• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yapay zeka spikerleri Mısır, Katar ve Kuveyt'te işbaşında
Genel
Yayınlanma: 12 Nisan 2023 - 11:15

Yapay zeka spikerleri Mısır, Katar ve Kuveyt'te işbaşında

Gelişen yapay zeka teknolojisi birçok mesleğin geleceğini etkileme potansiyeli taşırken Mısır, Katar ve Kuveyt'te bu teknolojiyle oluşturulan spikerler ekranda yer almaya başladı

Genel
12 Nisan 2023 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gelişen yapay zeka teknolojisi birçok mesleğin geleceğini etkileme potansiyeli taşırken Mısır, Katar ve Kuveyt'te bu teknolojiyle oluşturulan spikerler ekranda yer almaya başladı.

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak bazı Arap medya kuruluşları yapay zeka uygulamalarıyla simülasyon modellerini hayata geçiriyor.

Bunların sonuncusu Kuveyt'te tanıtılan "Fidda" (Gümüş) isimli haber spikeri oldu.

- Kuveyt'in ilk sanal spikeri Fidda

Fidda, İngilizce yayın yapan Kuwait Times gazetesinin internet sitesi Kuwait News'de ilk kez 13 saniyelik bir sunumla ekrana geldi.

Arapça, "Ben Fidda, Kuwait Times medya kurumunun yapay zeka ile çalışan ilk spikeriyim." ifadeleriyle kendini tanıtan sanal spiker, ardından, "Fidda'nın sizlere sunmasını istediğiniz haber türleri hangileridir?" sorusuyla sitenin takipçilerini ankete katılmaya davet etti.

- Mısır'ın sanal spikeri Ani

Aslında, Orta Doğu ülkelerinde sanal spikerin işbaşı yaptığı ilk ülke Mısır oldu.

"Kahire 24" haber sitesi, 22 Şubat'ta ilk yapay zeka özellikli haber bültenini yayımladı. Bültenin sanal spikeri Ani, kendini, "Orta Doğu'da medyanın gelişmesi ve ilerlemesi projesi çerçevesinde yapay zeka özellikli haber sunumu yapan ilk spiker" şeklinde tanıttı.

Kahire 24 yetkilileri, teknolojideki gelişmeleri yayınlarına yansıtmaya devam edeceklerini ve haber içeriklerinin gün boyu yapay zeka ile aktarılması için çalışacaklarını duyurdu.

- Al Jazeera'nın iki sanal spikeri İbtikar ve Nura

Katar'ın başkenti Doha'da 13 Mart'ta düzenlenen Al Jazeera'nın ilk Yapay Zeka Konferansı çerçevesinde dev ekranda görünen sanal spiker ise kendini "Al Jazeera Medya Enstitüsünün kimliğinin temsilcisi" olarak ilan etmişti.

Enstitü, sosyal medya hesaplarında, "Sanal spiker İbtikar'ın aramıza katılmasından memnuniyet duyuyoruz" açıklaması yaptı.

İbtikar'ın, Al Jazeera'nın önemli spikerlerinden Rawa Auger (Rava Ojey) ile ortaklaşa katıldığı tanıtım bölümündeki başarısı, kanaldaki spiker krizine çözüm olabileceği yorumlarına yol açtı.

Katar'daki bir başka sanal spiker Nura ise, 10 Mart'ta Al Jazeera'nın Hastag programında seyircilerin karşısına çıkmıştı.

Nura, programda, Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden Yapay Zeka Uzmanı Dr. Talib el-Aşkar ile bir röportaj yaptı. Nura'nın uzmana sorduğu sorular arasında "yapay zekanın insanın yerine alıp almayacağı ve bu alandaki korkuların sebepleri" de vardı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Okul saldırılarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt: "Bu acı sadece Maraş'ın değil tüm milletimizin acısı"
Okul saldırılarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı...
Üniversite ve sanayi, "vizyon" için buluştu
Üniversite ve sanayi, "vizyon" için buluştu
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Çin Bisiklet Milli Takımı yüksek irtifa kampı için Erciyes'i tercih etti
Çin Bisiklet Milli Takımı yüksek irtifa kampı için Erciyes'i tercih etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi