• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Yağcılar Hanında devrilen çınarın yerine yenisi dikildi
Çevre
Yayınlanma: 26 Mayıs 2023 - 14:17
Güncelleme: 26 Mayıs 2023 - 14:18

Yağcılar Hanında devrilen çınarın yerine yenisi dikildi

Muğla'nın Menteşe ilçesi eski kent dokusu içerisinde tarihi Yağcılar Hanı önünde bulunan ve geçtiğimiz yıl kuvvetli rüzgârın etkisiyle devrilen çınar ağacının yerine yenisi dikildi. Menteşe'nin günlük yaşamında dinlenme mekanı ve uğrak yerlerinden birisi olan, tarihi Yağcılar Hanının simgesi haline gelen ancak doğa şartları nedeniyle yıkılan 110 yaşındaki çınar ağacının yerine yenisi dikildi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuyla

Çevre
26 Mayıs 2023 - 14:17
Güncelleme: 26 Mayıs 2023 - 14:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Muğla'nın Menteşe ilçesi eski kent dokusu içerisinde tarihi Yağcılar Hanı önünde bulunan ve geçtiğimiz yıl kuvvetli rüzgârın etkisiyle devrilen çınar ağacının yerine yenisi dikildi. Menteşe'nin günlük yaşamında dinlenme mekanı ve uğrak yerlerinden birisi olan, tarihi Yağcılar Hanının simgesi haline gelen ancak doğa şartları nedeniyle yıkılan 110 yaşındaki çınar ağacının yerine yenisi dikildi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Yağcılar Hanımız gerek Menteşe halkımızın gerekse dışarıdan gelen misafirlerimizin uğrak noktası. Devrilen çınar ağacımız 110 yıllık ve buranın simgelerinden birisiydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında korunması gereken ağaç olarak belirlenerek tescili yapılarak koruma altına alınan asırlık çınarımız, geçtiğimiz kış olumsuz hava şartları nedeniyle köklerinden koparak devrildi. Menteşe Belediyesi olarak Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan gerekli izinleri aldık. Ekiplerimiz bu sabah devrilen çınar ağacımızın yerine yenisi dikti. Yağcılar Hanına dikilen çınar ağacımız 5 yaşında. Bugün toprakla buluşturduğumuz çınar ağacımız geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte büyüyecek ve vatandaşlarımız çınarın gölgesinde oturmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İncirliova'da trafik akış yönü değişti
İncirliova'da trafik akış yönü değişti
Uşak'ta hasat öncesi pestisit kalıntısı denetiminde numuneler alındı
Uşak'ta hasat öncesi pestisit kalıntısı denetiminde numuneler alındı
Uşak'ta köy yollarında asfalt serme çalışmaları sürüyor
Uşak'ta köy yollarında asfalt serme çalışmaları sürüyor
Alanyalı çiftçilere tarımın geleceği anlatıldı
Alanyalı çiftçilere tarımın geleceği anlatıldı
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Müttefikler arasında savunma sanayi ürünlerinin ticaretine yönelik bazı engellemeler devam ediyor. Bunların bir an önce kaldırılması gerekiyor."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Müttefikler arasında savunma sanayi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "NATO İttifakı bünyesindeki görevlerini her zaman layıkıyla yerine getiren, bu uğurda elini taşın altına koyan gerektiğinde bedel ödeyen bir müttefik olduk."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "NATO İttifakı bünyesindeki görevlerini...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün savunma harcamaları, askeri yetenekler ve buna zemin oluşturan savunma sanayimiz bakımından birçok müttefike kıyasla hayli ilerdeyiz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün savunma harcamaları, askeri yetenekler...
Vezirhan-Gölpazarı karayolu orman yangını nedeniyle trafiğe kapatıldı
Vezirhan-Gölpazarı karayolu orman yangını nedeniyle trafiğe kapatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avrupalı müttefiklerin sorumluluk üstleneceği, adil külfet paylaşımıyla askeri kapasitelerimizin tahkim edileceği NATO'nun temellerini attık."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avrupalı müttefiklerin sorumluluk üstleneceği,...
Cami hırsızları bekçilere yakalandı
Cami hırsızları bekçilere yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi