fazla adayı değerlendirdi. Gelecek dönemde bu sayının artmasıyla birlikte ürünümüzün işe alımların vazgeçilmez bir parçası olacağını düşünüyoruz." 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Jandarma ekipleri 'havadan trafik denetimi' gerçekleştirdi
Jandarma ekipleri 'havadan trafik denetimi' gerçekleştirdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi