• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkanı Gücenmez'den kentsel dönüşüm çağrısı:
Genel
Yayınlanma: 06 Nisan 2023 - 17:32

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkanı Gücenmez'den kentsel dönüşüm çağrısı:

"Vatandaşlarımızın 'Evim küçülecek, evim şu tarafa bakacak, şu katta olacak' gibi tartışmaları bırakması gerekiyor. Çok ciddi bir deprem tehlikesi var. Evlerimizi hızlı şekilde dönüştürelim. Artık bu deprem bize bunu da öğretmeli"

Genel
06 Nisan 2023 - 17:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği (YDKBD) Genel Başkanı Tayfun Gücenmez, "Vatandaşlarımızın 'Evim küçülecek, evim şu tarafa bakacak, şu katta olacak.' gibi tartışmaları bırakması gerekiyor. Çok ciddi bir deprem tehlikesi var. Evlerimizi hızlı şekilde dönüştürelim. Artık bu deprem bize bunu da öğretmeli." dedi.

Gücenmez, Bursa’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ili etkilediğini hatırlattı.

Yapı denetiminin önemine işaret eden Gücenmez, "Dünya üzerinde bu verileri inceleyen çok yetkin kişilerin de çok çarpıcı açıklamaları var. 'Sismik aletler olduğundan beri bu belki en büyük yaşanan deprem.' diyorlar. Art arda iki büyük depremin olması ve bir aya yakın sürede 14 bine yakın depremin olması hakikaten inanılmaz büyük bir afet olduğunu gösteriyor. Hem yurt dışında hem de yurt içinde daha soğukkanlılıkla değerlendiren hocalarımız bu afetin büyüklüğünü somut verilerle ortaya koydu. Üniversite raporları ve AFAD verileri ortaya koydu. Bunu zaten açıp baktığımızda çok net olarak görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Gücenmez, yeni binaların depreme dayanıklılığının yüzde 100'e yakın olduğunu anlattı.

"Eski binalarda yıkım oranı yüzde 50'lerin üzerinde. Bu bize çok açık bir şey anlatıyor aslında. Hızlı şekilde binaları yenilememiz gerekiyor." diyen Gücenmez sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın 'Evim küçülecek, evim şu tarafa bakacak, şu katta olacak.' gibi tartışmaları bırakması gerekiyor. Çok ciddi bir deprem tehlikesi var. Evlerimizi hızlı şekilde dönüştürelim. Artık bu deprem bize bunu da öğretmeli. Tabii ki kentsel dönüşümün ekonomik ve sosyal tarafları var ama onun bir yolunu, yöntemini bulalım. Bir araya gelelim. Evlerimiz belki küçülsün, farklı yöne veya başka kata baksın ama yenilemiş, depreme dayanıklı evlerle hazır şekilde bekleyelim."

YDKBD Bursa Şubesi Başkanı Esra İnhanlı ise depremin üzerinden iki ay geçtiğini, acıların bu sürede bir nebze de olsa azalmadığını, yapı denetim firmalarının da eleştirildiğini belirterek, “Mesleğimizin ne kadar büyük bir sorumluluk gerektirdiğini, bununla beraber mesleğimizin itibarını yeniden kazandırmak için önerilerimizi sunacağız." ifadesini kullandı.

Birliğin yönetim kurulu üyeleriyle bazı il temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Adıyaman'da geçici prefabrik konutların teslimatına başlandı
Adıyaman'da geçici prefabrik konutların teslimatına başlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi